«Τι ωραία που τεντώνει, στον Περαία το σεντόνι» (pics,vids)
Με «χρυσή» αλλαγή τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο «ευρωπαίος» Ολυμπιακός πάτησε την Κράσνονταρ με το ευρύ 4-0 (Γκερέρο 30', Ραντζέλοβιτς 78'-86',Ποντένσε 89'). Ρεσιτάλ ο ΛΑΟΣ του Θρύλου, ακόμη ένα «ημίχρονο» στη Ρωσία για τα αστέρια, αν και πλέον χαρακτηρίζεται διαδικαστικής σημασίας ματς! Αναλυτικό ρεπορτάζ από το «Γ. Καραϊσκάκης» του Μιχάλη Μαχαίρα.
Πολύ …μικρή η Κράσνονταρ να στερήσει από τον ΘΡΥΛΟ τους ομίλους του Champions League. Γλέντι με 4-0 και τα… επινίκια στη Ρωσία…
Αναλυτικό ρεπορτάζ από το «Γ. Καραϊσκάκης» του Μιχάλη Μαχαίρα..
Αποστολή υπ’ αριθμόν ένα για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αντιμετώπιζε την Ρωσική Κράσνονταρ, στο πλαίσιο των Play Off για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μετά το 4/4 των προηγούμενων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για φέτος, στόχος ήταν το θετικό αποτέλεσμα με όσο γίνεται καλύτερο σκορ πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στη Ρωσία. Ο κόσμος του Θρύλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των «ερυθρόλευκων», γεμίζοντας το Φαληρικό γήπεδο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν για άλλη μια φορά δίπλα στους παίκτες του, στηρίζοντας την ομάδα στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση.
Στο ΝΑΟ μας επίσης βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του μπασκετικού τμήματος, ο Έλληνας φόργουορντ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Τα πλάνα των δύο προπονητών…
Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που είχε παρουσιάσει στα ματς επί της Μπασακσεχίρ. Ομάδα που κερδίζει άλλωστε, δεν αλλάζει λέει ο σοφός λαός!
Πιο συγκεκριμένα, στην εστία της ομάδας μας κάθισε ο Ζοσέ Σα, με δεξί μπακ τον Ομάρ και αριστερά τον Τσιμίκα. Σεμέδο-Μεριά ήταν οι δύο στόπερ, με τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη να αποτελούν τον άξονα στην μεσαία γραμμή. Στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Ποντένσε από δεξιά και Μασούρας στα αριστερά, ενώ ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε στην κλασική του θέση, πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Γκερέρο. Ο σχηματισμός ήταν το 4-2-3-1.
Οι φιλοξενούμενοι του προπονητή Σεργκέι Ματφέεφ επέλεξε για να ξεκινήσουν τον αγώνα οι παρακάτω παίκτες. Κάτω απ’ την εστία βρέθηκε ο Σαφόνοφ με τετράδα άμυνας τους Πετρόφ, Φιόλουσον, Σπάιτς και Ραμίρες. Ο μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Καμπόλοφ, με εσωτερικούς χαφ να ξεκίνησαν οι Βιλένα και Καμπελά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνσε ο Μάρκους Μπεργκ, ενώ πλάι του βρέθηκαν οι Βάντερσον και Ναμλί. Ο σχηματισμός ήταν το 4-3-3.
Το σεντόνι «τεντώθηκε» στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το ΝΑΟ να καίγεται στο γκολ του Γκερέρο…!
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πατάει καλύτερα στην αναμέτρηση, με δύο προσπάθειες ανεπιτυχείς από την ομάδα μας. Μία στο 4’ όταν ο Ομάρ γύρισε προς την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά κόπηκε και μία στο 6’, όταν ο Γ. Μασούρας δοκίμασε σουτ χωρίς ωστόσο να βρει στόχο, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των παικτών της Κράσνονταρ. Στο 11’ της αναμέτρησης, έγινε και για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» η χρήση του Video Assistant Replay, όταν οι Ρώσοι ζήτησαν χέρι και πέναλτι, χωρίς ωστόσο να δικαιωθούν.
