Ολυμπιακός vs Μπράγκα σε μία αναμέτρηση ύψιστης σημασίας και για τις δύο ομάδες. Εκείνος που «καίγεται» κυρίως είναι ο Ολυμπιακός. Ας δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αναμέτρηση.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, Ολυμπιακός vs Μπράγκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 2η αγωνιστική του Europa League. Ένα ματς που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των δεσμών που υπάρχουν μεταξύ των δύο ομάδων. Η αναμέτρηση, η οποία θα διεξαχθεί στις 19:45, είναι κρίσιμη και για τις δύο ομάδες, καθώς επιθυμούν να συνεχίσουν με θετικά αποτελέσματα στη φάση των ομίλων.

Δεσμοί παικτών και προπονητών με τις δύο ομάδες

Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές έχουν περάσει τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την Μπράγκα. Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που θα βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο με φανέλα της Μπράγκα είναι ο Μπρούμα, ο οποίος έχει περάσει από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ, προπονητής της Μπράγκα, είχε διατελέσει προπονητής του Ολυμπιακού για σύντομο χρονικό διάστημα την περσινή σεζόν. Ένας ακόμη παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα και των δύο ομάδων είναι ο Άντρε Όρτα, ο οποίος δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό από την Μπράγκα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2024 και πλέον έχει επιστρέψει στην πορτογαλική ομάδα, όπου δείχνει εξαιρετική απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Νταβίντ Κάρμο, έχει αγωνιστεί και αυτός στην Μπράγκα. Αυτό πριν μεταγραφεί στην Πόρτο και από εκεί στον Ολυμπιακό. Επιπλέον, από τον σύλλογο της Μπράγκα έχουν περάσει και άλλοι παίκτες όπως ο Τσικίνιο, ο Ρόνι Λόπες, ο Αχμέτ Χασάν, ο Φελίπε Πάρντο, και ο Ζιλ Ντίας. Εξίσου, ο προπονητής Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει καθίσει και στους δύο πάγκους. Προσθέτοντας και εκείνος στη μακρά λίστα των κοινών προσώπων των δύο ομάδων.

Μπράγκα: Με τέσσερις απουσίες και δύο… γνωστούς κόντρα στον Ολυμπιακό
Μπράγκα: Με τέσσερις απουσίες και δύο… γνωστούς κόντρα στον Ολυμπιακό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thrylos24.gr (@thrylos24_.gr)

Αγωνιστική κατάσταση πριν το Ολυμπιακός vs Μπράγκα

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στα εθνικά τους πρωταθλήματα, δείχνοντας καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρόμητου με σκορ 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επιστρέφοντας με αυτόν το τρόπο στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Η Μπράγκα πήρε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-0 απέναντι στη Ρίο Άβε, ομάδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και του Ολυμπιακού.

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στη Γαλλία από τη Λυών με σκορ 2-0. Η Μπράγκα από την άλλη επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς και θέτοντας τις βάσεις για μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Ιστορία μεταξύ Ολυμπιακού και Μπράγκα

Η ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων είναι περιορισμένη, καθώς δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η μοναδική συνάντηση μεταξύ τους ήταν πριν από 12 χρόνια. Στις 26 Ιουλίου 2012, σε φιλικό προετοιμασίας, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Ανδρέας Τάτος άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 7ο λεπτό. Η Μπράγκα ισοφάρισε στο 35ο λεπτό με τον Λίμα.

Ο Ολυμπιακός θέλει περισότερο από ποτέ τη νίκη. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει και όλοι ευελπιστούμε να έρθει το τρίποντο….

Πάρης Τσιλιωτης

Από μικρό παιδι Θυμάται τον εαυτό του να ασχολείτε με τον Ολυμπιακό. Πάντα πρώτος σε ειδήσεις και μελέτες γύρω από τον Θρύλο. Αδιάκοπα αναζητούσε για ειδήσεις.. ακόμα και αν δεν υπήρχε τίποτα. Πάντα μπροστά σε όσους λασπολογούν εις βάρος του ονόματος του Ολυμπιακού.

Η ομάδα είναι η δεύτερη οικογενεια του αφού ιεραρχικά είναι Οικογένεια - Ολυμπιακός - Φιλία. Πράγμα που αποτυπώνει ότι "Το δευτερο μας σπίτι..είναι ο Ολυμπιακός" εξυπακούεται.

 Έχει περάσει σε διάφορα site όπως για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εφημερίδα Live Sport, ενώ έχει εργαστεί και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες όπως το soccerplus.gr, sportsaddict.gr, sentragoal.gr, iefimerida.gr, athlitiko.gr. Κάποια ενδεικτικά site που αποτυπώνουν την προυπηρεσία του.

Τώρα πέρα από αθλητική ενημέρωση έχει ασχοληθεί και με τον στοιχηματικό κόσμο αφού όπου έχει περάσει από το SportBet.gr και το KolpoBet.gr. Αυτό αναφέρεται ενδεικτικά.

Πλέον το σπίτι του θα είναι εδώ μαζί σας στο Thrylos24.gr και θα λέει την γνώμη του χωρίς σθένους φόβο. 

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24