Ο Φίλιπ Πετρούσεφ πήγε κι επίσημα ως δανεικός στη Σερβία, κι ο Ολυμπιακός αποσυμπιέζει το ρόστερ του, για τη φετινή σεζόν.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι και επίσημα πλέον παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, καθώς ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον δανεισμό του στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την τρέχουσα σεζόν. Οι Σέρβοι είχαν επιδιώξει έντονα να εντάξουν τον παίκτη στο ρόστερ τους, και τελικά πέτυχαν το στόχο τους, με τον Ολυμπιακό να δίνει το «πράσινο φως» για την παραχώρησή του.

Η αποχώρηση του 24χρονου φόργουορντ/σέντερ φέρνει νέα δεδομένα στη φροντ λάιν των Πειραιωτών, αφού οι ρόλοι πλέον είναι πιο ξεκάθαροι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να διαχειριστεί το ροτέισον των ψηλών, χωρίς να μένει ανενεργός κάποιος παίκτης υψηλής ποιότητας.

Γιαννακόπουλος: Προέβλεψε τις ομάδες του Final Four!
Γιαννακόπουλος: Προέβλεψε τις ομάδες του Final Four!

Ολυμπιακός | Ξεκαθάρισε το ρόστερ

Η θέση «4» στο ρόστερ είναι πλέον απόλυτα κατοχυρωμένη στον Σάσα Βεζένκοφ, που είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος σταρ της ομάδας. Πίσω του βρίσκεται ο Άλεκ Πίτερς, που φαίνεται να έχει αποδεχθεί το ρόλο του δεύτερου επιλογής, όπως είχε κάνει και πριν δύο σεζόν. Επίσης, ο Κώστας Παπανικολάου παραμένει διαθέσιμος για μικρά σχήματα, προσφέροντας ευελιξία στις επιλογές του προπονητή.

Στη θέση «5», η επιστροφή των Μουστάφα Φαλ και Νικόλα Μιλουτίνοφ έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Αυτοί οι δύο σέντερ θα μοιράζονται τα περισσότερα λεπτά, ενώ ο Μόουζες Ράιτ γνωρίζει ότι βρίσκεται πιο πίσω στο ροτέισον. Αυτή η σταθερότητα στη θέση του σέντερ ήταν και ο λόγος που η αποχώρηση του Πετρούσεφ κρίθηκε κατάλληλη.

Με τον δανεισμό του Πετρούσεφ, οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού μειώνονται σε εννέα. Ένατος ξένος είναι ο τραυματίας Κίναν Έβανς, ο οποίος θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής μετά την επιστροφή του. Στην τρέχουσα φάση, ο αριθμός των ξένων φτάνει στους οκτώ, και ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι ο παίκτης που παραμένει εκτός του ελληνικού πρωταθλήματος λόγω του κανονισμού για τους ξένους.

Αυτός ο δανεισμός επιτρέπει στον Μπαρτζώκα να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά το ροτέισον. Αφού οι ρόλοι στη φροντ λάιν είναι πλέον πιο ξεκάθαροι. Τώρα, ο Έλληνας τεχνικός περιμένει την επιστροφή του Έβανς. Ώστε να δει πώς θα μοιραστούν τα λεπτά στην περιφέρεια, δημιουργώντας έναν νέο γρίφο για τον ίδιο.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24