Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα με την Ιρλανδία.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον αγώνα με την Ιρλανδία, υπογράμμισε την ευθύνη που φέρει ως ομοσπονδιακός προπονητής και αναφέρθηκε στη σπουδαία εμφάνιση των παικτών του απέναντι στην Αγγλία. Αναλυτικά, τόνισε:

«Όπως σας είχα πει και στην αρχή, δεν είχα προηγούμενη εμπειρία σε εθνικές ομάδες. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα αντανακλά τη νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά μας. Δεν είναι εύκολο και βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια αυτού του εγχειρήματος. Η βελτίωση έρχεται κυρίως μέσα από τους αγώνες. Το παιχνίδι με την Αγγλία ήταν σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα, καθώς προσεγγίσαμε τον αντίπαλο με στόχο τη νίκη. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από όλους τους παίκτες, και αυτό ήταν φανερό τόσο στις καλές στιγμές όσο και όταν δεχόμασταν πίεση. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την απόδοση όσο το δυνατόν περισσότερο.»

Αντώνης Παπακανέλλος: Ποια η άποψη του Μεντιλίμπαρ μετά το φιλικό;
Αντώνης Παπακανέλλος: Ποια η άποψη του Μεντιλίμπαρ μετά το φιλικό;

Σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία, σημείωσε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ειδικά για τα νέα παιδιά. Ήταν δύσκολο και για μένα να ελέγξω τα συναισθήματά μου, πόσο μάλλον τα δικά τους. Ίσως το παιχνίδι τους βοήθησε να συνειδητοποιήσουν πως αυτή η εμφάνιση θα μείνει στην ιστορία, ειδικά τιμώντας τον Τζορτζ. Ήταν πολλές οι συναισθηματικές φορτίσεις, αλλά ως ομάδα δείξαμε ενότητα και αυτό μας οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη εμφάνιση.»

Για τους Τσιμίκα και Κωνσταντέλια που είχαν πυρετό, ανέφερε: «Είχαν κάποιες ενοχλήσεις λόγω πυρετού, πιθανώς από ίωση. Θα δούμε πώς θα είναι σήμερα. Είχαν πυρετό για δύο μέρες, αλλά ελπίζω να είναι έτοιμοι και να τους έχουμε στη διάθεσή μας. Προς το παρόν αισθάνονται καλύτερα, αλλά θα δούμε την αντίδρασή τους μετά την προπόνηση.»

Όσον αφορά την ψυχολογία των παικτών του, είπε: «Είμαι προπονητής, όχι ειδικός στην ψυχολογία, αν και αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας. Ως λαός μας χαρακτηρίζουν η περηφάνια και το θάρρος, και οι παίκτες το έδειξαν σε δύσκολες συνθήκες. Το ερώτημα είναι πόσο μπορούμε να το διατηρήσουμε αυτό, καθώς όταν το επιτυγχάνεις, μπορείς να το αξιοποιήσεις για το μέλλον.»

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Ιρλανδία, σημείωσε: «Η Ιρλανδία είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, με έντονο το αίσθημα του εθνικού καθήκοντος. Παλεύουν για όλο το 90λεπτο. Στο πρώτο παιχνίδι τους νικήσαμε στις λεπτομέρειες. Έρχονται τώρα με καλύτερη ψυχολογία, και θα πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό και να διατηρήσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης για να έχουμε και καλά αποτελέσματα. Το παιχνίδι θα είναι απαιτητικό.»

Για το γεμάτο γήπεδο και το «αντίο» στον Μπάλντοκ, πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι φυσιολογικό για μένα, καθώς καταλαβαίνω πώς σκέφτεται ο φίλαθλος και πώς είναι να έχει μια ομάδα που τον αντιπροσωπεύει. Η νίκη μας στην Αγγλία έκανε τους φιλάθλους περήφανους, και αυτό αυξάνει την ευθύνη μας να συνεχίσουμε να τους κάνουμε περήφανους.»

Για τις διαφορές ανάμεσα στην Ιρλανδία και τους αγώνες με τη Φινλανδία και την Ελλάδα, ανέφερε: «Δεν υπήρχαν πολλές διαφορές στα δύο παιχνίδια. Η Ιρλανδία είναι μια ομάδα που ψάχνει πάντα να αλλάξει το σκορ μέσα στον αγώνα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, και το ζήτημα είναι ποια ομάδα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αφού και οι δύο παίξαμε σημαντικά ματς μόλις πριν από δύο ημέρες.»

Όταν ρωτήθηκε για το 2003 και την προσαρμογή του στην Εθνική ομάδα, απάντησε: «Δεν το έχω σκεφτεί. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτούμε αυτήν την εμφάνιση απέναντι στην Αγγλία για καλύτερα αποτελέσματα και συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. Εάν αυτό συμβεί, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος προπονητής. Πιστεύω πως οι παίκτες μου θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό με την Εθνική και αυτό αποτελεί για μένα σημαντικό κίνητρο.»

Σχετικά με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κατέληξε: «Αυτή η νίκη μάς βάζει σε μια νέα διαδικασία. Ήταν απαραίτητη, και τώρα έχουμε μια ωραία πρόκληση μπροστά μας, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της. Δεν σκέφτομαι την προσαρμογή μου, αλλά νιώθω μεγάλη ευθύνη για τον ρόλο που έχω αναλάβει.»

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24