Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός, μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Λεβαδειακό, είναι να εστιάσει στη λάθος νοοτροπία.

Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός, μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Λεβαδειακό, είναι να εστιάσει στη λάθος νοοτροπία και τη χαλάρωση που έδειξαν οι παίκτες μετά το αρχικό 2-0 και το δυναμικό πρώτο εικοσάλεπτο. Τόσο ο προπονητής Μεντιλίμπαρ όσο και ο Ορτέγκα το παραδέχτηκαν στις δηλώσεις τους.

Πράγματι, η νοοτροπία αυτή είναι προβληματική και θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας στον Ρέντη για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ. Το πιο ανησυχητικό, όμως, ήταν η αντίδραση μετά την ισοφάριση. Το θέμα για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι μόνο το πώς έφτασαν στο 2-2, αλλά και τι έκαναν στη συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά η διαχείριση της κατάστασης και οι λύσεις που βρίσκει η ομάδα για να ανατρέψει τα δεδομένα είναι καθοριστικές. Οι παίκτες του Λεβαδειακού δήλωσαν ότι μετά το 2-2 κράτησαν σχετικά άνετα και η μοναδική επικίνδυνη στιγμή ήταν μια κεφαλιά του Ελ Κααμπί.

Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες
Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες

Και δεν έχουν άδικο. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο από μισή ώρα για να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει εύκολα τον βαθμό, ενώ δημιούργησε και επικίνδυνες φάσεις για να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη.

Η εικόνα του Ολυμπιακού μετά το 2-2 έδειξε έλλειψη αντίδρασης και την απουσία ενός παίκτη που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Μετά την ισοφάριση, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να βάλει στον αγώνα τον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος είχε να παίξει από τις αρχές Μαΐου. Αυτό δεν είναι κριτική προς τον Ανδρούτσο, αλλά όταν η λύση για την ανατροπή ενός αγώνα στις 20 Οκτωβρίου είναι να στραφείς σε παίκτες της Ακαδημίας, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι παραμένουν ανενεργές. Ο Βέλντε είχε καλές στιγμές για περίπου 20 λεπτά, αλλά μετά εξαφανίστηκε από το παιχνίδι. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια, και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ψάχνεται, ενώ παράλληλα χάνει έδαφος στο πρωτάθλημα. Η ανησυχία επιστρέφει και η ομάδα έχει μπροστά της πολλά και δύσκολα παιχνίδια.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24