Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα, πήρε ένα θρυλικό, ένα καρυδάτο «διπλό» επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με «δράστη» τον Μπράουν Ιντέγε.

Σαν σήμερα, η 20ή Οκτωβρίου του 2015 είναι μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού. Την ημέρα εκείνη, ο Ολυμπιακός, υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα, κατάφερε να αποδράσει με μια σπουδαία νίκη 1-0 από το «Μάξιμιρ», το γήπεδο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αναμέτρηση που έγινε για τη φάση των ομίλων του Champions League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Νιγηριανός επιθετικός Μπράουν Ιντέγε στο 79ο λεπτό, προσφέροντας στον Θρύλο ένα σημαντικό τρίποντο.

Σαν σήμερα | Ολυμπιακός: Ξεκίνησε δυνατά

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να απειλεί σταδιακά την άμυνα των Κροατών. Στο 21ο λεπτό, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς επιχείρησε ένα σουτ από μακριά. Ενώ λίγο αργότερα, ο Φελίπε Πάρντο και ο Παϊτίμ Κασάμι είχαν επίσης ευκαιρίες. Στο 30′, ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε επικίνδυνα ένα φάουλ. Αλλά η Ντινάμο απομάκρυνε. Ο Αρτούρ Μαζουάκου και ο Ιντέγε συνέχισαν να πιέζουν με σουτ και κεφαλιές. Όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες
Ολυμπιακός: Πρόλαβε και… ενδεχόμενους μνηστήρες

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντινάμο άγγιξε το γκολ με δοκάρι στο 52’, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και απείλησε με τον Ιντέγε και τον Φορτούνη. Οι Κροάτες είχαν ακόμη ένα δοκάρι στο 77’, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Ιντέγε με εξαιρετικό πλασέ έπειτα από μακρινή μπαλιά του Δημήτρη Σιόβα άνοιξε το σκορ, χαρίζοντας στους Πειραιώτες τη νίκη.

Η άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Σίλβα να γυρίζει το σύστημα σε 4-3-3 και να προσθέτει και τρίτο στόπερ, άντεξε την πίεση των τελευταίων λεπτών και η ομάδα πήρε μια σπουδαία νίκη, που συνέβαλε στην πορεία της στους ομίλους του Champions League. Αυτή η βραδιά παραμένει αξέχαστη για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Σουντάνι, Άντολιτς, Μασάντο, Φερνάντες (73’ Ενρίκες), Σάντος, Χότζτις (61’ Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87΄ Τσόριτς), Ματέλ και Ταραβέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72’ Ντομίνγκες), Πάρντο (83’ Σαλίνο), Σεμπά (90′ Ντα Κόστα) και Ιντέγε.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24