Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα, έχει κι άλλη ένδοξη ευρωπαϊκή βραδιά να θυμάται, με τους Πειραιώτες να έχουν νικήσει τη Σταντάρ Λιέγης στον ΝΑΟ.

Σαν σήμερα, η 20ή Οκτωβρίου του 2009 παραμένει μια από τις πιο συγκλονιστικές βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού. Την ημέρα αυτή, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Σταντάρ Λιέγης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη φάση των ομίλων του Champions League. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τεράστιο βήμα προς την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Σαν σήμερα | Το ματς έμελλε να γίνει θρίλερ

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά, με τον Ολυμπιακό να πιέζει από νωρίς. Στο 25ο λεπτό, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι εξαπέλυσε ένα ισχυρό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι, προειδοποιώντας για τις προθέσεις των Πειραιωτών. Ωστόσο, η Σταντάρ Λιέγης ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 38′ με τον Ντε Καμάργκο. Αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 43′ με όμορφη κεφαλιά του Κώστα Μήτρογλου. Δίνοντας νέα πνοή στο ματς.

Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες
Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βέλγοι είχαν κι αυτοί δοκάρι με τον Γιοβάνοβιτς, ενώ ένα κανονικό γκολ του Ντουντού ακυρώθηκε αμφιλεγόμενα από τον διαιτητή Προένσα. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σταμάτησε να πιέζει. Από το 85ο λεπτό και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν αλλεπάλληλες ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα της Σταντάρ, Μπολάτ, να αποκρούει συνεχώς.

Η λύτρωση ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις. Στο 94ο λεπτό, ο Ιεροκλής Στολτίδης, από άριστη προώθηση, πέτυχε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά, εκτοξεύοντας την ομάδα και τους φιλάθλους στα ουράνια. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη που έβαλε φωτιά στο «Καραϊσκάκης» και τον έφερε πιο κοντά στην πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League, σε μια από τις πιο αξέχαστες βραδιές του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ζαϊρί (72′ Στολτίδης), Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα.

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Νταλμά (48′ Καρσελά-Γκονζάλεζ), Μποκανί, Ντε Καμάργκο (88′ Νισέζ), Καμοτσάτο, Σαρ, Μανγκαλά, Γιοβάνοβιτς, Βίτσελ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24