Ο Στεφάν Λανουά είναι έκθετος, μετά την κάκιστη διαιτητική απόδοση του Φωτιά, αλλά και του VARίστα Παπαδόπουλου.

Η πρόσφατη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο ανέδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα της ελληνικής διαιτησίας, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία ότι η «σχολή Μάνταλου» φαίνεται να διατηρεί την επιρροή της, παρά την αλλαγή στη διοίκηση της ΕΠΟ. Η διαιτησία του αγώνα, με τον Φωτιά από την Πέλλα και τον VAR Παπαδόπουλο από τη Μακεδονία, προσέφερε ένα θέαμα που θύμιζε έντονα τα περασμένα «αίσχη», δείχνοντας ότι τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς είναι ακόμη εδώ.

Αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις που πρέπει να επιληφθεί ο Λανουά!

Η αναμέτρηση είχε μια σειρά από αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες επηρέασαν σημαντικά την έκβαση του παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα του αγώνα, καθώς η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με 11 παίκτες αντί για 10, μετά από μία σειρά αποφάσεων που δεν δικαιολογούνταν από την πραγματικότητα.

Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα
Ολυμπιακός: H πιθανότητα για… μία κίνηση ακόμα

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο 22ο λεπτό ήρθε μετά από ένα εξόφθαλμο φάουλ. Ο σκόρερ Πιερό, με ένα φαρμακερό σπρώξιμο, έριξε τον Μίλετιτς στο έδαφος, αλλά ο Φωτιάς θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση και μέτρησε το γκολ. Παρά την αδιαμφισβήτητη παράβαση, ο VAR Παπαδόπουλος δεν κάλεσε τον διαιτητή να ανασκοπήσει τη φάση, κάτι που αποδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ διαιτητή και VAR δεν ήταν μόνο αμφίβολη, αλλά τελείως ανύπαρκτη.

Το σκηνικό χειροτέρεψε όταν ο Πιερό, στο 45+2′, επιτέθηκε βίαια στον Μύγα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και χτυπώντας τον με γονατιά στην κοιλιά. Παρά την ωμή βία της πράξης, ο Φωτιάς αντέτεινε με δύο κίτρινες κάρτες, ενώ ο Παπαδόπουλος, αν και κάλεσε τον διαιτητή να ανασκοπήσει τη φάση, δεν τον πίεσε να αποβάλλει τον παίκτη. Αυτή η απόφαση προκαλεί θυμηδία, καθώς η επιβαλλόμενη ποινή δεν αντικατόπτριζε τη σοβαρότητα της παράβασης.

Αν δεν έφταναν όλα αυτά, ο Φωτιάς απέτυχε και στον πειθαρχικό έλεγχο, αγνοώντας άλλες δύο κίτρινες κάρτες για τον Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ο οποίος υπέπεσε σε αγκωνιές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αποτυχία του ρέφερι να επιβάλλει δίκαιες ποινές ενίσχυσε την εντύπωση ότι η διαιτησία δεν είναι απλώς επιεικής, αλλά σχεδόν αμελής στη διαχείριση των κρίσιμων στιγμών του αγώνα.

Οι ανακοινώσεις του Βόλου στο ημίχρονο του αγώνα, οι οποίες ζητούσαν επανεξέταση των διαιτητικών αποφάσεων, αποδεικνύουν την έντονη δυσαρέσκεια των φιλοξενούμενων. Αν και η ανακοίνωση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει τις αποφάσεις, ανέδειξε την ανεπάρκεια της διαιτητικής ομάδας και τη διαρκή ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στη διαχείριση των αγώνων. Ο Λανουά, επικεφαλής της διαιτησίας, αναμένεται να αντιμετωπίσει νέα προκλήσεις και ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα των αποφάσεων και την ανεξαρτησία των διαιτητών του.

Οι ανακοινώσεις του Βόλου: 

«Ερώτηση προς την Ελληνική διαιτησία

16 Σεπτεμβρίου, 2024 , 20:01

Ερώτηση προς την Ελληνική διαιτησία. Στους επαναστάτες · γκιορίλες δεν δίνουμε κόκκινη κάρτα;

16 Σεπτεμβρίου, 2024 , 19:53

Ντροπή και μόνο ντροπή. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο. Όσοι βλέπουν μπορούν να κρίνουν…

Με ένα φάουλ του γκιορίλα -επαναστάτη η ομάδα μας βρίσκεται πίσω στο σκορ»

Η εκ νέου αποτυχία της ελληνικής διαιτησίας να τηρήσει τα πρότυπα δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας δημιουργεί την ανάγκη για μία άμεση και σοβαρή αναθεώρηση του συστήματος διαιτησίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και να αποτραπούν παρόμοια «όργια» στο μέλλον.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24