Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα χάρη στην άμυνα του με 71-54 στον προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου την Καρδίτσα και προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός κυρίως στην άμυνα και παρά τις απουσίες του κέρδισε με 71-54 την Καρδίτσα στον τελευταίο προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο ημιτελικό (14/2, 20:15) τον ΠΑΟΚ με στόχο την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

«Αυτή είναι η μόνη ομάδα που δεν θέλει να βρει απέναντι του ο Ολυμπιακός…»
«Αυτή είναι η μόνη ομάδα που δεν θέλει να βρει απέναντι του ο Ολυμπιακός…»

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βεζένκοφ με 19 πόντους και 6 και ο Μιλουτίνοφ που είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 μπλόκ.

Ακόμα ο Πίτερς πρόσθεσε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Με +8 στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός χάρη στην άμυνα του

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος αμυντικά και προηγήθηκε με 8-3 (στο 3′).

Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ έκαναν το σκορ 13-6 (στο 7′) με τους Πειραιώτες να βγάζουν ένταση

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 21-14 και πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ που είχε 8 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο επιθετικά οι Πειραιώτες έχασαν το ρυθμό τους στην επίθεση, με την άμυνα τους να παραμένει καλή και το προβάδισμα τους στο +8 (26-18 στο 14′).

Ο καλός Πίτερς με καλάθι και φάουλ έφτασε τους 7 πόντους και έβαλε μετά από ώρα τον Ολυμπιακό μπροστά με +11 (29-18 στο 17′).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπροστά με 35-27 και να προηγείται μόνο με την άμυνα της.

Στο τρίτο δεκάλεπτο”καθάρισε” ο Ολυμπιακός την πρόκριση

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Βεζένκοφ να ξεκινάει με 2/2 τρίποντα και τον Ολυμπιακό να προηγείται με 46-33 (στο 23′).

Η διαφορά είχε παγιωθεί σε διψήφια επίπεδα με τους Πειραιώτες μπροστά με 51-35 (στο 27′) και να έχουν κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη.

Η τρίτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 53-42 και να είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν πάλι ταχύτητα, αλλά κρατούσαν απόσταση ασφαλείας με 57-44 στο 34ο λεπτό.

Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 67-49 και μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι δραματικά!

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 35-27, 53-42, 71-54

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα!

Στέφανος Τάτσιος

Ασχολούμαι τα τελευταία επτά χρόνια με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησα από το basketblog και στη συνέχεια ο δρόμος με έφερε στην εφημερίδα Documento και στο kingbasket και πλέον συνεργάζομαι και με την παρέα του Thrylos24.gr και με το Eurohoops. Με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και το blog για τα θέματα της ομάδας έχω ενασχόληση από το 2017.
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24