Άλλα αντ' άλλων από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων και αθλητισμού σε δηλώσεις του για τα τελευταία γεγονότα. Μόνο που δεν μας τα είπε όλα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η Κυβέρνηση.

Το ότι κάτι δεν πάει καλά με την κυβέρνηση και είναι εκτός τόπου και χρόνου, φαίνεται από τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση που θυμήθηκε να μας πει αυτά που θέλει και βολεύουν την κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Βόλο. Αλλά επί της ουσίας για τα όσα έκανε η αστυνομία και τα «όργια» του Παπαπέτρου κουβέντα. ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!

Για τα όσα αίσχη γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, για την εγκληματική οργάνωση που υπάρχουν καταγγελίες και την διαιτησία που είναι για τα «πανηγύρια» μάλλον δεν τον βόλευαν να σχολιάσει.

Όρτα, Ονιεμαέτσι και ένα δεκαήμερο «φωτιά» που… φουλάρουν οι «μηχανές» μεταγραφικά – Οι «3» που θα έρθουν!
Όρτα, Ονιεμαέτσι και ένα δεκαήμερο «φωτιά» που… φουλάρουν οι «μηχανές» μεταγραφικά – Οι «3» που θα έρθουν!

Μιλώντας στο «Μανιφέστο» ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ρωτήθηκε για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα με αφορμή όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των «αιωνίων» (ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά και στα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό στον αγώνα ΒόλοςΟλυμπιακός.

«Η βία στα γήπεδα είναι θέμα πολυπαραγοντικό και κυρίως προερχόμενο από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Ο αθλητισμός δεν γεννάει βία. Ωστόσο, κακοποιά στοιχεία βρίσκουν «στέγη» μέσα σε θύλακες παραβατικότητας, όπως κάποιες φορές είναι οι λέσχες των οπαδών κάθε ομάδας.

Κάπου έχουν χάσει το μέτρο όμως…

Εκεί είναι που η κυβέρνηση έχει ρίξει όλο το βάρος της, τόσο με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας όσο και με εμπλουτισμό στις ήδη πολύ αυστηρές διατάξεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας ενισχύθηκε με το νομοσχέδιο για τη βία, που κατατέθηκε μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022.

Αυξήθηκε η λογοδοσία και η απόδοση ευθυνών. Και συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταπολέμηση, με την ενδυνάμωση και αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τις λέσχες. Στόχος, παράλληλα, είναι τα ίδια τα όργανα του ποδοσφαίρου να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ανάγκη αυστηροποίησηςτων κανονιστικών πλαισίων τους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν η μείωση παραβατικών φαινομένων, όπως η ρίψη κροτίδων ή φωτοβολίδων και λοιπά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς λειτουργεί η αυστηρότητα των ίδιων των ποδοσφαιρικών οργάνων είναι αυτό που διαπιστώνετε κι εσείς, ότι δηλαδή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η UEFA είναι αμείλικτη σε τέτοιες παραβάσεις εξ ου και οι ΠΑΕ είναι πολύ πιο προσεκτικές ως προς την διασφάλιση των συμπεριφορών στα γήπεδά τους».

Ο.Κ Καλά όλα αυτά αλλά με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την διαιτησία τι κάνουμε κύριεΒρούτση; Δεν ρωτάω μόνο εγώ αλλά όλος ο κόσμος. Αν θέλετε μας απαντάτε. Αλλά και τις καταγγελίες των ανθρώπων του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για φοροδιαφυγή ομάδων με τον Ολυμπιακό να είναι η μοναδική ομάδα που πληρώνει. Αυτός πως γίνεται δηλαδή; Σήμερα καταθέτει η κυβέρνηση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Γι’ να δούμε τι θα γίνει, έτσι από περιέργεια.

Κώστας Σαμοθράκης

«Αντέχω ακόμα»…… Ένα υπέροχο «ταξίδι» που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1985 με πρώτο σταθμό την «Αθλητική Ηχω» σαν ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο Μπάσκετ. Το ποδοσφαιρικό «σαράκι» όμως ήταν μέσα μου και το ποδόσφαιρο ανέκαθεν ήταν το πιο ελκυστικό άθλημα και αυτό τελικά με κέρδισε.

Λίγους μήνες στην ιστορική εφημερίδα και στη συνέχεια πρώτη «μεταγραφή» μου στο Φως των Σπόρ όπου παρέμεινα για πέντε χρόνια. Εκεί μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσω και να καθιερωθώ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού με τις πιο μεγάλες επιτυχίες, την αποκλειστική συνέντευξη του Λάγιος Ντέταρι και του Γιώργου Κοσκωτά! Για ξεκίνημα δε το λες και άσχημα.

Με «δάσκαλο» τον ΜΕΓΑΛΟ Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη δεν είναι εύκολο να αποτύχεις…. Στη συνέχεια η «Απογευματινή» και σιγά, σιγά άνοιξε και το τηλεοπτικό πεδίο(1991) με την παρουσία μου πάντα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με πρώτο το Star canel, την ΕΡΤ και αργότερα στο Magic TV, όπου έμεινα για ένδεκα χρόνια.

Εν το μεταξύ από τον Μάιο του 1988, είχα γίνει ήδη μέλλος της εφημερίδας «Πρωταθλητής» με τον Σωτήρη Πουλόπουλο να είναι αυτός που μου έδειξε την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και με στήριξε όσο κανείς άλλος. 22 προετοιμασίες στο εξωτερικό και αμέτρητα ταξίδια με τον Ολυμπιακό, είναι ένα επίτευγμα εδώ που τα λέμε και ένα σημάδι ότι έχεις καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Και φυσικά να διαψεύσω όσους, στο ξεκίνημα, με παρότρυναν να μην ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα γιατί οι δυσκολίες είναι μεγάλες και το μέλλον αβέβαιο…

Αντέχω ακόμα για όσους έχουν την απορία μετά από 37 χρόνια και η απάντηση για το πότε θα αποφασίσω να αποσυρθώ δεν είναι εύκολη. Όσο αντέχω και όσο με θέλουν, γιατί το μεράκι υπάρχει ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Πόσο μάλλον όταν έχεις καταφέρει να συνδυάσεις το επάγγελμα με το χόμπι. Το πιο ιδανικό για μια καριέρα. Υπάρχει αντίρρηση;

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24