Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα επικράτησε εύκολα της Καβάλας, με το ευρύ 5-0, σε εκτός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα.

Σαν σήμερα, στις 15 Οκτωβρίου του 1999, ο Ολυμπιακός έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του. Περνώντας σαν σίφουνας από την Καβάλα και συντρίβοντας την τοπική ομάδα με 5-0. Αυτή η επιβλητική νίκη συνέβη στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Και αποτέλεσε σημείο καμπής στην κούρσα του Θρύλου προς την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου του.

Η σημερινή ημερομηνία σηματοδοτεί 25 χρόνια από αυτή τη θριαμβευτική αναμέτρηση, που παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό, καταγράφοντας μία από τις πιο ευρείες νίκες της τελευταίας 26ετίας. Με την παρουσία του «μάγου» Τζιοβάνι, ο οποίος έκανε επίδειξη της μοναδικής του ποιότητας, ο Θρύλος έδειξε από νωρίς ότι ήταν αποφασισμένος να εδραιώσει τη θέση του στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ενόψει Κυριακής! (pic)
Η ανάρτηση της ΠΑΕ ενόψει Κυριακής! (pic)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Σαν σήμερα | Ολυμπιακός: Οι σκόρερ… 

Το σκορ άνοιξε ο Βασίλης Καραπιάλης με ένα συρτό σουτ στο 32ο λεπτό, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη, η ομάδα του Πειραιά ήταν απλά απολαυστική. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος διπλασίασε τα τέρματα στο 63’, ακολουθούμενος από τον Τζιοβάνι, ο οποίος σκόραρε στο 68’ για το 0-3. Ο «Στελάρας» συνέχισε την εξαιρετική του απόδοση, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 73’ και διαμορφώνοντας το 0-4. Ενώ ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς έκλεισε το σκορ στο 77’, ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική εμφάνιση για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Αυτή η νίκη ήταν μια σημαντική ένδειξη της δύναμης και της ποιότητας του Ολυμπιακού εκείνης της περιόδου, προμηνύοντας τη μεγάλη πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση του τίτλου και επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως κυρίαρχου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την ανατροπή του σκορ και την επιβλητική εμφάνιση, οι Ερυθρόλευκοι αποτύπωσαν την εικόνα μιας ομάδας με υψηλές φιλοδοξίες και ανυποχώρητο πνεύμα.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24