Θα απασχολήσουν τους εισαγγελείς οι… «κυβερνητικές» παρεμβάσεις Μελισσανίδη;
Η Αθλητική Διαπλοκή έχει την δική της θέση σε όσα πράττει η ΑΕΚ στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ενώ ακόμα απορεί πως είναι δυνατόν εισαγγελέας έπειτα από αυτά που ακούστηκαν να μην έχει πάρει ακόμα θέση...
Η ΑΕΚ έχει κάνει ένα κουβάρι με σκηνές. Σκηνές με τις οποίες εκτίθεται ανεπανάληπτα και όπως βλέπουμε ακόμα μία φορά η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κάνει πλάτες. Αλήθεια, ακόμα να ακούσει κανένας Εισαγγελέας αυτά που είπε ο Τσιάρτας;
ΣΚΗΝΗ 1η: 19/12/2011
Στις 19/12/2011 συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας τα τότε στελέχη της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, Νίκος Προύντζος, Αριστείδης Σταθόπουλος, Θεόδωρος Κουρίδης, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση εκείνη φερόταν να συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Αντικείμενο της συνάντησης υποτίθεται ότι ήταν οι εκλογικές διεργασίες με σκοπό την αντικατάσταση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλαβιου από τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος πράγματι εξελέγη νέος πρόεδρος 10 μήνες αργότερα.
Η συνάντηση θεωρήθηκε ύποπτη, με το σκεπτικό ότι δεν είχε καμία δουλειά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετέχει στις εκλογικές ζυμώσεις για την ΕΠΟ γιατί μπορεί αυτό να σημαίνει ότι ήθελε να ελέγξει την ομοσπονδία.
Το τι επακολούθησε το θυμόμαστε όλοι. Οι Εισαγγελείς πήραν φωτιά. Για εννέα ολόκληρα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης κυνηγήθηκε δικαστικά όσο κανένας άλλος άνθρωπος αυτής της χώρας.
Καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες σε κασέτες της ΕΥΠ (2012), ασκήθηκαν ποινικές διώξεις (2014), ο Μαρινάκης απολογήθηκε σε ανακριτή (2015), του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο (2015), τον κυνήγησε η ΕΕΑ με βαριά χρηματικά πρόστιμα (2015), καταγγέλθηκε σε ΟΥΕΦΑ και CAS (2015), παραπέμφθηκε για κακούργημα (2017-2018), λοιδορήθηκε ως υπόδικος (2014-2021) και εισηγήθηκαν υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ (2020)! Μέχρι και πρόταση προφυλάκισης Μαρινάκη έγινε από τον Εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο (2016)!
Στο τέλος φυσικά αθωώθηκε ομόφωνα και πειθαρχικά (2020-επιτροπή δεοντολογίας) και ποινικά (2021-τριμελές Εφετείο κακουργημάτων).
Ο βασικότερος λόγος αυτού του δικαστικού κυκεώνα ήταν ουσιαστικά εκείνη η συνάντηση στο Χίλτον!
Η συνάντηση εκείνη στο Χίλτον μνημονεύθηκε στο πόρισμα Βουρλιώτη με βάση το οποίο ασκήθηκαν οι διώξεις, στην παραπεμπτική πρόταση Δασκαλόπουλου και στην έκθεση Σπανού για υποβιβασμό του Ολυμπιακού!
ΣΚΗΝΗ 2η: 20/08/2022
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 Βασίλης Τσιάρτας δήλωσε στους betarades ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης του πρότεινε να αναλάβει προπονητής της εθνικής ελπίδων!
Κανένας Εισαγγελέας δεν φαίνεται να συγκινείται…
Ας δούμε ξανά πιο ψύχραιμα τα δεδομένα των δύο περιπτώσεων. Στην μία περίπτωση ο Μαρινάκης αντιμετώπισε μια δικαστική λαίλαπα επειδή συμμετείχε σε συνάντηση με στελέχη της ΕΠΟ γιατί θεωρητικά θα μπορούσε να θέλει να κάνει κουμάντο στην ομοσπονδία.
Στην άλλη περίπτωση αποκαλύπτεται από τον Τσιάρτα ένα περιστατικό το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο Μελισσανίδης κάνει όντως σήμερα κουμάντο στην ομοσπονδία!
