Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα και το Thrylo24 σας παρουσιάζει όλο το ρεπορτάζ.

Ο Πετρούσεφ βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι ξανά στο Βελιγράδι, αφού το σίριαλ της παραμονής του στον Ολυμπιακό βαίνει στο τέλος του!

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες συζητήσεων, έντονου παρασκηνίου, συζητήσεων και πολλών σκέψεων τελικά πάρθηκε η απόφαση από τον Ολυμπιακό και την πλευρά του Φιλίπ Πετρούσεφ να αποχωρήσει από το Λιμάνι προσωρινά.

Ολυμπιακός: Tο παρασκήνιο για το δανεισμό του Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα
Ολυμπιακός: Tο παρασκήνιο για το δανεισμό του Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης (22/10) ο Σέρβος διεθνής φόργουορντ/σέντερ θα συνεχίσει ως δανεικός την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα μέχρι την 1η Ιουλίου του 2025, αφού η θέληση του παίκτη και η έλλειψη επαρκούς χρόνου και χώρου στο ροτέισον καθόρισαν τις εξελίξεις.

Αυτό που απομένει είναι η μετάβαση πλέον του παίκτη στην πατρίδα του, ώστε να ενταχθεί ξανά στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου και να μπει σε ρυθμό προπονήσεων και αγώνων.

Το ενδιαφέρον όμως έχει να κάνει με το πως πάρθηκε η απόφαση και τελικά γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση και στην αλλαγή περιβάλλοντος του παίκτη.

Το Thrylos24 σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες και τις συζητήσεις των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών στην πολύκροτη όπως αποδείχθηκε υπόθεση του Φιλίπ Πετρούσεφ!

Οι σκέψεις του Πετρούσεφ, η πίεση και το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών

Βεζένκοφ Πετρούσεφ Ολυμπιακός

Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπου και αρχή η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό.

Στο μυαλό του Πετρούσεφ και με βάση τα δεδομένα πριν το deal των Πειραιωτών με τον Σάσα, ο Σέρβος ήξερε πως θα μοιραστεί και τη νέα σεζόν τη θέση «4» με τον Άλεκ Πίτερς και θα έχει μπόλικο χρόνο να παίξει και να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα της ομάδας.

Το deal όμως του καλοκαιριού με την επιστροφή στο Λιμάνι του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης άλλαξε τα δεδομένα, αφού οι ρόλοι ανακατανεμήθηκαν και οι πρώτες σκέψεις μπήκαν στο μυαλό του παίκτη πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κιόλας.

Λίγο μετά τη συμφωνία Ολυμπιακού – Βεζένκοφ άνθρωποι του συλλόγου από το προπονητικό τιμ και τα υψηλά κλιμάκια της ΚΑΕ μίλησαν με τους Πίτερς – Πετρούσεφ τουλάχιστον δύο φορές, αλλά και με τους εκπροσώπους τους, πως θα έχουν αμφότεροι ρόλο και δεν θα μείνουν στον πάγκο. 

Τα πρώτα «σύννεφα» ανιχνεύθηκαν μετά τις τρομερές εμφανίσεις του Σέρβου στο Παρίσι, αλλά και μετά τη διάψευση των φημών για προτάσεις της Ρεάλ και της Μονακό στην πλευρά του Άλεκ Πίτερς, ώστε να τον αποκτήσουν με αγορά από τον Ολυμπιακό.

Ο Πετρούσεφ όταν ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού είχε τουλάχιστον δύο μίτινγκ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, όπου και του αναλύθηκε ο ρόλος του στην ομάδα με βάση τους τραυματισμούς εκείνη την περίοδο στους ψηλούς, αλλά και σε βάθος μίας επίπονης σεζόν.

Η πλευρά του παίκτη είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να παίζει και να μην βρεθεί στη δύσκολη θέση όπως στην Εφές και στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται στην πιο κατάλληλη αγωνιστική του φάση, για να εξελιχθεί και να αποδειχθεί το υψηλότατο αγωνιστικό του «ταβάνι».

Ο ατζέντης του Πετρούσεφ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς είχε από την πλευρά του επαφές με τα ανώτατα στελέχη της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπου και τους διεμήνυσε τη θέληση του παίκτη να παίζει και πως υπάρχει η προοπτική του Ερυθρού Αστέρα για δανεισμό του για μία σεζόν.

Εκείνη την φορά οι «ερυθρόλευκοι» διοικούντες αρνήθηκαν οποιαδήποτε αποχώρηση του παίκτη ο οποίος έχασε και κάποιες προπονήσεις και φιλικά λόγω τραυματισμού.

