Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους πάγκους να παίζουν το ρόλο τους, στη διάρκεια του ντέρμπι.

Το ντέρμπι ο Ολυμπιακός επί του «αιωνίου» αντιπάλου Παναθηναϊκού (6/10, 20:30) στο ΟΑΚΑ δεν είναι μόνο μια σύγκρουση γοήτρου. Αλλά και μια αναμέτρηση όπου οι τακτικές επιλογές και οι αλλαγές των προπονητών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Οι πάγκοι και των δύο ομάδων αναμένεται να πάρουν «φωτιά». Με τους δύο τεχνικούς, Ντιέγκο Αλόνσο και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να έχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να ανατρέψουν την εξέλιξη του αγώνα.

Η ποδοσφαιρική «σκακιέρα» του ντέρμπι αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Με παίκτες-κλειδιά από τον πάγκο να διεκδικούν ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Στον Παναθηναϊκό, ο Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί να βασιστεί σε παίκτες όπως ο Σπόραρ, που με την ταχύτητα και το ένστικτό του μπορεί να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Τζούρισιτς αποτελεί μια επιλογή που μπορεί να δώσει λύσεις δημιουργικά στη γραμμή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές όπως ο Μασούρας και ο Γιάρεμτσουκ. Παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν πνοή στην επίθεση, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλει η ομάδα του. Ο Ουκρανός φορ είναι γνωστός για την ικανότητά του να βρίσκει δίχτυα σε κρίσιμες στιγμές. Ενώ ο Μασούρας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ικανός να προσφέρει λύσεις από τα άκρα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ένας πάγκος γεμάτος «όπλα»

Οι δύο προπονητές θα έχουν μεγάλο πλεονέκτημα από τον πάγκο, καθώς τα εναλλακτικά «όπλα» τους μπορούν να φέρουν την ανατροπή. Ο πάγκος του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει επίσης παίκτες όπως ο Πελίστρι. Που με την εκρηκτικότητά του μπορεί να σπάσει την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Ενώ από τον Ολυμπιακό, ο Ολιβέιρα (αν δεν τον δούμε βασικό) μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα με την ποιότητα που διαθέτει στη δημιουργία φάσεων.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο ρόλος των αλλαγών

Σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι, οι αλλαγές συχνά διαμορφώνουν την έκβαση της αναμέτρησης. Η κόπωση, η τακτική ευελιξία και η ψυχολογική πίεση μπορεί να γυρίσουν το παιχνίδι σε οποιαδήποτε στιγμή. Και οι προπονητές γνωρίζουν ότι η σωστή στιγμή για να ρίξουν έναν «άσο» από τον πάγκο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Με δύο πάγκους γεμάτους ποιότητα και παίκτες έτοιμους να δώσουν τη μάχη τους, το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού αναμένεται συναρπαστικό. Και οι αλλαγές ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24