Ύστερα από τρία χρόνια κυριαρχίας, ο Ολυμπιακός απώλεσε το Κύπελλο, και, κρίνοντας από την απόδοσή του, δεν φάνηκε να το αξίζει.

Ύστερα από τρία χρόνια κυριαρχίας, ο Ολυμπιακός απώλεσε το Κύπελλο, και, κρίνοντας από την απόδοσή του, δεν φάνηκε να το αξίζει. Ακόμη κι όταν κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι με ένα εντυπωσιακό σερί 11-0, έδειξε πως δεν είχε την αποφασιστικότητα να πάρει τη νίκη. Σαν να φοβόταν την επιτυχία, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απαντήσει με δικό του σερί και να κατακτήσει τον τίτλο.

Η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε το τίμημα της αστοχίας των ηγετών της, με τους Βεζένκοφ και Φουρνιέ να έχουν συνολικά 10/26 σουτ. Παράλληλα, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές από τον πάγκο, σε μία βραδιά που και ο ίδιος δεν ήταν σε καλή φόρμα. Ίσως έπρεπε να εμπιστευτεί περισσότερο τον φορμαρισμένο Λαρεντζάκη ή να δώσει χρόνο στον Μιλουτίνοφ. Το πρόβλημα της ομάδας στη ρακέτα ήταν φανερό, κάτι που αποδεικνύεται και από τα 17 ριμπάουντ του Χουάντσο.

Το ΣΕΦ που ανακοινώνεται, το Τάε Κβο Ντο… το καλοκαίρι και οι αλλαγές που θα γίνουν!
Το ΣΕΦ που ανακοινώνεται, το Τάε Κβο Ντο… το καλοκαίρι και οι αλλαγές που θα γίνουν!

Η απώλεια του τροπαίου δεν είναι καταστροφική, ούτε θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν ο Ολυμπιακός το κατακτούσε, πέρα από το θέμα γοήτρου. Το ίδιο άλλωστε τονίζαμε και όταν κέρδιζε το Κύπελλο. Τα πραγματικά σημαντικά βρίσκονται μπροστά: η EuroLeague και το πρωτάθλημα. Αυτός ο τελικός ας γίνει πολύτιμο μάθημα για τη συνέχεια.

Υστερόγραφα:

– Ο Παναθηναϊκός υποβάθμιζε την αξία του Κυπέλλου τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα που το κατέκτησε, φάνηκε πόσο το χάρηκε. Εμείς, πάντως, δεν ξεγελιόμαστε.

– Η απουσία των Ουόκαπ και Βιλντόζα ήταν αισθητή, ενώ παραμένει ερωτηματικό γιατί ο Ντόρσεϊ δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

– Πλέον, η απόκτηση του Έβανς είναι αναγκαία, και ίσως χρειαστεί και ο Ράιτ

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24