Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί εκθείασε τον Ολυμπιακό, για την κατάκτηση του Conference League, τον περασμένο Μάη, στον τελικό με τη Φιορεντίνα.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), με παρόντες σημαντικούς παράγοντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ECA, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Μάιο.

Ο Αλ Κελαϊφί εξήρε τον Ολυμπιακό για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κέρδισε ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο. Σημειώνοντας πως η επιτυχία αυτή έφερε τεράστια χαρά στην πόλη του Πειραιά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Ολυμπιακός: Συστήθηκε με… γκολ ο Γιαζίτσι!
Ολυμπιακός: Συστήθηκε με… γκολ ο Γιαζίτσι!

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έντονη υποδοχή που έζησε η Αθήνα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού. Με την πόλη να “τρελαίνεται” από τον ενθουσιασμό των φιλάθλων.

Ο ηγέτης της Παρί Σεν Ζερμέν επίσης εξήρε το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων. Εκφράζοντας την αγάπη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμήθηκε την εμπειρία του το 2004, όταν ήταν στο γήπεδο Ντα Λουζ στη Λισαβόνα, την ημέρα που η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Euro. Χαρακτηρίζοντας τη στιγμή αυτή ως αξέχαστη.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ECA που διεξάγεται στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του συμβουλίου και ιδιοκτήτης της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Καλωσορίσατε στην 31η γενική συνέλευση της ECA, την μεγαλύτερη συνάντηση της ιστορίας της. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι. Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Βρούτση, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας και για τα καλά λόγια στην εισαγωγή του.

Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίσω τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έναν σπουδαίο φίλο της ECA, που μαζί με συναδέλφους στην UEFA εργάζονται χέρι-χέρι για το καλό του ποδοσφαίρου. Καλωσορίζουμε επίσης τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας της Αφρικής, Πατρίς Μοτσέπε, τον γενικό γραμματέα της FIFA, Ματίας Γκράφστρεμ, τον πρόεδρο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Πέδρο Προένσα. Μαζί με τους εκπροσώπους από την ευρωπαϊκή επιτροπή, τα εγχώρια πρωταθλήματα, τη FIFPRO, τις ομάδες των φιλάθλων, πολλούς ποδοσφαιριστές και θρύλους, αλλά και πολλούς ακόμα ειδικούς καλεσμένους. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που είστε μαζί μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και τους 18 συλλόγους-μέλη της ECA στην Ελλάδα που μας καλωσόρισαν. Η Ελλάδα έχει τόσο απίστευτη ιστορία και πολιτισμό και οι φίλαθλοί της είναι τόσο παθιασμένοι και αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η Ελλάδα κέρδισε το Euro 2004, ήμουν στο γήπεδο και οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Και φυσικά πέρσι όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε το UEFA Conference League και η πόλη τρελάθηκε. Είναι τόσο μεγάλο προνόμιο για εμάς να στεκόμαστε εδώ στην Αθήνα, την πόλη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια, εκεί όπου πρωτοδημιουργήθηκαν οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της αθλητικής τιμής.

Ένα τελευταίο καλωσόρισμα και ο λόγος που είμαστε εδώ:

Τα μέλη μας στην ECA, όλοι εσείς η υπερήφανη οικογένειά μας. Και θα ήθελα να δώσω το μεγαλύτερο και πιο θερμό καλωσόρισμα στα εκατοντάδες νέα μέλη μας που είναι εδώ μαζί μας για πρώτη φορά. Είστε όλοι εδώ πολύ ευπρόσδεκτοι, αυτή είναι εδώ είναι η Ένωσή μας και είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24