Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχοντας όμως μία εικόνα που έβγαζε αρκετά προβλήματα.

Η ισοπαλία που έφερε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (0-0) δεν ήταν απλώς μια απώλεια βαθμών. Αλλά ανέδειξε βαθύτερα προβλήματα που υποβόσκουν στην ομάδα. Μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει “συμβόλαιο” με τη νίκη, ωστόσο, η αποτυχία των «ερυθρολεύκων» να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς σε αυτό το ματς φανερώνει προβλήματα που δεν αφορούν μόνο το αποτέλεσμα.

1. Η νοοτροπία της αναμονής

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με την πεποίθηση ότι «το γκολ θα έρθει μόνο του», κάτι που αποδείχτηκε καταστροφικό. Για μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης, οι παίκτες έδειχναν πως πίστευαν ότι η νίκη θα ερχόταν από μόνη της, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η χαλαρή νοοτροπία, το “έλα μωρέ, θα μπει το γκολ”, είναι χαρακτηριστική μιας ομάδας που υποτιμά τον αντίπαλο και πιστεύει ότι αρκεί η ποιότητά της για να κερδίσει. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας απέναντι σε έναν καλά οργανωμένο Παναιτωλικό οδήγησε στην πρώτη βαθμολογική απώλεια.

2. Η αδυναμία να διαβάσει τα προειδοποιητικά σημάδια

Το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά στο ματς με τον Παναιτωλικό. Τα προηγούμενα παιχνίδια είχαν δώσει σημάδια κινδύνου. Παρά τις νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, υπήρχαν προβλήματα στην ανάπτυξη και την οργάνωση της ομάδας, αλλά αυτά καλύφθηκαν από τα θετικά αποτελέσματα. Το γεγονός ότι δεν έγινε σωστή αξιολόγηση αυτών των προβλημάτων είναι ανησυχητικό, γιατί τα λάθη επαναλήφθηκαν και τελικά οδήγησαν σε απώλεια βαθμών που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

3. Έλλειψη εναλλακτικών στο σχέδιο

Ο Ολυμπιακός έδειξε να βασίζεται αποκλειστικά σε έναν τρόπο ανάπτυξης: σέντρες από τον Ροντινέι. Αυτή η μονοδιάστατη τακτική έκανε το έργο των αμυντικών του Παναιτωλικού πιο εύκολο, καθώς ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν την επιθετική προσπάθεια. Ο Τσάβες, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, δεν είχε ιδιαίτερη πίεση, καθώς οι σέντρες κόβονταν από τους αμυντικούς. Η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου, όπως το κάθετο παιχνίδι ή η προσπάθεια να διασπάσει την άμυνα με συνδυασμούς, ήταν εμφανής και προβληματική.

4. Απουσία φαντασίας και δημιουργικότητας

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη φαντασίας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι επιθετικές προσπάθειες ήταν προβλέψιμες και οι παίκτες δεν έδειξαν την απαραίτητη δημιουργικότητα για να διασπάσουν τη συμπαγή άμυνα του Παναιτωλικού. Όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φέρει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι της, ειδικά απέναντι σε καλά οργανωμένους αντιπάλους, το αποτέλεσμα είναι συχνά απογοητευτικό. Η αδυναμία να παίξουν κάθετα, να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα ή να χρησιμοποιήσουν περισσότερους τρόπους ανάπτυξης έκανε τον αγώνα πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι θα έπρεπε.

5. Ο Ολυμπιακός έχει… αλαζονεία μετά την επιτυχία

Η αλαζονεία που διακατέχει τον οργανισμό του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Conference League είναι κάτι που έχει επισημάνει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτή η αλαζονεία φαίνεται να έχει περάσει και στην ομάδα, καθώς οι παίκτες έδειχναν να θεωρούν δεδομένη τη νίκη. Ακόμα και χωρίς τη μέγιστη προσπάθεια. Από τη στιγμή που η ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο, υπάρχει μια αίσθηση ότι οι επιτυχίες θα έρχονται εύκολα. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

6. Καθυστέρηση στην αντίδραση

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης πολύ αργά. Μέχρι το 80ο λεπτό, όταν το χρονόμετρο έδειχνε ότι ο χρόνος τελειώνει, μόνο τότε φάνηκε να καταλαβαίνουν ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν διασφαλισμένο. Αυτή η καθυστέρηση στην αντίδραση δείχνει πως δεν υπήρχε το απαιτούμενο πάθος και η απαραίτητη συγκέντρωση από την αρχή του αγώνα. Το «ξύπνημα» ήρθε πολύ αργά, και το παιχνίδι έληξε με μια απώλεια που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι παίκτες είχαν μπει με την απαιτούμενη ένταση από την αρχή.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός | Συμπερασματικά

Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα απέναντι στον Παναιτωλικό. Και αυτή η απώλεια φανέρωσε προβλήματα που δεν σχετίζονται μόνο με το αποτέλεσμα. Η νοοτροπία, η αλαζονεία, η έλλειψη εναλλακτικών τακτικών και η καθυστερημένη αντίδραση είναι θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Ειδικά εάν η ομάδα θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία της στο πρωτάθλημα.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24