Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 7 Ευρωπαϊκές ομάδες παρακολουθούν από κοντά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρέλαση στο Γ. Καραϊσκάκης με 7 ομάδες από Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία να παρακολουθούν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ποιους παίκτες «κυνηγούν»;
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αναμένεται να γεμίσει με «κατασκόπους» από όλη την Ευρώπη το βράδυ της Κυριακής (13/4). Καθώς 7 μεγάλες ομάδες από Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία θα βρίσκονται στον ΝΑΟ μας για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.
Η αυξημένη παρουσία σκάουτερ από μεγάλους συλλόγους αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού. Το οποίο αναμφίβολα εντυπωσιάζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Από την Premier League, οι Άγγλοι θα είναι εκπροσωπημένοι από την Αρσεναλ και τη Μπράιτον, που παρακολουθούν με προσοχή αρκετούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η Μπράιτον, μάλιστα, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος παρά την απουσία του από το ματς, παραμένει βασικός στόχος.
Ο 19χρονος επιθετικός αποτελεί κεντρική φιγούρα για τους «Γλάρους», καθώς η σωματοδομή και τα χαρακτηριστικά του τον καθιστούν ιδανικό για την Premier League. Παράλληλα, η Αρσεναλ έχει παρακολουθήσει στενά τον Κωστούλα από την αρχή της χρονιάς, με τον Μικέλ Αρτέτα να τον έχει ξεχωρίσει για την επιθετική του ικανότητα.
Από τη Serie A, οι Μίλαν, Φιορεντίνα, Ρόμα και Μπολόνια θα είναι παρούσες στο Φάληρο. Οι Ιταλοί δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αμυντικό Πιρόλα, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη αποδείξει την αξία του.
Η μεταγραφή του θεωρείται «ματ» από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς η αξία του Ιταλού στόπερ έχει εκτοξευθεί. Τα μεγάλα ιταλικά κλαμπ, όπως οι Μίλαν και η Ρόμα, θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Με τον Πιρόλα να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολυπόθητα αριστεροπόδαρα αμυντικά ταλέντα στην Ευρώπη.
Η Φιορεντίνα, από την πλευρά της, έχει τα μάτια της στραμμένα στον Σαντιάγκο Εσε, ο οποίος αποτελεί στόχο των Βιόλα από πέρυσι.
Η Μπολόνια, επίσης, παρακολουθεί στενά την πρόοδο του Αργεντινού μέσου και φημολογείται ότι είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Το γεγονός ότι ο Εσε αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τον καθιστά εξαιρετικά σημαντικό για τις ιταλικές ομάδες που θέλουν να ενισχύσουν τη μεσαία τους γραμμή.
Μέσα στους παρατηρητές θα βρίσκεται και ο Μάριο Βόσεν, διευθυντής σκάουτινγκ της Γκλάντμπαχ, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα τερματοφύλακα Κωνσταντή Τζολάκη.
Ο νεαρός πορτιέρε του Ολυμπιακού έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και ήδη παρακολουθείται από κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Η ανάπτυξή του και η σταθερότητά του έχουν τραβήξει την προσοχή ομάδων τόσο από τη Γερμανία όσο και από άλλες χώρες, γεγονός που αναδεικνύει το τεράστιο ταλέντο του.
Η μεγάλη «μάχη» του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, λοιπόν, δεν αφορά μόνο το πρωτάθλημα και την επίτευξη της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου, αλλά και την παρουσία σημαντικών σκάουτερ που «παρακολουθούν» τις εξελίξεις για μελλοντικές μεταγραφές.