Καταγγελία του ΟΦΘ στον ΠΑΟΚ για πλαστοπροσωπεία!
Πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, κατά του ΠΑΟΚ.
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία αν αποδειχθεί θα επισύρει σοβαρές ποινές (εκτός από αθλητικές με αποκλεισμούς υπάρχουν και σοβαρότατες ποινικές διαστάσεις) στον αντίπαλό του (ΠΑΟΚ, αφού αυτός ήταν ο αντίπαλος στην τελευταία αγωνιστική των Νέων Ανδρών όπως καταγγέλλεται) προχώρησε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι στο τελευταίο παιχνίδι της 5ης Αγωνιστικής της Α’ Φάσης των Νέων Ανδρών η ομάδα του «Δικέφαλου» πραγματοποίησε τετραπλή πλαστοπροσωπία (χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με την καταγγελία του ΟΦΘ τρεις παίκτες που δεν ήταν δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα και ένας που ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα) με τον ΟΦΘ να προσφεύγει στην ΚΟΕ εναντίον του αντιπάλου του, αλλά και εναντίον του αλυτάρχη του αγώνα για τον οποίο εξαπολύει μύδρους.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του ΟΦΘ αναρωτιούνται εάν οι γονείς των αθλητών που δηλώθηκαν και που έπαιξαν αν είχαν πραγματική γνώση του συμβάντος, καθώς και τα κίνητρα που μπορεί να δημιουργούνται για τέτοιου είδους ενέργειες.
Το άρθρο του waterpolonews.gr με τίτλο μήπως να κοιτάξουμε και λίγο τον καθρέφτη είναι πάντα επίκαιρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΘ
Την Κυριακή 12/1/20 η ομάδα μας έδωσε τον τελευταίο της αγώνα στην A’ προκριματική φάση του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Μετά την λήξη του παιχνιδιού και αφού παραλάβαμε το φύλλο αγώνα εντοπίσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι ο αντίπαλός μας είχε χρησιμοποιήσει τρεις παίκτες οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι, ενώ άλλος ένας που ήταν δηλωμένος παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα.
Για την προφανή 4-πλή πλαστοπροσωπία ο ΟΦΘ υπέβαλλε στην ΚΟΕ την προβλεπόμενη από τον κανονισμό και την προκήρυξη ένσταση.
Και ενώ περιμένουμε με ενδιαφέρον τις ενέργειες και της αποφάσεις της Ομοσπονδίας, τα ερωτήματα γεννώνται με αμείλικτο τρόπο:
1. Για ποιο λόγο οι υπεύθυνοι μιας ομάδας άλλους δηλώνουν και άλλους βάζουν να αγωνιστούν? Ποιο είναι το κίνητρό τους και σε ποια οφέλη αποσκοπούν?
2. Είχαν γνώση οι γονείς των ανήλικων αθλητών που εμπλέκονται στο συμβάν?
3. Είναι το περιστατικό μεμονωμένο ή επαναλήφθηκε και επαναλαμβάνεται στα ηλικιακά πρωταθλήματα?
4. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αλυτάρχης του αγώνα, ο οποίος δεν έκανε, όπως όφειλε, έλεγχο ταυτοπροσωπίας, είναι μέλος μιας άτυπης ομάδας που επιβάλει με παράτυπο και καταχρηστικό τρόπο τις αποφάσεις της στην Περιφερειακή Επιτροπή Υδατοσφαίρισης – πάντα υπέρ των συμφερόντων του προχθεσινού μας αντιπάλου – ενώ τυπικά έχει οριστεί στην Περιφερειακή ως εκπρόσωπος ομάδας εκτός Θεσσαλονίκης?
5. Γιατί στο αξίωμα του Αλυτάρχη σε όλους τους αγώνες υδατοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη, ορίζονται μόνον τα μέλη της παραπάνω άτυπης ομάδας?
6. Και τέλος άλλα όχι τελευταίο, τι κάνει η ΚΟΕ προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται από όλους οι κανόνες και οι θεσμοί? Με ποιο τρόπο επιβλέπει και ελέγχει όσους την εκπροσωπούν μέσω των Περιφερειακών Επιτροπών στις εκτός Λεκανοπεδίου περιοχές της Ελλάδας?