Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το πρωτάθλημα, επικρατώντας με 14-9 της Γλυφάδας!

Μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, ολοκληρώνοντας ονειρικά τη σεζόν 2021-22, με ένα ιστορικό επίτευγμα, το quadruple! Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης κατέκτησαν το 9ο διαδοχικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους και 13ο συνολικά, πανηγυρίζοντας αήττητες τέσσερις τίτλους (πρωτάθλημα, Κύπελλο, EuroleagueLEN Super Cup) τη φετινή αγωνιστική χρονιά! Τα κορίτσια του Θρύλου επικράτησαν με 14-9, στον τρίτο τελικό της Α1, έκαναν το 3-0 στη σειρά και σήκωσαν για 9η διαδοχική χρονιά τον τίτλο, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο Παπαστράτειο. Μία φανταστική σεζόν για τις «ερυθρόλευκες» του Αλεξάνταρ Τσίριτς, που μετά το «back to back» πρωτάθλημα Ευρώπης, έγραψαν για άλλη μία φορά ιστορία, με το αήττητο quadruple!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ (1-0) στο 7:37, με σουτ της Μ. Πλευρίτου από την περιφέρεια, με την Φουντωτού να ισοφαρίζει σε 1-1 για τη Γλυφάδα. Ο Θρύλος πάτησε «γκάζι» και έφτασε στο 4-1, με την Σλίκινγκ (2:32), με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 4-2. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν με +5 (7-2), με γκολ της Β. Πλευρίτου (5:34), ενώ η Ελευθεριάδου, με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, «έκλεισε» το ημίχρονο με σκορ 8-4.

Στην τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες σκόραραν από πέντε τέρματα. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο +6 (10-4), με την Σιούτη στο 6:54, με την Τριχά να ανεβάζει το σκορ στο 12-7, στο 3:32. Η Κοντογιάννη μείωσε σε 12-8 για τη Γλυφάδα, αλλά ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με +5 (13-8), με την Κρίστμας από την περιφέρεια, στο 3:03. Το τελικό 14-9 διαμόρφωσε η Ξενάκη στην τέταρτη περίοδο, στο 1:16, με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 5-5, 1-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 7:37), 1-1 Φουντωτού (π/π, 6:58), 2-1 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 6:33), 3-1 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 5:56), 4-1 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 2:32), 4-2 Ε. Νίνου (πέναλτι, 0:04)

2ο οκτάλεπτο: 5-2 Κρίστμας (κόντρα, 7:02), 6-2 Σλίκινγκ (περιφέρεια, 6:07), 7-2 Β. Πλευρίτου (φουνταριστό, 5:34), 7-3 Κοντογιάννη (περιφέρεια, 5:13), 7-4 Ε. Νίνου (πέναλτι, 4:18), 8-4 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 0:23)

3ο οκτάλεπτο: 9-4 Κρίστμας (π/π, 7:30), 10-4 Σιούτη (περιφέρεια, 6:54), 10-5 Γρηγοροπούλου (φουνταριστό, 6:34), 10-6 Ε. Νίνου (περιφέρεια, 5:44), 11-6 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 5:13), 11-7 Κούλχαας (περιφέρεια, 3:52), 12-7 Τριχά (π/π, 3:32), 12-8 Κοντογιάννη (περιφέρεια, 3:03), 13-8 Κρίστμας (περιφέρεια, 1:43), 13-9 Κοντογιάννη (π/π, 1:03)

4ο οκτάλεπτο: 14-9 Ξενάκη (φουνταριστό, 1:16)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Σλίκινγκ 2, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 4, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Κρίστμας 4, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τριχά 1, Τορνάρου

ANO Γλυφάδας (Θεόδωρος Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Π. Νίνου, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ε. Νίνου 3, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 3, Καρίτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24