Ως γνωστόν, η επιλογή των προπονητών στις εθνικές ομάδες είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ και κανενός αλλού. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι ποιος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής ελπίδων. Ωστόσο, αν κάποιος έχει την αρμοδιότητα να επιλέγει τον προπονητή της εθνικής ελπίδων, τότε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει γενικότερα κουμάντο στην ΕΠΟ.
Φυσικά δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη Τσιάρτα που λέει πολλά για τις σχέσεις ΑΕΚ-ΕΠΟ. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Αρκεί να θυμηθούμε τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για «κυβέρνηση ΑΕΚ» στην ομοσπονδία…
Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα όμορφα περιστατικά. Για παράδειγμα την παραμονή Κλάτενμπεργκ επιζητούσαν οι 11 από τις 14 ΠΑΕ της Super League, ενώ τον Άγγλο δεν ήθελαν η ΑΕΚ και άλλες δύο ομάδες. Μαντέψτε ποια απόφαση πήρε η ΕΠΟ. Σωστα μαντέψατε, πήρε τη θέση της ΑΕΚ και έδιωξε τον Κλάτενμπεργκ από τη θέση του αρχιδιαιτητή.
Μπορούμε επίσης να θυμηθούμε την έφεση Σαρακη (στέλεχος της ΕΠΟ) για την αδειοδότηση του Άρη που αν γινόταν δεκτή θα οδηγούσε την ΑΕΚ στην Ευρώπη, αλλά συνάντησε τείχος στην ΟΥΕΦΑ…
Επίσης η πρόσληψη του πρώην προπονητή της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογέτ στην εθνική Ελλάδας δείχνει το στίγμα της.
Μην ξεχνάμε ότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα αποτελέσει την έδρα της Εθνικής Ελλάδας μετά τους αγώνες του Σεπτεμβρίου.
Το ερώτημα όμως είναι γιατί οι εισαγγελείς κυνήγησαν τον Μαρινάκη και αδρανούν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εμείς δεν λέμε ότι κάποιος είναι ένοχος, αλλά δεν πρέπει να γίνει κάποια έρευνα;
Κάθε Δευτέρα ακούγαμε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μαρινάκη και των συνεργατών του από τις κασέτες της ΕΥΠ στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη. Φανταζόμαστε ότι η ΕΥΠ δεν ασχολήθηκε αντίστοιχα με τις συνομιλίες του Μελισανίδη, σωστά; Δεν μας ενδιαφέρει να δούμε εάν πράγματι ο ιδιοκτήτης μίας ΠΑΕ έχει ενεργό ρόλο στην ίδια την ομοσπονδία. Δεν μας ενδιαφέρει το παρασκήνιο ή οι διεργασίες που ενδεχομένως του επέτρεψαν να έχει αυτό τον ενεργό ρόλο αν υπάρχει τέτοιος ρόλος…
Μόνο οι συνομιλίες του Μαρινάκη τους ενδιέφεραν. Μόνο εκείνος απολογήθηκε, κυνηγήθηκε, έζησε διώξεις, έζησε απαγορεύσεις ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και έβλεπε να κουρελιάζονται τα προσωπικά του δεδομένα κάθε Δευτέρα με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων για θέματα εντελώς άσχετα με τις υποτιθέμενες έρευνες…
Στην ίδια συνέντευξη στους betarades, ο Βασίλης Τσιάρτας μιλάει για τον ξυλοδαρμό του από 150 οπαδούς της ΑΕΚ μαζί με Οκκά και Κασάπη στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ το 2004. Ακούγεται να αποκαλεί ηθικό αυτουργό τον Ντέμη Νικολαΐδη. Αναμένουμε να δούμε την πλήρη διατύπωση της καταγγελίας του στη συνέντευξη και αν διευκρινίζει κάτι διαφορετικό. Λέτε, αν όντως κατονομάζει σε μία τόσο σοβαρή καταγγελία τον Ντέμη Νικολαΐδη να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη; Όταν μία απλή ανώνυμη επιστολή κατονόμαζε τον Μαρινάκη υπεύθυνο για τον εμπρησμό στον φούρνο Κωνσταντινέα ξεκίνησαν διώξεις εναντίον του. Τώρα;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;