Η πρώτη απειλητική φάση για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 13’ όταν ο Βάντερσον προσπάθησε με σουτ να κερδίσει τον Σα, όμως με δεύτερη προσπάθεια ο Πορτογάλος αποσόβησε τον κίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Μασούρας σέντραρε στον Μπουχαλάκη, με τον Έλληνα μέσο να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς αυτή ωστόσο να βρει στόχο, καταλήγοντας λίγο έξω απ’ τα δοκάρια του Σαφόνοφ. Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες της Κράσνονταρ τραυματίζονταν και στο 25ο λεπτό, ο Ματφέεφ έκανε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, με τον Όλσον να περνά στη θέση του Καμπελά.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν φανερά καλύτεροι στην αναμέτρηση, με το 1-0 να έρχεται στο μισάωρο του αγώνα, με το τρομερό σουτ του Γκερέρο, που έβαλε μπροστά την ομάδα μας.
Σημαντική συνεισφορά έως εκείνο το λεπτό του Μασούρα. Με το «Γ. Καραϊσκάκης» να παίρνει «φωτιά». Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Κράσνονταρ να απειλήσει, με τον Μάρκους Μπεργκ να δοκιμάζει να απειλήσει τον Ζοσέ Σα, αλλά η μπάλα να βρίσκει δοκάρι. Οι Πειραιώτες είχαν κι άλλες απειλητικές προσπάθειες, χωρίς να μετουσιωθούν σε γκολ.
Προς την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Βαλμπουενά έφτασε μια ανάσα να κάνει το 2-0, όμως το σουτ που δοκίμασε βρήκε τελικά κόντρα και κατέληξε κόρνερ. Κάπως έτσι, το 1-0 έμεινε για την ομάδα μας.
«Κόλαση» ο ΝΑΟΣ για την Κράσνονταρ… και τεσσάρα ο Θρύλος!
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έλειψε η καλή επικίνδυνη φάση και για τις δύο ομάδες. Στο 58ο λεπτό, η Κράσνονταρ πραγματοποίησε την δεύτερή της αλλαγή με τον Σουλεϊμάνοφ να περνά στη θέση του Ναμλί. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος προσπάθησε να σκοράρει, με τον διαιτητή να βλέπει το VAR για να σιγουρευτεί εάν ήταν κόρνερ ή όχι, με τον Ολυμπιακό να δικαιώνεται. Η τρίτη αλλαγή της Ρωσικής ομάδας ήταν η αντικατάσταση του Μπεργκ από τον Ιγνατίεφ. Λίγο πιο πριν, ακριβώς πριν βγει αλλαγή, είχε ένα σουτ το οποίο πέρασε λίγα εκατοστά από τα δοκάρια του Σα.
Τα επόμενα 2-3 λεπτά ήταν «ερυθρόλευκα» με τους Ποντένσε και Μασούρα να δοκιμάζουν εντυπωσιακά σουτ, το πρώτο εντός και το δεύτερο εκτός περιοχής, αμφότερα όμως πέρασαν εκτός εστίας της Κράσνονταρ. Στο 75′ της αναμέτρησης, ήταν η σειρά του Πορτογάλου κόουτς Πέδρο Μαρτίνς να κάνει την πρώτη αλλαγή του Θρύλου, με τον Ραντζέλοβιτς να περνά στη θέση του Μασούρα. Μια αλλαγή που αποδείχθηκε «χρυσή», αφού στην επόμενη φάση έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος βγήκε απέναντι από τον Σαφόνοφ και δεν αστόχησε, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Θρύλου στην αναμέτρηση.
Στο 86′ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς έκανε και το 3-0, με σουτ εκτός περιοχής, κερδίζοντας τον Σαφόνοφ. Τα πανηγύρια πρόκρισης είχαν ήδη ξεκινήσει στο λιμάνι…
Στο επόμενο λεπτό, ο Καμαρά πέρασε στο ματς αντί του Βαλμπουενά. Ο Θρύλος δε σταμάτησε στα…3, αφού ο Ποντένσε στο 89′ τετραπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού, κάνοντας το 4-0. Ο Τοροσίδης πέρασε αντί του σκόρερ Ποντένσε, στις καθυστερήσεις του ματς, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια τεράστια ευρωπαϊκή νίκη.
Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε
Βοηθοί: Χουάν Κάρλος Γιούστε, Ρομπέρτο Αλόνσο
Τέταρτος: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Γκερέρο.
Κράσνονταρ (Ματφέεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάχιτς, Καμπόλοφ, Καμπελά, Βιλένα, Βάντερσον, Ναμλί, Μπεργκ.