Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο την Μπράγκα, με τον Μεντιλίμπαρ να σκέφτεται έντονα να «ρίξει» στη «μάχη» τους δύο πιτσιρικάδες του.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει βρει δύο νέα “αστέρια” στις τάξεις του, με τον Μπάμπη Κωστούλα και τον Χρήστο Μουζακίτη να ξεχωρίζουν στις τελευταίες εμφανίσεις τους. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, γνωστός για την εμπιστοσύνη που δείχνει στους νεαρούς παίκτες, έχει εντυπωσιαστεί από την ετοιμότητα και την απόδοση αυτών των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών.

Ολυμπιακός | Εντυπωσίασαν Μεντιλίμπαρ οι «μικροί» 

Ο Κωστούλας, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση κόντρα στη Λιόν, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την ωριμότητα και την αφοσίωσή του στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Τρεις ημέρες αργότερα, ο νεαρός επιθετικός βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με τον Ατρόμητο, και για ακόμη μια φορά δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του. Ο Μεντιλίμπαρ, με αυτοπεποίθηση στην απόφασή του, είδε τον 17χρονο να ξεχωρίζει στο γήπεδο, δίνοντας σημαντικές λύσεις στην επίθεση.

Μπράγκα: Με τέσσερις απουσίες και δύο… γνωστούς κόντρα στον Ολυμπιακό
Μπράγκα: Με τέσσερις απουσίες και δύο… γνωστούς κόντρα στον Ολυμπιακό

Παρόμοια ήταν και η περίπτωση του Χρήστου Μουζακίτη. Αν και δεν αγωνίστηκε στη Γαλλία, ο προπονητής είχε τον «μικρό» στο μυαλό του και τελικά τον εμπιστεύτηκε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Στο ντεμπούτο του ως βασικός, ο 17χρονος μέσος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με αξιοθαύμαστη ωριμότητα. Εντυπωσιάζοντας τόσο τον προπονητή του όσο και τους φιλάθλους.

Ο Μεντιλίμπαρ παραδέχεται ότι ο νεαρός χαφ τον έχει βάλει σε σοβαρές σκέψεις. Ακόμη και για την αρχική ενδεκάδα στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπράγκα για το Europa League.

Ο Μουζακίτης διαθέτει μια ξεχωριστή ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι. Κάτι που ο Μεντιλίμπαρ παρατήρησε ήδη από το καλοκαίρι. Ο τρόπος με τον οποίο ο νεαρός παίκτης προβλέπει καταστάσεις και παίρνει αποφάσεις πριν καν πάρει την μπάλα στα πόδια του, τον καθιστά μοναδικό. Αυτό το στοιχείο μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επομένως, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Χρήστο Μουζακίτη να παίρνει θέση στην αρχική ενδεκάδα την Πέμπτη, απέναντι στην Μπράγκα. Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει πως μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Και αυτό ίσως να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξέλιξη του νεαρού ποδοσφαιριστή. Αλλά και για την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24