Αποκαλύπτεται το βρώμικο σχέδιο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη: Πώς στηρίχθηκε σε διαρροές, πληρωμένους μάρτυρες και ψευδείς κατηγορίες για τη δημιουργία σκευωρίας. Όλες οι λεπτομέρειες!

Ο χώρος των δικαστηρίων είναι μικρός, και οι πληροφορίες κυκλοφορούν ταχύτατα μεσω του Μαξίμου. Όπως έχει ήδη αναφερθεί από το thrylos24.gr, η υπόθεση που σχετίζεται με τη στοχοποίηση της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία. Από τις 13 Νοεμβρίου, έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες ενέργειες στελεχών της ΕΛΑΣ, οι οποίες φαίνεται να εκτελούνται υπό κυβερνητική καθοδήγηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται μια γυναίκα, πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, γνωστή ως «Βαγγελίτσα», η οποία είχε υπηρετήσει σε ιδιαίτερα «ευαίσθητη» θέση. Η φερόμενη αποστολή αυτών των ενεργειών είναι η κατασκευή ενός κατηγορητηρίου εναντίον της ηγεσίας της ΠΑΕ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού Λυγγερίδη.

Αν και όλοι συμφωνούν ότι οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας πρέπει να βρεθούν, το να εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη για πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες είναι εξαιρετικά προβληματικό. Η μετατροπή της σε εργαλείο πίεσης από την κυβέρνηση, με στόχο την υποταγή επιχειρηματιών που δεν συμμορφώνονται στις επιταγές της, απειλεί τη θεσμική ακεραιότητα της χώρας.

Η υπόθεση του «Noor1»

Η υπόθεση του «Noor1» έχει χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για την προσπάθεια στοχοποίησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ιστοσελίδα thrylos24.gr είχε πολλές φορές τονίσει την αθωότητα των εμπλεκομένων πριν αυτή αναγνωριστεί και επίσημα. Παρόλα αυτά, η αφήγηση που επιχειρείται σήμερα φαίνεται να έχει νέους στόχους.

Ήδη δύο χρόνια πριν τη σύλληψη του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, που κατηγορήθηκε ως ο «εγκέφαλος» της μεταφοράς ναρκωτικών, ήταν γνωστά τα πρόσωπα και οι λεπτομέρειες της επιχείρησης. Παρά τα γεγονότα, δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να συνδέει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με την υπόθεση. Ωστόσο, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκμεταλλεύτηκε τη σχέση ενός πρώην στελέχους της ΠΑΕ. Αναφερόμαστε στον Αιμίλιο Κοτσώνη, με σκοπό να κατασκευάσει μια αφήγηση που στοχοποιούσε τον Μαρινάκη. Με τη συνεργασία αξιωματικών του Λιμενικού, εισαγγελέων και δικαστικών, στήθηκαν σενάρια που αποσκοπούσαν να τον καταστήσουν «όμηρο» των κυβερνητικών συμφερόντων.

Παρά την πολυετή διασυρμό του σε ελληνικά και διεθνή μέσα, η υπόθεση έκλεισε με απαλλακτικό βούλευμα, επιβεβαιώνοντας την αθωότητά του. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει πώς ένας παρακρατικός μηχανισμός μπορεί να εργαλειοποιήσει βαριές κατηγορίες για να εκβιάσει επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονται.

Η δολοφονία του Λυγγερίδη, μέσω Non-Paper από το Μαξίμου

Η δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη αποτέλεσε τη βάση για να παραμείνει ανοιχτή μια δικογραφία, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιείται για να στοχοποιηθεί η ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι συλλήψεις οπαδών της ομάδας φαίνεται πως χρησίμευσαν ως αφορμή για να συνδεθούν τα γεγονότα με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Ο στόχος; Να δημιουργηθεί ένα κατηγορητήριο που θα πλήξει την αξιοπιστία και το κύρος της ομάδας.

Η γυναίκα από την ΕΥΠ, που είχε ενεργό ρόλο κατά την περίοδο των υποκλοπών, επισκέφθηκε επανειλημμένα τις φυλακές Μαλανδρίνου χωρίς να καταγραφεί στα αρχεία. Εκεί, φέρεται να πίεσε προφυλακισμένους να δεχθούν να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες, με αντάλλαγμα να κατονομάσουν την ηγεσία της ΠΑΕ ως υπεύθυνη για τη δολοφονία του αστυνομικού. Παράλληλα, δύο ισοβίτες φέρονται να συνεργάστηκαν σε αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζοντας την ίδια αφήγηση.

Νέα κατηγορητήρια με «σφραγίδα» Non-Paper από το Μαξίμου

Στις 19/11, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης την είδηση της κλήτευσης πέντε νέων κατηγορουμένων. Μεταξύ των οποίων και του Μαρινάκη, με την κατηγορία της «χρηματοδότησης εγκληματικής οργάνωσης». Η είδηση παρουσιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση σοβαρών κακουργηματικών κατηγοριών. Προκαλώντας μάλιστα κλίμα ανησυχίας για ενδεχόμενη φυλάκισή του. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ΔήμαρχοςΠειραιά, Γιάννης Μώραλης, αντέδρασαν άμεσα με ανακοινώσεις που αποδομούν το αφήγημα αυτό.

Η τακτική αυτή θυμίζει έντονα την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπου οι κατηγορίες χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικές σκοπιμότητες. Στην παρούσα περίπτωση, φαίνεται πως το ίδιο μοτίβο εφαρμόζεται για να πληγεί ένας από τους πιο ισχυρούς μιντιάρχες της χώρας. Αυτή η πρακτική αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει για τις ικανότητές της, προσπαθώντας αντίθετα να επιβληθεί μέσω της ποινικοποίησης.

Συμπέρασμα; Ακόμα μία στοχοποίηση…

Η στοχοποίηση της ηγεσίας του Ολυμπιακού και η χρήση δικογραφιών για πολιτικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς αποτελούν επικίνδυνα φαινόμενα που απειλούν τη θεσμική ανεξαρτησία. Το σενάριο που επιχειρείται να κατασκευαστεί, συνδέοντας την ΠΑΕ με εγκληματικές ενέργειες, φαίνεται να είναι άλλο ένα εργαλείο εκδίκησης απέναντι σε επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονται. Οι πολίτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να κρίνουν τις εξελίξεις με αντικειμενικότητα, αποφεύγοντας να πέσουν θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης.