Είναι αληθινά εντυπωσιακές οι διαφορές των (έως τώρα) φετινών μεταγραφικών επιλογών του Ολυμπιακού με τις αντίστοιχες περυσινές.

Σημειώναμε προ ημερών ότι το καλοκαίρι του 2017 οι ερυθρόλευκοι ψώνισαν μόνο έναν παίκτη (Κούτρης) από το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ οι άλλοι 10 ήρθαν από το εξωτερικό, ακόμα και ο Έλληνας, Ταχτσίδης.

Φέτος, αντιθέτως, οι κινήσεις που έχουν γίνει έχουν βάση την Ελλάδα (Λάζαρος, Γιαννιώτης, Μάνος, Ευαγγέλου) και οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν ή αναμένεται ν’ αποκτηθούν προέρχονται από σημαντικά πρωταθλήματα όπως το ισπανικό (Γκερέρο), το γαλλικό (Καμαρά) και φυσικά την Αγγλία, έστω και τη β’ κατηγορία της (ΜακΚέι). Μόνο ο Φετφατζίδης ήταν εκτός Ευρώπης και σ’ ένα «ιδιαίτερο» πρωτάθλημα ωστόσο αυτός και Έλληνας είναι και τον Ολυμπιακό γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά.

Να πάμε και σε μια άλλη πολύ σημαντική διαφορά των έως τώρα φετινών μεταγραφών και των αντίστοιχων περυσινών; Η 11άδα (Ενγκελς, Τζούρτζεβιτς, Οφόε, Εμενίκε, Βούκοβιτς, Μίλιτς, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Κούτρης, Προτό, Καρσελά) που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι είχε ηλικιακό μέσο όρο τα 27,6 χρόνια. Αν υπολογίσουμε τα έτη των Χριστοδουλόπουλου, Γκερέρο, Γιαννιώτη, Μάνου, Φετφατζίδη, Καμαρά, Ευαγγέλου και του ΜακΚέι που φαίνεται να είναι προ των πυλών θα διαπιστώσουμε ότι ο δικός τους μέσος όρος είναι 2 χρόνια μικρότερος, δηλαδή 25,3.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους Τσιμίκα, Σιώπη, Μανθάτη και Σάλιακα, που τυπικά δεν είναι ακριβώς μεταγραφές αλλά ουσιαστικά ναι αφού αναμένεται να έχουν ρόλο στη νέα ομάδα, ο μ.ο. θα πέσει ακόμα περισσότερο. Τυχαίο; Φυσικά και όχι.