Δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο από το πόσο δουλικοί είναι κάποιοι «δημοσιογράφοι» απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, η ίδια η πορεία τους τους εκθέτει. Έχουν καταπιεί αμάσητα τις χυδαιότητες, τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς συγκεκριμένου παράγοντα, αλλά σπεύδουν να αναδείξουν ως «θέμα» τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του σε έναν αγώνα νέων.

Γιατί δεν τους ένοιαξαν ποτέ τα συνθήματα, τα πανό και τα αντικείμενα που εκτοξεύονταν κατά άλλων ιδιοκτητών ομάδων – ακόμα και σε απόλυτα ακατάλληλες περιστάσεις; Γιατί δεν τους ενόχλησε το διαρκές υβρεολόγιο που έχει ακουστεί σε κάθε είδους αγώνα, από το ποδόσφαιρο μέχρι τον Ερασιτέχνη; Αλλά τώρα τους πήρε ο πόνος, επειδή κάποιοι εξέφρασαν την… άποψή τους για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Στην αποστολή για το ματς με την Άλμπα ο Κίναν Έβανς;
Στην αποστολή για το ματς με την Άλμπα ο Κίναν Έβανς;

Δούλοι της προπαγάνδας

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι υπαλληλική προπαγάνδα. Το συγκεκριμένο μέσο δεν λειτουργεί ως ανεξάρτητη φωνή, αλλά ως Γραφείο Τύπου. Και φυσικά, όταν οι εντολές «άνωθεν» απαιτούν να αναδειχθεί κάτι, αμέσως μετατρέπεται σε «θέμα». Τόσο δουλοπρεπείς είναι οι αυλικοί του συγκεκριμένου παράγοντα, που τολμούν να μιλούν για «κόμπλεξ» απέναντί του, ενώ η ίδια η ύπαρξή τους καθορίζεται από την εξυπηρέτηση της ατζέντας του!

Από ύβρεις… πίσω στην αγκαλιά

Για τον διευθυντή συγκεκριμένου μέσου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πώς τον είχε αποκαλέσει στο παρελθόν ο ισχυρός άνδρας που τώρα υπηρετεί: με τις πιο χυδαίες εκφράσεις, που έκαναν ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς να νιώσουν αμήχανα.

«Φούστη στην ψυχή» τον είχε αποκαλέσει και όμως, ο ίδιος, παρά τον εξευτελισμό, ξαναγύρισε στην αγκαλιά του. Γιατί αυτή είναι η μοίρα όσων δεν έχουν αξιοπρέπεια.

Δεν σας σώζει τίποτα

Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, η πραγματικότητα είναι αυτή που τους ξεφτιλίζει. Ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και γελάει με τη «δημοσιογραφία» της αυλής. Δεν μπορούν να χωνέψουν την ανωτερότητα του Θρύλου σε όλα τα επίπεδα και καταφεύγουν σε γελοίες απόπειρες προπαγάνδας που πέφτουν στο κενό.

Φώτης Ρουμελιώτης

Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι ο Ολυμπιακός να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και όταν τελείωσα τις σπουδές μου είχα ταυτιστεί με το Καραϊσκάκη και αργότερα το ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να μου δίνει το στίγμα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού. ‘Έτσι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να παρακολουθήσω τον Θρύλο μας σε όλα τα αθλήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
 
Ζώντας τα δύσκολα και τα εύκολα στο ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έγινε πραγματικά μέλος της κουλτούρας μου και της καθημερινότητας μου. Σε αυτήν την πορεία ξεκίνησα από την εφημερίδα «Ρεκόρ» «sportime» «Φίλαθλο» στην συνέχεια στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι ένα» 90.4 με ατελείωτες ώρες εκπομπών και μεταδόσεων του Θρύλου. Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ήταν το «tv magic» που εξελίχτηκε σε «sport tv» και τώρα «action24».
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24