Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Παρασκευής, απώλεσε ακόμη ένα ματς, αυτή τη φορά στη Γερμανία επί της Μπάγερν. Αυτοί είναι οι λόγοι…

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά έπεσε «θύμα» της εκτός έδρας αδυναμίας του, χάνοντας από την Μπάγερν Μονάχου με 84-80. Παρόλο που βρέθηκε μπροστά με 12 πόντους στο 23ο λεπτό (37-49).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ήταν ανεπαρκής, αφήνοντας τον Κάρσεν Έντουαρντς να σημειώσει 30 πόντους. Εκ των οποίων μάλιστα, οι 24 ήρθαν στο δεύτερο μέρος, καθορίζοντας την έκβαση του αγώνα. Το ματς έφτασε στο σημείο να κριθεί από δύο τρίποντα που αστόχησε ο Σάσα Βεζένκοφ στα τελευταία δευτερόλεπτα (στα 43,5″ και 22,1″). Εν τέλει, οι 2/2 βολές του Έντουαρντς στα 11,2″ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ο Φρανσίσκο… στον Ολυμπιακό; – Όλο το παρασκήνιο!
Ο Φρανσίσκο… στον Ολυμπιακό; – Όλο το παρασκήνιο!

Ολυμπιακός: Δέχτηκε… 52 (!) πόντους στο β’ μέρος

Το «κλειδί» της ήττας βρίσκεται στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Μπάγερν σκόραρε 52 πόντους έναντι 32 στο πρώτο μέρος. Παράλληλα, ο αμυντικός έλεγχος των Γερμανών στα ριμπάουντ και το άστοχο μακρινό σουτ του Ολυμπιακού (1/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) συνέβαλαν καθοριστικά. Η είσοδος του Λούκα Βιλντόσα, με 5 σερί πόντους και δημιουργικές πάσες, έδωσε αρχικά το προβάδισμα (24-26 στο 12′), και το εντυπωσιακό σερί 15-0 ανέβασε τον Ολυμπιακό στο +11 στο ημίχρονο (32-43). Όμως, η εικόνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, με τους Μπαμπ και Έντουαρντς να κυριαρχούν. Και τους Βαυαρούς να επιτυγχάνουν 8/12 δίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, περνώντας τελικά μπροστά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός φάνηκε αρχικά να έχει την ευκαιρία να ξαναπάρει τον έλεγχο. Με τον Ντόρσεϊ και τον ΜακΚίσικ να πετυχαίνουν κρίσιμα τρίποντα.

Ωστόσο, με μόλις ένα φάουλ στα πρώτα 36 λεπτά και με συνεχείς άστοχες επιλογές, ειδικά στο τέλος, το ματς γλίστρησε οριστικά από τα χέρια τους.

Ο MVP της αναμέτρησης ήταν χωρίς αμφιβολία ο Κάρσεν Έντουαρντς, που έφερε «πονοκέφαλο» στην άμυνα του Ολυμπιακού με την επιθετική του δεινότητα. Με τέτοιες ήττες, ο Ολυμπιακός δείχνει πως πρέπει να βελτιωθεί ουσιαστικά στην άμυνα εκτός έδρας. Αν θέλει να συνεχίσει ανταγωνιστικά την πορεία του στην Ευρωλίγκα.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24