Ένας αέρας 80’s, 90’s και 00’s μας χτυπά εδώ και λίγους μήνες την πόρτα με την επανεμφάνιση εσωρούχων ψηλότερα από το παντελόνι, μια gender-fluid εκδοχή του τρεντ.

Καιρό τώρα παρατηρούμε την τάση για ρετρό καταστάσεις στον χώρο της μόδας. Η στυλιστική επιλογή η οποία αποτέλεσε σήμα κατατεθέν κατά το παρελθόν για την Calvin Klein και την Τommy Hilfiger, κάνει πάταγο μεταξύ πολλών διασημοτήτων.

Από την Κέιτ Μος μέχρι την Μπίλλι Άιλις και την Charli xcx, με τo brat attitude, βλέπουμε όχι μόνο boxer, αλλά και γυναικεία εσώρουχά να ξεπροβάλουν πάνω από φουστές και παντελόνια. Συγκεκριμένα, η Μπίλι Άιλις με ένα «boxer-ception» τριών εσωρούχων τρέλανε το κοινό της στο Instagram πριν μερικές μέρες σε ανάρτηση της Charli xcx – η οποία με τη σειρά της φρόντισε να αναδείξει τα τύπου brazilian και στρίνγκ εσώρουχά της.

arli xcx – η οποία με τη σειρά της φρόντισε να αναδείξει τα τύπου brazilian και στρίνγκ εσώρουχά της.

Την περασμένη χρονιά είδαμε να γίνεται πάταγος με την πασαρέλα Miu-Miu όπου σορτς στο μέγεθος εσωρούχων έκαναν περατζάδα από το runway του οίκου, ως τη ντουλάπα της Μπιγιονσέ. Στα πάτρια εδάφη είδαμε την Βάσια Κωσταρά και την Κλέλια Ανδριολάτου να τιμούν το τρεντ όλο το χειμώνα. Την φετινή χρονιά εμφανίστηκαν δυναμικά σε αλυσίδες μαζικής μόδας τα παντελόνια με ενσωματωμένα λάστιχα από μποξεράκια. To τρεντ ονομάζεται «VPL» από τα αρχικά των λέξεων «visible panty line» και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει.

«Ήταν μια στιγμή που η μόδα σεξουαλικοποίησε απροκάλυπτα το ανδρικό σώμα, μια διάθεση που φτάνει μέχρι και τη σύγχρονη σκέψη γύρω από την ταυτότητα του φύλου, τους ρόλους και τα στερεότυπα», βλέπουμε να δηλώνει ο Άιαν Γουέμπ, καθηγητής μόδας και σχεδιασμού στο πανεπιστήμιο Kίνγκστον, στον Guardian.

Στις μέρες μας ο τρόπος με τον οποίο φοριέται το λουκ, εμφανίζει μεγαλύτερη ρευστότητα φύλου. Εκεί που ο διάσημος Mάρκι Μάρκ που κρατούσε τον καβάλο του σε μια διαφήμιση της Calvin Klein τη δεκαετία του ’90 έπαιζε με τα αρχέτυπα του ετεροφυλόφιλου ανδρισμού, τώρα «βλέπουμε αυτό που μπορεί να θεωρηθεί παραδοσιακά ανδρικό εσώρουχο να φοριέται σε cisgender γυναίκες ή σε άτομα που έχουν διαφορετική προσέγγιση του φύλου και της σεξουαλικότητάς τους», δηλώνει ο Σων Κόουλ, αναπληρωτής καθηγητής μόδας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και ειδικός στα εσώρουχα.

Πηγή: in.gr