Μπαρτζώκας: «Θα είναι κανονικά ο Φουρνιέ, αμφίβολο για Φαλ και Μιλουτίνοφ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε πληροφορίες ως προς τους τραυματίες και τοποθετήθηκε για το αυριανό ματς.
Στη Media Day ενόψει της αναμέτρησης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (10/04, 21:15), ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ερωτηθείς για την πρώτη θέση της βαθμολογίας τόνισε πως θα είναι «μια δικαίωση για τον κόπο των παικτών όλη τη σεζόν». Επίσης, επαίνεσε τη δουλειά που κάνει ο Οντέντ Κάτας. Αλλά επιπλέον ανέφερε ότι ο Εβάν Φουρνιέ θα επιστρέψει στην «ερυθρόλευκη» αποστολή.
Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
Ερωτηθείς για την πρώτη θέση, κι αν ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη regular season στην κορυφή: «Προφανώς, δεν δίνει κάτι ουσιαστικό τελικά, γιατί δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο έβδομος ή ο όγδος. Ούτως ή άλλως και να ξέραμε δεν θα διαλέγαμε, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Δεδομένων των δυσκολιών που έχουμε αυτή τη στιγμή, με τις απουσίες και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Αλλά, γενικά, κάναμε κάποιες καλές προπονήσει, είχαμε την ευκαιρία τρεις-τέσσερις μέρες να δοκιμαστούμε και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί αύριο».
Για την “κατάρα” της πρώτης θέσης και αν ο ίδιος ασχολείται με αυτά:
«Εντάξει, παλιότερα ασχολιόμουν, τώρα πλέον όχι. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να βάλεις την ομάδα να κάτσει να χάσει. Το να τερματίσουμε πρώτη σε αυτή την τόσο δύσκολη Ευρωλίγκα που παλεύουν τόσες ομάδες να μπουν στα play-in, ούτε καν στα play-off και βλέπετε ποιες έχουν ήδη μείνει έξω, νομίζω ότι είναι σε “δικαίωση” για τον κόπο των παιχτών όλη τη χρονιά. Θα θέλαμε να τερματιστούμε πρώτοι.
Νομίζω ότι θα προβληματιστούμε σίγουρα για τον αντίπαλο στα play-off, αλλά πιο πολύ θα έχουν να προβληματιστούν αυτοί, γιατί εμείς τερματιστούμε πρώτοι. Οπότε θα το δούμε έτσι. Έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε πίστη στην ομάδα μας και έτσι πρέπει να γίνει».
Μπαρτζώκας | Σχετικά με την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών:
«Αντιμετωπίζουμε όμως τη Μακάμπι αύριο. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παγώσει τον τρόπο που επιτίθεσαι, κάνοντας διάφορα tricks, όπως παίζοντας αρκετά ζώνη, που μετά είναι match up, κάνοντας αλλαγές σε screen μακριά από την μπάλα. Προσπαθούν γενικά να μπερδέψουν τον αντίπαλο με κάποια trick. Είναι πάρα πολύ καλοί, έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον προπονητή. Πιστεύω ότι έχει το πιο δύσκολο έργο από όλους τους άλλους προπονητές της Ευρωλίγκας, γιατί εμείς τελειώνοντας την κανονική περίοδο είμαστε εξαντλημένοι από τα ταξίδια.
Σκεφτείτε αυτοί που κάνουν ταξίδια και στα εντός έδρας. Έτσι, λοιπόν, ήθελα προσωπικά να τον επαινέσω. Να πω ότι -εκτός από αυτό που είχα πει και πέρυσι ότι έχει πολλές ιδέες για τον μπάσκετ- είχε την πιο δύσκολη δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που κάνουν. Παλεύουν τα παιχνίδια, έχετε δει, έχουν κάνει μεγάλες νίκες τώρα τελευταία. Και πιστεύουμε ότι και αύριο θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί»
Σχετικά με το απουσιολόγιο:
«Το σίγουρο είναι ότι ο Φουρνιέ θα είναι, γιατί έκανε κανονικά προπόνηση χθες. Για τον Φαλ και το Μιλουτίνοφ είναι αμφίβολο. Θα δούμε τη προπόνηση σήμερα και θα ξέρω μετά».