Ο Μεντιλίμπαρ δεν γλιτώνει από την κριτική, η οποία βασίζεται σε όσα διαπιστώσαμε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ο Ολυμπιακός εχθές.

Ασυνήθιστα και εκνευριστικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, κυρίως μετά το 35ο λεπτό, όταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού φαίνονταν να χάνουν τον έλεγχο του αγώνα, παρότι προηγούνταν με 2-0. Ο Βάσκος προπονητής, που έχει χαρίσει στην ομάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, δεν γλιτώνει από την κριτική, η οποία βασίζεται σε όσα διαπιστώσαμε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ο Ολυμπιακός.

Ο Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε τα λάθη του, συμπεριλαμβάνοντας και τους παίκτες του στην κριτική. Όλοι φέρουν ευθύνη: ο ίδιος που δεν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και οι παίκτες που έχασαν τη συγκέντρωσή τους μετά το 35’. Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Νίκος Παπαδόπουλος, έριξε στη μάχη τον Ζίνι, ο οποίος με την παρουσία του δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, καταλήγοντας στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντόι.

Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες
Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες

Στο ποδόσφαιρο είναι φυσικό να συμβαίνουν αναπάντεχα αποτελέσματα, αλλά αυτό που συνέβη με τον Λεβαδειακό ήταν υπερβολικά άγαρμπο και εξοργιστικό. Ο Λεβαδειακός κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά πλησίασε και σε μία ανατροπή, αν ο Λαμαράνα δεν είχε χάσει την ευκαιρία στο 79ο λεπτό.

Είναι αινιγματικό το πώς ο Ολυμπιακός έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Αντί να τελειώσει το παιχνίδι, η ομάδα φαινόταν να προκαλεί την τύχη της, με κακές επιλογές και ελάχιστες συνεργασίες. Το γκολ του Γιαννιώτα στο 57’ για τον Λεβαδειακό ισοφάρισε, αλλά ο Ολυμπιακός είχε αρκετό χρόνο για να αντιδράσει, χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη βελτίωση.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μεντιλίμπαρ, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Κωστούλα, Ανδρούτσο, Γκαρθία, Κοστίνια και Γιάρεμτσουκ, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με την ομάδα να δείχνει μπερδεμένη και ανοργάνωτη. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε σε σέντρες για να βρει το γκολ, αλλά το παιχνίδι του χαρακτηριζόταν από μια αναρχία.

Από τη στιγμή που έγινε το 2-2, καμία ιδιαίτερη προσωπικότητα δεν ξεχώρισε στον Ολυμπιακό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν εξαντλημένοι και ανίκανοι να απειλήσουν αποτελεσματικά. Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό άφησε πολλά ερωτήματα, και τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει στη Σουηδία για να αναμετρηθεί με τη Μάλμε, σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι ο Λεβαδειακός δεν ήταν τόσο αδύναμος όσο φαίνεται στη βαθμολογία, καθώς είχε πιέσει και άλλες μεγάλες ομάδες. Το 2-2 στο Καραϊσκάκη είναι σημαντική επιτυχία για την ομάδα της Βοιωτίας.

Ο Μεντιλίμπαρ, σε ερώτηση για τη χρήση του Ανδρούτσου, ανέφερε ότι οι συνθήκες του αγώνα τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει τον παίκτη λόγω απουσιών. Επίσης, παραδέχτηκε τα λάθη του και φαίνεται πως έχει μάθει από το αποτέλεσμα, όπως δείχνει και η πορεία του μέχρι τώρα.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24