Ο Ολυμπιακός, αν και είχε ευκαιρίες για γκολ, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παίρνοντας το «Χ» από το ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Την Κυριακή (6/10), ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Φυσικά μιλάμε σχετικά με ένα μεγάλο ντέρμπι για την 7η αγωνιστική της φετινής Super League. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούν την κορυφή του πρωταθλήματος. Με τις εντάσεις να είναι υψηλές και την πίεση στους παίκτες έντονη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών να αντιμετωπίσει. Πέρα από τον Γιαζίτσι, ο οποίος ήταν γνωστός ότι θα απουσιάσει, οι Γουίλιαν και Τσικίνιο προστέθηκαν στη λίστα των απουσιών λόγω τραυματισμών. Αυτές οι απουσίες επηρέασαν τις επιλογές του προπονητή στην επιθετική γραμμή. Αλλά η ομάδα ήθελε να δείξει ότι διαθέτει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού, παρά τις ελλείψεις του. Ενώ από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε την πίεση του γηπέδου και των φιλάθλων του. Τα ντέρμπι «αιωνίων» άλλωστε είναι παραδοσιακά έντονα και καθοριστικά για την πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Παρά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτς ώστε να συνεχίσει δυναμικά τη διεκδίκηση του τίτλου.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Για τους γηπεδούχους, ο Αλόνσο έβαλε στην εστία τον Λοντίγκιν, με την τετράδα άμυνας να αποτελείται από τους Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς. Οι Αράο και Τσέριν βρέθηκαν στον άξονα, με τους Μπακασέτα, Τετέ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδη να αποτελούν την επιθετική γραμμή.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Λίλο, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ζέκα, Ουναχί, Μαντσίνι, Μακσίμοβιτς, Πελίστρι, Σπόραρ.

Απ’ την πλευρά των «ερυθρόλευκων», ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στην εστία τον Τζολάκη, στην άμυνα τους Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο και Κοστίνια. Μπροστά τους βρέθηκε ο Μουζακίτης με τον Έσε. Ο Ολιβέιρα αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο, πίσω απ’ τα «φτερά» Ροντινέι και Μάρτινς και τον Ελ Κααμπί, που ήταν ο βασικός φορ.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Πασχαλάκης, Γκαρθία, Πιρόλα, Στάμενιτς, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας, Μασούρας, Ντόη.

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο

@thrylos24.gr

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Γεμάτο πρώτο μέρος, δίχως γκολ

Με το κλασικό… στυλ ο Ολυμπιακός, απ’ το ξεκίνημα του αγώνα ήθελε να πιέσει τον αντίπαλο, όμως δεν είχε μπει καλά στο ματς. Ο ΠΑΟ είχε ήδη κάποιες καλές επισκέψεις, δίχως ωστόσο να ανησυχούν τον Τζολάκη. Στο 15’, ο Μάρτινς πάτησε απ’ τα αριστερά, ντρίπλαρε, όμως η άμυνα βγήκε απ’ τους γηπεδούχους. Ο Μουζακίτης στη συνέχεια, έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Λοντίγκιν.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, γεμίζοντας την περιοχή, με τον Ίνγκασον να παίρνει την κεφαλιά ελεύθερος, όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 25’, ο Έσε έκανε ένα σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε εκτός. Ο Θρύλος ανέβαζε την πίεση, όσο περνούσε ο χρόνος.

Στο μισάωρο του ντέρμπι στο Μαρουσι, ο Τζούρισιτς άνοιξε ωραία στον Μλαντένοβιτς, με τον δεύτερο να εκτελεί με ένα συρτό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, μετά από πίεση ψηλά απ’ τους Πειραιώτες έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί. Μετά από λάθος του Λοντίγκιν, ο Μαροκινός βγήκε απέναντί του, όμως το σουτ που δοκίμασε με εξουδετερωμένο τον κίπερ, βρήκε στα πόδια του Ίνγκασον, σώζοντας την ομάδα του. Μετέπειτα, ήταν σειρά των πρασίνων να απειλήσουν με Ιωαννίδη και Τσέριν.

Λίγα λεπτά πριν το Α’ μέρος, ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε, δίνοντας τη θέση του στον Σπόραρ, από τον Αλόνσο. Τριπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Τζολάκη να διώχνει και να είναι τυχερός, ο Έλληνας κίπερ έκανε διπλή επέμβαση σε Τζούριτς και Σπόραρ, ενώ ο Τετέ αστόχησε στη συνέχεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μοιραίος ο Ελ Κααμπί

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Κωστούλας πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Ολιβέιρα, ως διορθωτική κίνηση απ’ τον Μεντιλίμπαρ. Στο 50’ ο Κοστίνια έκανε μια σέντρα, όμως δεν ήταν καλή ώστε να δημιουργηθεί ευκαιρία. Τρομερή ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός, όταν στο 57’, ο Ελ Κααμπί πήρε μια κεφαλιά σε πλεονεκτική θέση, μετά από γέμισμα Ζέλσον Μάρτινς, όμως έχασε πραγματικά μόνος του μια τεράστια φάση.

Ο Μεντιλίμπαρ έστειλε στο ντέρμπι τους Βέλντε και Ντάνι Γκαρσία, με τους Κοστίνια και Μάρτινς να αποχωρούν. Αντικατάσταση έκανε κι ο Αλόνσο, με τη συμπλήρωση 65 λεπτών, καθώς ο Μαξίμοβιτς πέρασε στη θέση του Τσέριν, ενώ κι ο Πελίστρι αντί του Τζούρισιτς. Πλησιάζοντας στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι, ο Θρύλος έψαχνε το γκολ. Ο Κωστούλας έχασε τεράστια ευκαιρία, αρχικά ο Μουζακίτης έκανε ένα σουτ, με τον Έλληνα επιθετικό να αστοχεί στη συνέχεια.

Στο 85’ ο Μουζακίτης, που ξεχώρισε απόψε, έδωσε τη θέση του στον Μασούρα, ως την τελευταία αλλαγή της ομάδας μας. Στο 89’ ο Ροντινέι έκανε ένα άστοχο σουτ, εκτός περιοχής. Οι καθυστερήσεις ήταν τρία λεπτά, με τους Πειραιώτες να μην καταφέρνουν να κάνουν το «διπλό», φεύγοντας με το «Χ» απ’ το ΟΑΚΑ.

  • Διαιτητής: Ντάνιελ Σίμπερτ
  • Βοηθοί: Σέιντελ, Φόλτιν
  • 4ος διαιτητής: Τσιάρας
  • VAR: Κόρτους, Μπουξμπάουμ

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Τετέ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Μουζακίτης, Έσε, Ολιβέιρα, Ροντινέι, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24