Οι «μάχες» στη φάση των ομίλων του Europa League και του Conference League συνεχίζονται και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε.

Οι «μάχες» στη φάση των ομίλων του Europa League και του Conference League συνεχίζονται αυτή την Πέμπτη με την 3η αγωνιστική, και ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τη Μάλμε. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η επίτευξη θετικού αποτελέσματος, τόσο για να βελτιώσει τη θέση του στη διοργάνωση όσο και για να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια της Ελλάδας να παραμείνει στη 15η θέση της κατάταξης της UEFA, με ιδιαίτερη προσοχή στον ανταγωνισμό με την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσίευσε ο λογαριασμός Football Meets Data στο Twitter, ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία των 108 ομάδων που συμμετέχουν στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League), ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει την 50ή θέση με έσοδα περίπου 12,6 εκατομμύρια ευρώ (12.594.000 ευρώ).

Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες
Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες

Τα έσοδα αυτά προκύπτουν από διάφορες πηγές, όπως τα εγγυημένα ποσά για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων, τα χρήματα από το value pillar της UEFA (που συνδυάζει το market pool και τα τηλεοπτικά δικαιώματα), τα μπόνους από τα προκριματικά και τα κέρδη από τα αποτελέσματα στους ομίλους. Είναι ενδεικτικό ότι οι απολαβές διαφέρουν ανά διοργάνωση, με τις 36 ομάδες του Champions League να βρίσκονται στις πρώτες 36 θέσεις. Μόνο τρεις ομάδες από άλλες διοργανώσεις έχουν καταφέρει να διασπάσουν αυτή την κυριαρχία: η Τσέλσι, η Λέγκια Βαρσοβίας και η Φιορεντίνα.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24