Euroleague: Ξεκινά έρευνα για δημοσιοποίηση λανθασμένων στοιχείων από ΚΑΕ ΠΑΟ και ελληνικά ΜΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια άκρως εμπιστευτική έρευνα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδόθηκε στις ομάδες της EuroLeague από τη διοργανώτρια Αρχή.
Η EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως θα ξεκινήσει έρευνα. Συγκεκριμένα, εκτός από από λανθασμένα, τα στοιχεία που διέρρευσαν δεν ήταν προς δημοσιοποίηση, όπως έκανε μόνο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ακολούθησε… γνωστό και μη εξαιρετέο ΜΜΕ.
Η ανακοίνωση της EuroLeague:
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκαν από διάφορα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Euroleague Basketball θα ήθελε να προβεί στην ακόλουθη διευκρίνιση:
Τα δεδομένα που αφορούν τις προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάθε συμμετέχουσα ομάδα, όπως δημοσιεύτηκαν από διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, προήλθαν από εμπιστευτική αναφορά.
Η Euroleague Basketball διεξάγει αυτή τη στιγμή έρευνα για την πηγή της μη εξουσιοδοτημένης διαρροής και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.
Τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις προβολές βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συλλόγων που συμμετέχουν στην Turkish Airlines EuroLeague, ούτε τα παγκόσμια νούμερα της διοργάνωσης. Η αναφορά που κοινοποιήθηκε στους 18 συλλόγους περιείχε ανακρίβειες λόγω ασυνεπειών στα υποκείμενα δεδομένα.
Τα ακριβή στοιχεία προβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοργάνωση και τις συμμετέχουσες ομάδες—για την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2024 και βασισμένα αποκλειστικά στο Facebook, το Instagram (εξαιρουμένων των Stories) και το X, τις ίδιες πλατφόρμες και περίοδο που αξιολογήθηκαν στην αρχική αναφορά—σύμφωνα με την Blinkfire είναι τα εξής:
EuroLeague 376.7 εκατομμύρια views
Συμμετέχουσες ομάδες: Παναθηναϊκός 90 εκατ., Παρτιζάν 84.1 εκατ., Ερυθρός Αστέρας 73.5 εκατ., Ζαλγκίρις 63.4 εκατ., Ρεάλ Μαδρίτης 59 εκατ., Ολυμπιακός 55.2 εκατ., Φενέρμπαχτσε 50.4 εκατ., Μπαρτσελόνα 48.1 εκατ., Παρί 44.8 εκατ., Μπασκόνια 22.5 εκατ., Μονακό 20.9 εκατ., Μπάγερν 20.5 εκατ., Μακάμπι 13.8 εκατ., Βιλερμπάν 10.8 εκατ., Βίρτους 8.1 εκατ., Εφές 6.9 εκατ., Αρμάνι Μιλάνο 5.4 εκατ., Άλμπα 3.1 εκατ.
Όλοι οι σύλλογοι που συμμετέχουν, έχουν λάβει τις ενημερωμένες και σωστές αναφορές»