Σήμερα Δευτέρα, μάθαμε και κάτι… γύρω από το μπάσκετ Γυναικών, από το «σαιτ της Αλήθειας».

Το Παγκόσμιο ρεκόρ του Θρύλου πονάει κόσμο, και θα πονάει όσο συνεχίζεται το σερί αήττητων αγώνων. Όμως εμείς το απολαμβάνουμε και επίσης απολαμβάνουμε να σας πονάμε.

Θυμήθηκαν μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα στο παρκέ επί του Παναθηναϊκού, το 2016 με 74-43, φτιάχνοντας μια ενδιαφέρουσα ιστοριούλα που όμως δεν έχει δράκο.

Το πρόγραμμα του Θρύλου σε όλα τα αθλήματα!
Το πρόγραμμα του Θρύλου σε όλα τα αθλήματα!

Ο ΠΑΟ είχε κάνει ένσταση, φυσικά μην κυνηγώντας κάτι… στα χαρτιά, με τη νίκη να είχε κατακυρωθεί ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Με τη σεζόν εκείνη να ολοκληρώνεται με ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 22/22.

Ο Θρύλος είχε τιμωρηθεί για το περιβόητο ματς για την αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση, όμως, όπως αναφέρει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ.

[…] Μηδενισμός, δε, κατά την έννοια της προαναφερόμενης διατάξεως και στο ισχύον σύστημα βαθμολογίας των δύο βαθμών σε περίπτωση νίκης και του ενός βαθμού σε περίπτωση ήττας (βλ. άρθρο 47 παρ. 1 του ισχύοντος Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.), σημαίνει, σύμφωνα και με τη γραμματική χρήση του όρου (μηδενισμός) ότι η τιμωρούμενη με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα ομάδα αν μεν είχε ηττηθεί δεν λαμβάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε τον ένα βαθμό της ήττας, αν, δε, είχε κερδίσει τον αγώνα δεν λαμβάνει τους δύο βαθμούς της νίκης, από την ανωτέρω, δε, διάταξη του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. (αρθρ. 47 παρ. 2) ουδεμία άλλη έννομη συνέπεια, πλην αυτής του μηδενισμού προβλέπεται ρητώς. […]

[…] Τέλος, η μοναδική προβλεπόμενη έννομη συνέπεια σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 47 παρ. 2 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αθλητή σε αγώνα (κακή συμμετοχή) είναι ο μηδενισμός της ομάδας του στον αγώνα αυτό, ήτοι σε περίπτωση ήττας της ομάδας του στον αγώνα η αφαίρεση του ενός βαθμού της ήττας και σε περίπτωση νίκης η αφαίρεση των δύο βαθμών της νίκης, ενώ δεν προβλέπεται ρητά, ως έννομη συνέπεια η κατακύρωση του αγώνα (σε περίπτωση νίκης) υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Σημειώνεται ότι σε άλλη περίπτωση ο άνω Κανονισμός της Ε.Ο.Κ. και δη στην αμέσως προηγούμενη διάταξη του άρθρου 46 παρ. 3 περ. β΄ ορίζει ρητά ότι σε περίπτωση διακοπής του αγώνα από υπαιτιότητα της μίας ομάδας, πλην του μηδενισμού της υπαίτιας ομάδας, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (ακόμη και αν η υπαίτια ομάδα κέρδιζε), ενώ στην παρ. 5 του ιδίου άρθρου ορίζεται ότι όταν υπαίτιες είναι και οι δύο ομάδες, μηδενίζονται και οι δύο ομάδες, χωρίς ο αγώνας να κατακυρώνεται σε καμία, ρύθμιση από την οποία προκύπτει ότι συνιστά άλλο ζήτημα ο μηδενισμός μίας ομάδας και άλλο ζήτημα αυτό της κατακύρωσης του αγώνα. Και ενώ στην προαναφερόμενη περίπτωση ορίζεται ρητά ως ποινή, πλην του μηδενισμού, και αυτή της κατακύρωσης του αγώνα στην αντίπαλη ομάδα, στην περίπτωση του άρθρου 47 παρ. 2 ουδόλως αναφέρεται ως έννομη συνέπεια της αντικανονικής συμμετοχής αθλητή η κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας αλλά μόνο ο μηδενισμός της ομάδας στην οποία κακώς συμμετείχε ο αθλητής. […]

Φυσικά η αλήθεια πονάει, όμως εδώ θα είμαστε να σας τη θυμίζουμε…

\\

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24