Καιρός: Συννεφιά, σκόνη & λασποβροχές το Σάββατο (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Σάββατο ο καιρός που θα επικρατήσει στη χώρα θα είναι καλός, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα την ημέρα.
Το Σάββατο ο καιρός που θα επικρατήσει στη χώρα θα είναι καλός, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα ξεκινήσει μια σύντομη περίοδος με συννεφιά, και από την Κυριακή και στη συνέχεια με σκόνη και λασποβροχές.
Ωστόσο όσο βραδιάζει, η συννεφιά θα επεκταθεί ανατολικότερα, προς τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει σταδιακά την ανοδική της πορεία και θα φτάσει το μεσημέρι έως 17-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας 19-20 βαθμούς Κελσίου και τους 18 θα πλησιάσουν οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, πρώτα στο Ιόνιο. Και από το απόγευμα στο Αιγαίο μέχρι 4-5 μποφόρ αντίστοιχα και μόνο στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθούν οι βοριάδες.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-18 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί αρχικά, θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.
Νεφελώδης θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πυκνή συννεφιά κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι στο Θερμαϊκό 2-4, από το μεσημέρι και στη συνέχεια έως 5 μποφόρ.