Η Άρσεναλ ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν της οποίας επικράτησε με 2-0 στο «Emirates». Πρώτη νίκη για την Μπαρτσελόνα με το 5-0 επί της Γιουνγκ Μπόις, ιστορική βραδιά για την Ντόρτμουντ που διέσυρε με 7-1 την Σέλτικ.

Η κυνική Άρσεναλ «καθάρισε» με 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Emirates» για τη δεύτερη αγωνιστική και πήρε το πρώτο της τρίποντο στη League Phase του Champions League. Κακή εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Στο 20’ και στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ουσιαστικά, από γέμισμα του Τροσάρ ο Πάτσο έκανε λάθος εκτίμηση, ο Χάβερτς πρόλαβε τον Ντοναρούμα και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 27′ ο Νούνο Μέντες άγγιξε το 1-1, αλλά το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι και τρία λεπτά μετά ο Ράγια έβγαλε το γύρισμα του Χακίμι. Και στο 35′ ήρθε το 2-0 για την Άρσεναλ όταν από εκτέλεση φάουλ του Σάκα η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχυα.
Στο 52′ ο Μαρτινέλι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Ντοναρούμα, αλλά ο Ιταλός τον νίκησε και στο 66′ ο Ζοάο Νέβες εξαπέλυσε έναν κεραυνό, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Μαρτινέλι είχε μία ευκαιρία για την Άρσεναλ στη συνέχεια και το σκορ δεν άλλαξε.

Άρσεναλ: Ράγια, Καλαφιόρι, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τίμπερ (46′ Κίβιορ), Ράις, Πάρτεϊ (64′ Μερίνο), Μαρτινέλι, Σάκα, Τροσάρ (74′ Ζεσούς), Χάβερτς.

Τα νεότερα με την κατάσταση του Γουίλιαν
Τα νεότερα με την κατάσταση του Γουίλιαν

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μέντες, Μαρκίνιος, Πάτσο, Βιτίνια (64′ Φαμπιάν Ρουίθ), Ζαΐρ-Εμερί, Νέβες, Ντουέ (64′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά, Λι.

Ξέσπασε η Μπαρτσελόνα

Στο «Μονζουίκ» η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις την οποία διέλυσε με 4-0 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη League Phase μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Μονακό. Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν από το πρώτο μέρος όπου οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν τρία γκολ.

Μόλις στο 8’ οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα, με τον Γιαμάλ να δίνει στον Ραφίνια και εκείνον να γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι για τον Λεβαντόφσκι που έκανε από κοντά το 1-0. Στο 34΄ο Πέδρι έκανε μαγική κίνηση μέσα στην περιοχή, το σουτ του κόντραρε σε σώματα και ο Ραφίνια με το ριμπάουντ έγραψε το 2-0.

Τρία λεπτά μετά ο Πέδρι εκτέλεσε φάουλ και ο Ινίγκο Μαρτίνεθ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για το 3-0. Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 51’ πέτυχε το 4-0 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ινίγκο έβγαλε ασίστ με κεφαλιά και ο Λεβαντόφσκι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66’ η Γιουνγκ Μπόις είχε ευκαιρία για ένα γκολ, αλλά ο Μοντέιρο σημάδεψε το δοκάρι. Στο 81’ όμως δέχθηκε και άλλο γκολ, με τον Μπαλντέ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Καμαρά να βάζει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουμπαρσί (63’Φορτ), Μπαλντέ, Μαρτίνεθ (84’Κουένκα), Κουντέ, Κασαδό, Πέδρι (63’Φάτι), Γιαμάλ (75’Ντε Γιονγκ), Ραφίνια, Φεράν Τόρες, Λεβαντόφσκι (74’Πάου Βίκτορ)

Γιουνγκ Μπόις: Κέλερ, Χαντζάμ, Ζουκρού, Μοντέιρο, Λοπέρ, Μπλουμ (57’Αθεκάμε), Καμαρά, Κόλεϊ (72’Βιργκίνιους), Ιμέρι (82’Λακομί), Ίτεν (72’Γκανβουλά), Όυγκρινιτς (57’Νιασέ).

Ονειρική βραδιά για την Ντόρτμουντ

Από τον περασμένο Μάρτιο είχε να χάσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση η Σέλτικ, αλλά στη Βεστφαλία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Η Ντόρτμουντ βρέθηκε σε απίθανο βράδυ και διέλυσε την αντίπαλό της με 6-1, πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο ημίχρονο ενώ ο Αντεγέμι έκανε χατ-τρικ σε 31 λεπτά.

Στο 7’ ο Τσαν με πέναλτι έκανε το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά δύο λεπτά μετά ο σκόρερ δεν έδιωξε καλά, η μπάλα βρήκε στον Μαέντα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Η απάντηση της Ντόρτμουντ όμως ήταν άμεση καθώς από ασίστ του Μπράντ ο Αντεγέμι έκανε το 2-1 στο 11’ έχοντας ευνοηθεί και από μία κόντρα.

