Εγκρίνεται από την κυβέρνηση η σύμβαση για το νέο VAR, το οποίο α περιλαμβάνει και τις εφαρμογές του για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και την τεχνολογία γραμμής.

Αποφάσεις πρόκειται να παρθούν άμεσα από την κυβέρνηση για τη χρήση του νέου VAR.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, αποφάσισε να εγκρίνει τη νέα σύμβαση όσον αφορά την ανανέωση της χρήσης του VAR. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παρά τις όποιες αντιδράσεις εξαιτίας του μεγάλου κόστους, η κυβέρνηση θα καλύψει το ποσό της νέας σύμβασης στην οποία θα μπουν δύο νέες και απαραίτητες εφαρμογές.

Πρόκειται για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και η τεχνολογία γραμμής (goal line technology). Με την πρώτη εφαρμογή θα μειώνεται ο χρόνος απόφασης των διαιτητών για να διαλευκανθεί αν σε μια φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ και με τη δεύτερη θα γίνεται σαφές αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος ή όχι.

Αυτές οι δυο εφαρμογές θα ανεβάσουν το συνολικό κόστος κατά 5 εκατ. ευρώ. Έτσι το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία. Η προηγούμενη σύμβαση, που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, κόστισε 15 εκατ. ευρώ και πάλι είχε επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους.

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24