Το θέμα ανακινήθηκε όχι μετά το Σούπερ Καπ, όπου ο Φιλίπ μαζί με τον Βεζένκοφ ήταν οι MVPs του τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά μετά την επιστροφή του Μουσταφά Φαλ στην αγωνιστική δράση.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η πλευρά του Ολυμπιακού στα τέλη του καλοκαιριού ήταν φανερά ενοχλημένη από τις δηλώσεις και την στάση του τότε Προέδρου του Ερυθρού Αστέρα, κάτι που δεν βοήθησε στην τότε διαπραγμάτευση και τόνωσε την αδιαλλαξία των Πειραιωτών.

Όμως με τον Φαλ παρόντα, τον Μιλουτίνοφ επίσης να είναι μία «ανάσα» από την επιστροφή του και τα επίσημα ματς να έχουν ξεκινήσει ο Πετρούσεφ είχε φανερό ψυχολογικό και πνευματικό πρόβλημα πως δεν χωράει στο ροτέισον, αλλά και έντονες πιέσεις από τον ατζέντη του.

Ο παίκτης τις τελευταίες ημέρες ήταν βαρύς και άκεφος στις προπονήσεις, αλλά χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα, απλά ένιωθε πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί έχοντας μπροστά του στο «4» Βεζένκοφ και Πίτερς και στο «5» τους Φαλ – Ράιτ και τον Μιλουτίνοφ να είναι έτοιμος για δράση.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση ήταν ραγδαίες τα τελευταία 24ωρα.

Η απογοητευτική εικόνα του Πετρούσεφ στο πρώτο μέρος με την Εφές στην Πόλη ήταν το πρώτο «καμπανάκι» το οποίο λίγες ώρες μετά έγινε… καμπάνα!

Ο εκπρόσωπος του Μίσκο Ραζνάτοβιτς όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επικοινώνησε τηλεφωνικά την επόμενη ημέρα με πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και με άνθρωπο από το προπονητικό τιμ και συζήτησε μαζί του τους προβληματισμούς του παίκτη, τους δικούς του και έριξε πάλι στο τραπέζι το όνομα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο τραυματισμός του Τζόελ Μπολομπόι, η επιστροφή του Μιλουτίνοφ σε καλή κατάσταση και η αφαίρεση του Πετρούσεφ από τη λίστα των ξένων του ελληνικού Πρωταθλήματος ήταν τα τελευταία κεφάλαια στην υπόθεση.

Μάλιστα δεν γράψαμε τυχαία στο blog μετά το Εφές – Ολυμπιακός σε υστερόγραφο πως ό,τι και να συμβεί στην υπόθεση του παίκτη θα είναι για το καλό όλων των πλευρών.

Ο Πετρούσεφ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας συνομίλησε και με τον κόουτς Μπαρτζώκα, οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε κοινή γραμμή, αφού και ο κόουτς πείστηκε για το καλό του παίκτη και ας τον ήθελε στο ρόστερ και όντας πάντα με το πλευρό των αθλητών του έδωσε και εκείνος τη συγκατάθεση του για το δανεισμό του στην παλιά του ομάδα, όπως φυσικά και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Πρέπει να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο με τον Πετρούσεφ μέχρι το καλοκαίρι του 2026 με ΝBA-out ύψους 1.000.000 δολαρίων για το καλοκαίρι του 2025 και ότι πλέον στη γραμμή ψηλών υπάρχουν στο «5» Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ και στο «4» ο Βεζένκοφ, ο Πίτερς και υπό προϋποθέσεις ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου. 

Κάτι τελευταίο και αυτό κρατήστε για τον Ιούλιο, πως το μέλλον του Σέρβου στον Ολυμπιακό θα κριθεί τότε και όχι το καλοκαίρι του 2026 και με βάση τα δεδομένα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, αλλά και το πλάνο που θα του παρουσιάσουν. 

Το μόνο σίγουρο και αυτό μπορούμε να το μεταφέρουμε σίγουρα για το ρεπορτάζ μας από διαφορετικές αξιόπιστες πηγές, πως ο παίκτης βλέπει το μέλλον του στο Λιμάνι για πολλά χρόνια και το ίδιο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Τα υπόλοιπα το καλοκαίρι… 

Στέφανος Τάτσιος

Ασχολούμαι τα τελευταία επτά χρόνια με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησα από το basketblog και στη συνέχεια ο δρόμος με έφερε στην εφημερίδα Documento και στο kingbasket και πλέον συνεργάζομαι και με την παρέα του Thrylos24.gr και με το Eurohoops. Με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και το blog για τα θέματα της ομάδας έχω ενασχόληση από το 2017.
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24