Κίμκι: Με άρωμα… ελληνικό!
Πέρσι έγραψε ιστορία και μπήκε για πρώτη φορά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας- Φέτος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να κάνει το step up με άρωμα από… Α1!
«Ζει» στη σκιά της ΤΣΣΚΑ, πέρσι ήταν ο κακός της δαίμονας σε Ευρωλίγκα αλλά και VTB League, αλλά αισιοδοξεί φέτος να κάνει το step up στην ιστορία της και να ταξιδέψει τον Μάιο στη Βιτόρια. Δύσκολο σαφέστατα, όχι όμως ακατόρθωτο.
Η Κίμκι του δικού μας Γιώργου Μπαρτζώκα πέρσι έγραψε ιστορία, καθώς στην 5ετή παρουσία της στην Ευρωλίγκα (55-53 συνολικό ρεκόρ) κατάφερε και πήρε την 8η θέση στην regular season (17-17 ρεκόρ) και την πρόκριση για πρώτη φορά στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Έπεσε πάνω στην συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ χάνοντας την πρόκριση στο Final 4 με 3-1, αλλά έχοντας πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από την αντιμετώπιση που είχε από την διαιτησία.
Όλα τα παιχνίδια ήταν κλειστά, ο μέσος όρος διαφοράς ήταν 3 πόντοι, ενώ 1 ματς πήγε στους 6 πόντους διαφορά και αυτό ήταν το 3ο που κέρδισε. Τα άλλα τα έχασε με 3, 5 και 1 πόντο διαφορά. Στην VTB League πήγε στους τελικούς εξαργυρώνοντας το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα (σ.σ. καθώς η ΤΣΣΚΑ έχει εγγυημένο συμβόλαιο) χάνοντας τον τίτλο.
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΤΙ» ΤΟΥ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε κάπως… διαφορετικά. Όχι ότι προκαλεί εντύπωση για μας που τον γνωρίζουμε και για το «μάτι» που έχει και την επιλογή ξένων, αλλά όταν μιλάμε για Ρωσία και υψηλά μπάτζετ περιμένει κανείς κάτι το διαφορετικό. Ο Έλληνας πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού όμως ελίχθηκε και κινήθηκε… ελληνικά. Από τη στιγμή που βρήκε τον παίκτη που του έκανε, δεν χρειάζονταν να πάει σε «όνομα» και να ξοδέψει το μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του, αλλά εμπιστεύτηκε την κρίση του.
ΚΡΟΚΕΡ ΚΑΙ ΠΡΑΔΕΡ ΑΠΟ… Α1!
Επέλεξε λοιπόν τον Τόνι Κρόκερ (31 ετών, 1.98μ.) που το 2013-14 έπαιξε στη Νέα Κηφισιά και μία σεζόν πριν στον… Κεραυνό Στροβόλου ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε στην Τουρκία και την Τόφας. Πρωτάρης φυσικά στην Ευρωλίγκα.
Όπως για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση θα παίξει και ο Κέσεϊ Πράδερ που ο Ολυμπιακός ειδικά τον γνωρίζει πολύ καλά. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.98μ.) πέρσι έπαιξε στον Προμηθέα Πατρών τον οποίο βρήκε μπροστά του ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά των πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος.
Την περιφέρειά του την έκλεισε με τον Ντι Μποστ, ο οποίος στο περσινό μισό βρίσκονταν στη Ζαλγκίρις Κάουνας και στη συνέχεια πήγε στη Γαλλία και την Στρασμπούργκ. Καλύφθηκε έτσι και για τον Μάρκοβιτς που ήταν να φύγει αλλά… έμεινε και πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.
Πράδερ και Κρόκερ αποτελούν τρόπον τινάν αντικαταστάτες των Τζέιμς Άντερσον (Εφές) και Τάιλερ Χάνεϊκατ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Στους ψηλούς τώρα, ο Τόμας Ρόμπινσον θα αποτελούσε παρελθόν έτσι κι αλλιώς με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσθέτει πίσω (ή μπροστά) από τον Τόμας ένα αθλητικό σέντερ και πάλι. Τον Τζόρνταν Μίκι (24χρονος, 2.03μ.), ο οποίος δεν έχει καθόλου ευρωπαϊκή εμπειρία και πέρσι ήταν στους Μαϊάμι Χιτ.
Οι ψηλοί έκλεισαν με τον Πετρ Γκουμπάνοφ (31 ετών, 2,07μ.) ο οποίος επέστρεψε στην Κίμκι μετά τη θητεία του τη σεζόν 2009-10 και ουσιαστικά αντικαθιστά τον Ντέγιαν Τοντόροβιτς που πήγε στην Μπανταλόνα.
ΤΟ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΤΗΣ ΚΙΜΚΙ
(Έμειναν): Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής), Αλεξέι Σβεντ (γκαρντ), Ιγκόρ Βιάλτσεφ (γκαρντ), Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ (γκαρντ), Στέφαν Μάρκοβιτς (γκαρντ), Σεργκέι Μόνια (φόργουορντ), Άντονι Γκιλ (φόργουορντ), Αντρέι Ζούμπκοφ (γκαρντ), Τσαρλς Τζένκινς (γκαρντ), Μάλκολμ Τόμας (σέντερ), Τιμοφέι Γιακουσίν (γκαρντ), Ντμίτρι Καντόσνικοβ (φόργουορντ).
(Ήρθαν): Πετρ Γκουμπάνοφ (φόργουορντ), Ντι Μποστ (γκαρντ), Κέσεϊ Πράδερ (γκαρντ), Τζόρνταν Μίκι (φόργουορντ/σέντερ), Τόνι Κρόκερ (γκαρντ/φόργουορντ).
(Έφυγαν): Τάιλερ Χάνεϊκατ (φόργουορντ), Τόμας Ρόμπινσον (σέντερ), Μάρκο Τοντόροβιτς (σέντερ), Ντμίτρι Σοκόλοφ (σέντερ), Τζέιμς Άντερσον (γκαρντ/φόργουορντ).
2/2 ΣΤΗΝ VTB LEAGUE
Η Κίμκι, με ηγέτη της φυσικά τον περσινό κάτοχο του “Αλφόνσο Φορντ” βραβείου καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο παιχνίδια για την VTB League έχοντας δύο νίκες. Επικράτησε της Ενισέι με 99-67, έχοντας μάλιστα 30/34 δίποντα και της VEF Riga με 96-67 με 19/39 τρίποντα. Και τα δύο παιχνίδια της ήταν εκτός έδρας διανύοντας σε 4 ημέρες πάνω από 10.000 χιλιόμετρα.