Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός έκανε σμπαράλια την Μπράγκα, με τους Μάρτινς, Ελ Κααμπί να «οργιάζουν» και η εμφάνιση να θυμίζει 29η του Μάη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεφε στο ΚΑΣΤΡΟ του, σε εντός έδρας ματς, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, την 29η του Μάη. Το βράδυ της Πέμπτης (3/10), αντιμετώπιζε για την δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League την Μπράγκα. Με την Πορτογαλική ομάδα να έχει αρκετά γνώριμα πρόσωπα ως προς τον Θρύλο. Πέραν του κόουτς, Κάρλος Καρβαλιάλ, είχε στις τάξεις της τους Μπρούμα και Αντρέ Όρτα, με τον δεύτερο μάλιστα να αποθεώνεται κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βάσκος τεχνικός, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, εμπιστεύτηκε αρκετά τον νεαρό μέσο, Χρήστο Μουζακίτη, για δεύτερο σερί ματς, ξεκινώντας τον στη βασική ενδεκάδα.

Ο λαός του Θρύλου δημιούργησε μία φανταστική – για ακόμη μια φορά- ατμόσφαιρα, ωθώντας τους παίκτες μας στο θετικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός Μπράγκα

@thrylos24.gr

Ολυμπιακός – Μπράγκα | Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τους «ερυθρόλευκους» ξεκίνησε στην εστία τον Τζολάκη, με την τετράδα άμυνας από αριστερά προς δεξιά να αποτελείται από τους Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο και Κοστίνια. Μπροστά τους στον άξονα οι Έσε και Μουζακίτης, με τον πιτσιρικά να λαμβάνει την εμπιστοσύνη του Βάσκου για δεύτερο σερί ματς. Ο Ροντινέι έπαιξε στο δεξί «φτερό» της ομάδας μας, ενώ ο Μάρτινς στο αριστερό. Ο Τσικίνιο είχε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά απ’ τον άξονα, με τον Ελ Κααμπί να αποτελεί την «αιχμή» του δόρατος.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Πασχαλάκης, Μπιανκόν, Πιρόλα, Στάμενιτς, Βέλντε, Γκαρθία, Γιάρεμτσουκ, Γουίλιαν, Μασούρας, Ολιβέιρα, Ντόη, Κωστούλας.

Για τους Πορτογάλους, ο Καρβαλιάλ ξεκίνησε με τον Ματέους στην εστία. Στην άμυνα είδαμε τους Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί και Μαρίν. Μπροστά τους είδαμε τους Μπρούμα, Αντρέ Όρτα και Καρβάλιο. Ενώ οι Ρικάρντο Όρτα, Μαρτίνες και Φερνάντες αποτέλεσαν την επιθετική γραμμή σε ένα 4-3-3.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι:  Σα, Όρνιτσεκ, Γκόμες, Ουαζανί, Φερνάντες, Γκάρμπι, Ριμπέιρο, Γκιτάνε, Γκόρμπι, Μάρκες, Νόρο, Βασκονσέλος.

Ολυμπιακός: Πίεση… με το καλημέρα!

Ο Θρύλος ξεκίνησε το ματς, με την κλασική πίεση που θέλει ο Μεντιλίμπαρ, εκμεταλλευόμενος πάντα και την ώθηση του κόσμου, για ένα γρήγορο γκολ. Οι Πειραιώτες βρήκαν τέρμα στα πρώτα λεπτά, με τον Ελ Κααμπί, όμως στο ξεκίνημα της φάσης, ο Ζέλσον Μάρτινς ήταν εκτεθειμένος. Η ομάδα μας ήταν αρκετά κινητική στα πρώτα λεπτά.

Η Πορτογαλική ομάδα δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθούσε να βρει χώρους και φάσεις. Στο 18’, μια βαθιά μπαλιά προς τον Ελ Κααμπί, θα μπορούσε να δημιουργήσει φάση, όμως δεν υπήρχε συνέχεια. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, σε μία φάση όπου ήταν ξεκάθαρη, με τον διαιτητή να είναι σίγουρος.

Στο 22’, ο Τζολάκης έγινε «φύλακας-άγγελος», σώζοντας την ομάδα του, μετά από πάσα του Μπρούμα στον Μαρτίνεθ και πλασέ του δεύτερου. Στο 25ο λεπτό του αγώνα στο Φάληρο, ο Ροντινέι μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω στον Ματέους.

