Ο «πάτερ» και η πρώην παίκτρια ριάλιτι θα περάσουν σήμερα (11/03) την πόρτα του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Από τις εννιά και μισή το πρωί, οι 20 κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων ο «πάτερ» και η πρώην παίκτρια ριάλιτι), από τους 30 συνολικά, θα περάσουν ο ένας μετά τον άλλο την πόρτα του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για το κύκλωμα που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία για νόθευση καυσίμων και ποτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συλληφθέντες στην εγκληματική οργάνωση έφερναν παράνομα στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία χημικές ουσίες – αιθυλική αλκοόλη και διαλύτες – για νοθεία ποτών και καυσίμων.

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση παλαιών ΙΧ: Τα 3 κριτήρια
Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση παλαιών ΙΧ: Τα 3 κριτήρια

Ως βάση για την παράνομη δράση χρησιμοποιούσαν χώρο στον Ασπρόπυργο, ενώ λειτουργούσαν σε τρεις ομάδες. Οι δύο πρώτες είχαν ως κύριο αντικείμενο τη νοθεία καυσίμων και η τρίτη τη νοθεία ποτών.

Ανάμεσά τους ο φερόμενος ως αρχηγός, ο οποίος δηλώνει ιερέας στη Βουλγαρία αλλά και μία πρώην παίκτρια πασίγνωστου ριάλιτι με τα αρχικά Λ.Ι, η οποία είναι και η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της δηλώνει αθώα και υποστηρίζει ότι βρέθηκε στο λάθος τόπο, τη λάθος ώρα. Επιμένει ότι η μόνη της εμπλοκή με την υπόθεση είναι γιατί τη στιγμή της εφόδου της αστυνομίας στο πρατήριο υγρών καυσίμων εκείνη βρισκόταν στο ταμείο καθώς ήταν η βάρδια της:

“Δεν γνώριζα τίποτα σχετικό με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αν αυτή υφίσταται. Προσελήφθη ως υπάλληλος στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Αν γνώριζα κάτι, θα είχα ήδη αποχωρήσει από την συγκεκριμένη δουλειά. Ήμουν εκεί μόνο δύο μήνες”, θα υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές.

Το πρωί του Σαββάτου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση, όμως αυτή δεν έγινε καθώς δεν επετράπη η παρουσία του δικηγόρου της.

Η παρακολούθηση των αρχών ξεκίνησε μετά από καταγγελία και οι επικοινωνίες αποκάλυψαν πως λειτουργούσαν οι ομάδες. Το newpost αποκαλύπτει τους διαλόγους που έχουν καταγραφεί του αρχηγού με τα μέλη του κυκλώματος. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν κωδικούς προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Οι χημικοί διαλύτες αναφέρονται ως φάρμακα σε έναν από τους διαλόγους.

“Τα φάρμακα που ρίχνουμε είναι για τρία και θα πρέπει να περιμένουμε ας πούμε να μας έρθουν απ’ έξω.”

“Ε πότε θα έρθουν τα φάρμακα;”

“Τα φάρμακα θα έρθουν ας πούμε μετά τις 20 του μήνα περίπου. Έχουμε φάρμακα για τρία αύριο, θα πάρεις ένα και την άλλη εβδομάδα άλλα δύο, κατάλαβες;”

“Όχι σκέτα ελληνικά δεν μπορούμε να βάλουμε, σκέτα πορτογαλέζικα, πάλι πάθαμε ζημιά.”

“Όχι μα δεν είναι, δεν είναι σκέτα πορτογαλέζικα, θα είναι μισό μισό.”

“Με τι; Αφού.”

“Κατάλαβες, έχουμε πάρει υλικά μπόλικα σήμερα.”

Σε άλλη συνομιλία αναφέρουν ο αρχηγός και ένα βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

“Ναι, γιατί δεν τον αφήνεις να φέρνει φάρμακα; Εγώ δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Δεύτερη φορά μείναμε από φάρμακα. Άκουσέ με, δεύτερη φορά.”

“Εγώ δεν… Εγώ του λέω κάθε φορά να έχει μπροστά φάρμακα. Εγώ του το λέω πάντα αυτό.”

“Και αλλά δεν κάνουμε δουλειά. Δεύτερη φορά μένουμε χωρίς φάρμακα.”

Σε άλλο διάλογο αποκαλούν “υδραυλικούς” τους προμηθευτές αιθυλικής αλκοόλης την οποία ονομάζουν “νερό”.

Σε μία άλλη επικοινωνία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ασχολούνται με τα χρήματα που πρέπει να δώσουν για την οδική βοήθεια, καθώς ένα όχημα από τη Βουλγαρία έπαθε βλάβη.

“Τι οδική βοήθεια, ρε, οδική βοήθεια για να πάει σε Βουλγάρικο, χωρίς να έχει οδική βοήθεια; Ξέρεις πόσο θα πάρει;”

“Πόσα; Εκατό, διακόσια, που να ξέρω;”

“Εγώ που να το ξέρω αυτό;”

“Και εγώ δεν το ξέρω, γι’ αυτό και ρωτάω εσένα τι να κάνω.”

“Και που να ξέρω εγώ τι να κάνεις, σε εσένα, εσύ τους έδωσες τριακόσια ευρώ, αυτοί παίρνουν για οδική βοήθεια, τι είμαστε, εμείς χαμάληδες ρε;”

Ο αρχηγός σε πολλές συνομιλίες αναφέρεται ως “πάτερ” και σε μία συνομιλία για χημικές ουσίες από Βουλγαρία αναφέρουν:

“Καταλαβαίνεις τώρα τι γίνεται με τους Βούλγαρους;”

“Ναι, ναι.”

“Και το νερό είναι ακριβό. Και δεν μετράς εκείνη την ώρα. Ξεφορτώνεις αντίο, Πεντακόσια λίτρα, να λείπουν είναι υπόθεση.”

Σύμφωνα με τις αρχές, από τις δραστηριότητες του κυκλώματος, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ αναζητούνται άλλα 10 άτομα.

Πηγή: NEWPOST.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24