Δείτε μέσα από το Transfermarkt τη σύγκριση ενόψει του Μάλμε - Ολυμπιακός, για τις δύο ομάδες που απόψε θα μονομαχήσουν.

Η αποψινή αναμέτρηση που δίνει απόψε ο Ολυμπιακός επί της Μάλμε (24/10, 22:00) για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League αναμένεται να είναι μια συναρπαστική αναμέτρηση. Με τον Θρύλο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να επιδιώκει την αντίδραση με την επιστροφή στις νίκες.

Ας ρίξουμε μια αναλυτική ματιά στις δύο ομάδες, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Transfermarkt για να συγκρίνουμε τα ρόστερ και τις στατιστικές τους.

Ολυμπιακός: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» – Μέσα οι νεαροί! (pic)
Ολυμπιακός: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» – Μέσα οι νεαροί! (pic)

Ας δούμε τη Μάλμε

Η Μάλμε έχει αξία ρόστερ περίπου 34.8 εκατ. ευρώ, αγωνίζεται στο Eleda Stadium. Έχει πέντε ποδοσφαιριστές διεθνείς και μέσο όρο ηλικίας 28.5 έτη. Ο προπονητής δουλεύει με 27 παίκτες.

Το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο είναι αναμφίβολα ο Μπολίν, ο οποίος κοστίζει 4 εκατ. ευρώ, με τους Πένια, Χακσαμπάνοβιτς και Μποτέιμ να ακολουθούν.

Η Μάλμε διαθέτει ταχύτητα στην επίθεση και ικανότητα να εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις, ενώ οι παίκτες της γνωρίζουν να παίζουν με καλή κυκλοφορία μπάλας. Έχει μια δομημένη αμυντική γραμμή που προτιμά το παιχνίδι με ψηλή άμυνα, γεγονός που της επιτρέπει να πιέζει τους αντιπάλους ψηλά. Βέβαια έχει και αρνητικά, εκεί που θα πρέπει να «πατήσει» ο Ολυμπιακός.

Μπορεί να δείξει αδυναμία όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους φιλάθλους. Αν και έχει ταλαντούχους παίκτες, το βάθος του ρόστερ της δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικό όπως άλλων ομάδων στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Ας δούμε τους Πειραιώτες 

Παίκτες κλειδιά για τον Ολυμπιακό στην αποψινή αναμέτρηση αναμένεται να είναι ο Νταβίντ Κάρμο (με χρηματιστηριακή αξία 12 εκατ. ευρώ), ο Σαντιάγκο Έσε (10 εκατ. ευρώ) και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα (6 εκατ. ευρώ). Αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ενώ ξεχωρίζει και η χρηματιστηριακή αξία τους σύμφωνα με το Transfermarkt.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ με πολλούς ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Πολλοί παίκτες έχουν πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία, γεγονός που τους δίνει πλεονέκτημα σε δύσκολες καταστάσεις. Φυσικά, μερικές φορές, η ομάδα μπορεί να παρουσιάσει αδυναμίες στην απόδοσή της, κυρίως σε εκτός έδρας αγώνες. Ενώ, παρά την ποιότητα, έχει δείξει αδυναμίες σε κρίσιμες φάσεις του παιχνιδιού, ειδικά στις στημένες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει την υποστήριξη περίπου 1.500 φιλάθλων του στην έδρα των Σουηδών, σε μια αναμέτρηση όπου η ελληνική ομάδα ελπίζει να συνεχίσει με θετικό αποτέλεσμα τη νέα της περιπέτεια στο Europa League.

Μάλμε – Ολυμπιακός: Η σύγκριση

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Η σύγκριση των δύο ομάδων δείχνει μια σημαντική διαφορά στην αξία του ρόστερ. Με τον Ολυμπιακό να έχει ένα πιο πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ. Ωστόσο, η Μάλμε είναι μια επικίνδυνη ομάδα, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

Ο αγώνας θα κριθεί πιθανότατα από την ικανότητα των επιθετικών και των αμυντικών των δύο ομάδων. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να επιβληθεί στην κατοχή της μπάλας και να επιδείξει την ποιότητά του στην επίθεση, τότε μπορεί να αποδράσει με το θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, η Μάλμε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις για να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού.

Συνολικά, η αναμέτρηση υπόσχεται να είναι ένα σφιχτό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Που θα καθορίσει τις εξελίξεις στον όμιλο του Europa League.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24