Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κυριακή των Βαΐων είναι η μια από τις δυο μέρες της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής, που επιτρέπεται η κατανάλωση ιχθύος.
Η Κυριακή των Βαΐων είναι η μια από τις δυο μέρες της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής, που επιτρέπεται η κατανάλωση ιχθύος. Ή άλλη ήταν στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Πριν από την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, η εκκλησιαστική παράδοση επιτρέπει, την Κυριακή των Βαΐων να είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι πιστοί επιτρέπεται να καταναλώσουν ψάρι.
Αναλυτικά η Νηστεία του Πάσχα (Περίοδος Μεγάλης Σαρακοστής):
Αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Την περίοδο αυτή επιτρέπεται κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο το Σάββατο και την Κυριακή. Επίσης οίνος και έλαιο καταλύεται στις 9 Μαρτίου (Εορτή Των εν Σεβαστεία Αγίων Σαράντα Μαρτύρων) και στις 26 Μαρτίου (Εορτή Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ) οποιαδήποτε ημέρα κι εάν συμπέσει.
Το Μεγάλο Σάββατο δεν καταλύεται οίνος και έλαιο. Κατάλυση ιχθύος επιτρέπεται στις 25 Μαρτίου (Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και την Κυριακή των Βαΐων.
Πηγή: rthess.gr