Ολυμπιακός: Έχει ανεβάσει τον πήχη του σκοραρίσματος!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πριν από μερικά χρόνια, ο Ολυμπιακός στόχευε να φτάνει στους +80 ή +85 πόντους ανά αγώνα. Σήμερα, η ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη.
Πριν από μερικά χρόνια, ο Ολυμπιακός στόχευε να φτάνει στους +80 ή +85 πόντους ανά αγώνα. Σήμερα, η ομάδα έχει ανεβάσει τον πήχη, αγωνιζόμενη σε επίπεδα των 90 και 95 πόντων, κάτι που υπογραμμίζει τόσο την αγωνιστική της πρόοδο όσο και τη συνολική εξέλιξή της.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υιοθετήσει ένα σύγχρονο, πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Οι αγώνες τους περιλαμβάνουν περισσότερες κατοχές, υψηλότερο ρυθμό και ταχύτερη κίνηση. Οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί πλήρως σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και φαίνεται να τον απολαμβάνουν, επιδεικνύοντας γρήγορες αποφάσεις, άψογους αυτοματισμούς και εντυπωσιακή ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την πλευρά του, αξιοποιεί περισσότερο το βάθος του ρόστερ με συχνότερες αλλαγές, διατηρώντας έτσι την ένταση και τη φρεσκάδα στην ομάδα. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει πάνω από 90 πόντους για πέμπτη συνεχόμενη φορά είναι αξιοσημείωτο: 95-74 με Μπαρτσελόνα, 89-94 με Παναθηναϊκό, 94-92 με Βιλερμπάν, 91-94 με Μακάμπι, και 92-69 με Μπασκόνια. Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει 92 πόντους απέναντι στην Μπασκόνια χωρίς τους Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ, γεγονός που αναδεικνύει την ποιότητα, το ταλέντο και το βάθος του ρόστερ.
Εντυπωσιακό είναι ότι 11 από τους 12 παίκτες του Ολυμπιακού μοίρασαν τουλάχιστον μία ασίστ στον αγώνα με την Μπασκόνια. Ο μόνος που δεν έδωσε ήταν ο Μόουζες Ράιτ, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά. Επιπλέον, οι ίδιοι 11 παίκτες κατάφεραν να σκοράρουν, με μοναδική εξαίρεση τον Ράιτ.
Αντίστοιχα, 11 από τους 12 παίκτες μάζεψαν τουλάχιστον ένα ριμπάουντ, με τον Ουόκαπ να αποτελεί την εξαίρεση λόγω περιορισμένου χρόνου συμμετοχής εξαιτίας φάουλ. Αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν τη συλλογική προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των παικτών σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Το ομαδικό πνεύμα και η αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν την ομάδα του Ολυμπιακού επιστρέφουν δυναμικά, κάνοντας το «όλοι για έναν και ένας για όλους» να ακτινοβολεί ξανά στα αποδυτήρια.