Ο κόσμος δε σταμάτησε λεπτό, ΓΚΟΛ με τον συνήθη ύποπτο!

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, ο Έσε, μετά από πολιορκία του Θρύλου, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο έβγαλε με υπερένταση ο Ματέους. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και μια κεφαλιά του Ελ Κααμπί, μετά από γέμισμα του Ροντινέι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας του Θρύλου, έσωσε από μεγάλη φάση την ομάδα του, όταν μετά από δυνατό σουτ του Ρικάρντο Όρτα, ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το 0-0.

Ο Ολυμπιακός, ακριβώς μόλις φτάσαμε στο 45’, πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ελ Κααμπί, όταν έπειτα από λάθος των παικτών της Μπράγκα, έλαβε την μπάλα ο Μάρτινς και την πάσαρε στον Μαροκινό, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον αντίπαλο κίπερ.

Με το… καλησπέρα, 2-0 ο Θρύλος!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια αλλαγή. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε «ζεστή» στο ματς, με τον Ελ Κααμπί να κάνει ένα σουτ, όμως η μπάλα να μπλοκάρεται. Το γκολ… ερχόταν όμως, όταν ο Ροντινέι εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος των Πορτογάλων, έβγαλε ένα γύρισμα στον Έσε, με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Μάλιστα, σα να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά τον αντίπαλο, με τον Τσικίνιο να φτάνει μία ανάσα από το 3-0, με το δεξί του σουτ να περνά ελάχιστα εκτός του Ματέους. Στην ίδια φάση όμως, ο παίκτης τραυματίστηκε, ζητώντας αλλαγή. Τη θέση του πήρε ο Γουίλιαν, στο 58’.

Ολυμπιακός – Μπράγκα | Το… απόλυτο πάρτυ!

Ο Θρύλος έκανε και το 3-0, στο 59’ με τον αρχισκόρερ του, τον Μαροκινό Ελ Κααμπί, όταν μετά από πίεσή του στον Ματέους, ο Γουίλιαν πήρε την μπάλα, την πάσαρε στον Ροντινέι, κι από εκεί κατέληξε στον Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν μόνος, σε ένα εύκολο γκολ για εκείνον.

Στη συνέχεια, τα συνθήματα αφορούσαν αρκετά το Κυριακάτικο ντέρμπι, επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και τη… θέληση για νίκη. Ο Μεντιλίμπαρ, στο 72’ έριξε και τους Ντόη, Ολιβέιρα, αντί των Ρέτσου και Μαρτίνς, με τον δεύτερο να κάνει μαγική εμφάνιση.

Η Μπράγκα προσπάθησε να μειώσει το σκορ, κάνοντας κάποιες επισκέψεις στα καρέ του Τζολάκη. Με τον Έλληνα τερματοφύλακα να συνέχιζε την εξαιρετική βραδιά. Οι τελευταίες κινήσεις του Βάσκου τεχνικύ ήταν οι Πιρόλα και Μασούρας, ώστε να βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό ενόψει ντέρμπι. Πήραν τη θέση των Κάρμο και Ροντινέι. Στο 84’ έφτασε μια ανάσα από το 4ο γκολ η ομάδα μας, όταν μετά από γέμισμα του Ολιβέιρα, ο Κοστίνια από δύσκολη θέση προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο οδεύαμε προς το τέλος, ο κόσμος του Θρύλου αποθέωνε την ομάδα μας και ειδικότερα τον Μουζακίτη και τον Μεντιλίμπαρ. Οι καθυστερήσεις ήταν 3 λεπτά. Με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μία σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη, ένα σημαντικό τρίποντο, στην προσπάθεια για πρόκριση στο Europa League. Άλλωστε, κύριος στόχος για τη διοργάνωση είναι η διασφάλιση της έδρας και των βαθμών που η ομάδα μπορεί να κατακτήσει.

Διαιτητής: Ντάμιαν Σίλβερτσακ

Βοηθοί: Πάβελ Σοκολνίτσκι, Άνταμ Καράσεβιτς

VAR: Πιότρ Λάσικ

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι, Τσικίνιο, Μάρτινς, Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Α. Μαρτίνς, Καρβάλιο, Α. Όρτα, Μπρούμα, Γ. Μαρτίνες, Ρ. Όρτα, Φερνάντες

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24