Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Μάλμε (0-1), με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ, αλλά να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, και η χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στη Μάλμε απέδειξε για άλλη μία φορά την κλάση του. Ο Μαροκινός φορ σκόραρε το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης, οδηγώντας τον Θρύλο στη σπουδαία νίκη με 1-0 στη Σουηδία. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε κλείσει το βράδυ με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, αν δεν είχε αστοχήσει σε πέναλτι στο 82ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 19 γκολ σε μόλις 22 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Μένοντας μία «ανάσα» από την πρώτη θέση των Ευρωπαίων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Την οποία κατέχει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 20 τέρματα σε 58 συμμετοχές. Ο 31χρονος στράικερ έχει ήδη 8 γκολ σε 13 αγώνες του Europa League και είχε προηγουμένως 11 γκολ σε 9 ματς κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Όταν η ομάδα κατέκτησε το UEFA Conference League.

H σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)
H σέξι Άστριντ ήταν στο ΟΑΚΑ: «Πώς βρεθήκαμε από το Μπερναμπέου, να παίζουμε με τη χειρότερη ομάδα της Ελλάδας» (vids)

Ελ Κααμπί: Ο διαχρονικός σκόρερ του Θρύλου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ωστόσο, η αστοχία του από το σημείο του πέναλτι προσθέτει μία ενδιαφέρουσα διάσταση στην καριέρα του. Αυτό ήταν το έβδομο πέναλτι που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ, από τα 27 που έχει εκτελέσει συνολικά. Με το ποσοστό επιτυχίας του να είναι στο 80% με τον Ολυμπιακό (8/10). Ειδικότερα, η τελευταία του αποτυχία συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη, γεγονός που προσθέτει πίεση στον επιθετικό, καθώς αναζητά τη συνέπεια που απαιτείται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Η ευχάριστη είδηση είναι ότι, παρά την αστοχία του, ο Ελ Κααμπί δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παραμένει βασικό κομμάτι της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ του Ελ Αραμπί και να γράψει τη δική του ιστορία με τους Πειραιώτες. Με 41 γκολ σε 61 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, η συμβολή του είναι αναμφισβήτητη, και οι φίλοι της ομάδας ελπίζουν σε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Η λίστα των κορυφαίων σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί 20 γκολ σε 57 παιχνίδια
2. Αγιούμπ Ελ Κααμπί 19 γκολ σε 22 παιχνίδια
3. Κώστας Μήτρογλου 15 γκολ σε 44 παιχνίδια
– Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 15 γκολ σε 83 παιχνίδια
5. Νίκος Αναστόπουλος 14 γκολ σε 29 παιχνίδια
6. Κώστας Φορτούνης 13 γκολ σε 74 παιχνίδια
7. Στέλιος Γιαννακόπουλος 9 γκολ σε 49 παιχνίδια
8. Λουίς Ντιόγκο 8 γκολ σε 19 παιχνίδια
– Γιώργος Σιδέρης 8 γκολ σε 20 παιχνίδια
– Αλέξης Αλεξανδρής 8 γκολ σε 36 παιχνίδια
– Ζιοβάνι 8 γκολ σε 38 παιχνίδια
– Ιεροκλής Στολτίδης 8 γκολ σε 44 παιχνίδια
– Γιώργος Μασούρας 8 γκολ σε 70 παιχνίδια

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24