Σάλτσμπουργκ Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 1-0: Οι νέοι του Θρύλου αποκλείστηκαν σαν πρωταθλητές Ευρώπης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Πιτό: «Οι παίκτες να είναι περήφανοι για τη φετινή πορεία στο Youth League»
- Ο Ολυμπιακός που… γιγαντώνεται, οι αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό και το ευοίωνο μέλλον!
- Από το «θα έστελνες το παιδί σου στις Ακαδημίες…» στο «γίνεται σωστή δουλειά στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού!» – Η ξεφτίλα του SDNA σε όλο της το μεγαλείο!
Δεν τα κατάφερε στην Αυστρία ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάλτσμπουργκ και ολοκλήρωσε τη φετινή του πορεία στο Youth League.
Ολοκλήρωσε το «ταξίδι» με το κεφάλι ψηλά στο φετινό UEFA Youth League η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού. Που δεν τα κατάφερε κόντρα στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, ηττήθηκε με 1-0 και παρόλο που πάλεψε για την ισοφάριση, δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final 4.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχασε στις λεπτομέρειες από τους Αυστριακούς και είναι αξιοσημείωτο ότι γνώρισε την πρώτη του ήττα, έπειτα από 15 ματς στη διοργάνωση!
Τελικό. Σάλτσμπουργκ – Ολυμπιακός 1-0. / Full-time. RB Salzburg – Olympiacos 1-0.#Olympiacos #RBSOLY #UYL #FullTime pic.twitter.com/GscZ7qGnat
— Olympiacos FC Academy (@olyfcacademy) April 1, 2025
Το ματς
Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να μπουν καλά στο ματς. Αν και ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Όταν μόλις στο 6ο λεπτό, ο Σιλά μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το πλασέ. Το οποίο όμως κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το ματς. Και στο 11′ προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Αγκιλάρ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 22′ ο Κουράκλης έδιωξε το πλασέ του Μουρίγιο.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ πιο δυνατά και επιθετικά και άξιζε τουλάχιστον την ισοφάριση στο ματς. Στο 47′ ο Λιατσικούρας έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον τερματοφύλακα να διώχνει, ενώ στο 62′ ο Κουράκλης αντέδρασε και πάλι σωστά στο πλασέ του Μπαϊτού μέσα από την περιοχή.
Ο Θεοδωρίδης στο 69′ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων και ο Ζαβιεσίτσκι κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, ενώ στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, έτρεξαν και έψαξαν ακόμη περισσότερο το γκολ χωρίς όμως επιτυχία και έτσι έμεινε το 1-0.
Σάλτσμπουργκ: Σαβισέτσκι, Χουσόφ, Σούστερ, Μέλμπεργκ (73′ Μοσβίτσερ), Ράκλ, Ζουλτζμπάχερ, Στριέντνιγκ (55′ Παουμγκάρντνερ), Λούκιτς (90′ Ντόμπις), Μουρίγιο (74′ Μπεντρα), Μπαϊντού, Αγκιλάρ (55′ Μοσέρ).
Ολυμπιακός: Κουράκλης, Καρκατσάλης (46′ Θεοδωρίδης), Πρεκατές, Παναγάκος, Δάμα, Πλις (89′ Τουφάκης), Λιατσικούρας, Ρολάκης (76′ Γιουσούφ), Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Σιλά.