Στο 29΄ο ίδιος με έναν κεραυνό πέτυχε το 3-1 και στο 40’ ο Γκιρασί με πέναλτι έκανε το 4-1. Πριν τελειώσει όμως το ημίχρονο η Ντόρτμουντ βρήκε ακόμη ένα γκολ όταν στο 42’ από λάθος της άμυνας η μπάλα στρώθηκε στον Αντεγέμι που με σουτ έγραψε το 5-1 και έκανε χατ-τρικ.

Το μαρτύριο της Σέλτικ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Από ασίστ του Σλότερμπεκ ο Γκιρασί από κοντά έκανε το 6-1 στο 66’ και στο 79’ ο Ενμετσά με δυνατό συρτό σουτ άφησε άγαλμα τον Σμάιχελ για το 7-1. Αυτή είναι μάλιστα η πιο ευρεία νίκη της Ντόρτμουντ στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Αντόν, Ριέρσον, Γιαν Κόουτο (61’ Μπενσεμπαϊνί), Γκρος (61’ Ενμετσά), Τσαν, Αντεγέμι (48’ Ντουρανβίλ), Μπραντ (61’ Μπάιερ), Γκίτενς, Γκιρασί (69’ Ζάμπιτσερ)

Σέλτικ: Σμάιχελ, Τέιλορ (46’ Βέιλ), Σκέιλς, Τράστι, Τζόνστον (86’ Ράλστον), Ένχελς, ΜακΓκρέγκορ, Πάουλο Μπερνάρντο (46’ Χατάτε), Μαέντα, Κουν (63’ Ίντα), Φουρουχάσι (63’ Χιούν Γιουν)

Λεβερκούζεν – Μίλαν 1-0

Η Λεβερκούζεν με το γκολ του Μπονιφέις στο 51′ έκανε το 2Χ2 στη διοργάνωση επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μίλαν, η οποία μετά από δύο ματς δεν έχει ακόμη βαθμό (ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 3-1 από τη Λίβερπουλ).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Χινκαπιέ, Τα, Ταπσόμπα, Γριμάλδο (89’Μπελοσιάν), Φριμπόνγκ, Τζάκα, Γκαρσία (75’Άντριτς), Αντλί (82’Παλάσιος), Βιρτς (89’Τέλα), Μπονιφέις (75’Τεριέ).

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Ερναντές, Έμερσον, Τομόρι, Φοφανά, Γκάμπια, Λόφτους Τσικ, Ράιντερς, Λεάο, Πούλισικ (80’Τσουκουέζε), Έιμπραχαμ (62’Μοράτα).

Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1

Η Αϊντχόφεν, αν και ήταν καλύτερη, παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην αήττητη μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις, Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1). Το 1-0 ο Σούτεν στο 15′, το 1-1 ο Μπραγκάνκα στο 84′.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτεθ, Μάουρο Ζούνιορ (65’ Κάρσντορπ), Φλαμίνγκο, Μποσκάλι, Νταμς, Τιλ (79’ Λεντέσμα), Σαϊμπάρι (65’ Λανγκ), Σχάουτεν, Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ, Τίλμαν

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Ίσραελ, Ντιομαντέ (34’ Κουαρέσμα), Ινάσιο, Ντεμπάστ, Κατάμο (52’ Μπρανκάσα), Νούνο Σάντος (81’ Χάρντερ), Γιούλμαν, Μορίτα, Κουεντά, Τρινκάο(81’ Αραούχο), Γκιόκερες.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Η Σίτι έκανε περίπατο μέσα στην Μπρατισλάβα, όπου κέρδισε με 4-0 τη Σλόβαν κι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Χωρίς βαθμό οι Σλοβάκοι και με ματς μέσα στην έδρα της Χιρόνα την επόμενη αγωνιστική. Τη Σπάρτα υποδέχονται οι «πολίτες» για την 3η αγωνιστική.

Τα γκολ για τους «Πολίτες» πέτυχαν οι Γκουντογκάν (8′), Φόντεν (15′), Χάαλαντ (58′) και McAtte (74′).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τάκατς, Κάσια, Βίμερ, Μπαρσεγκιάν (85’ Μακ), Τόλιτς (78’ Πάουστσεκ), Σαββίδης, Ιχνατένκο (63’ Σόκε), Βάις (63’ Ζουμπερού), Μπάιριτς, Στρέλετς (78’ Μαρσέλι), Μπλάκμαν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Στόουνς, Νούνες, Ακάντζι (60’ Ντίας), Γκβάρντιολ (78’ Γουόκερ), Λιούις, Γκιντογκάν, Ντοκού, Φόντεν (78’ Γκρίλις), Σαβίνιο, Χάαλαντ (60’ ΜακΑτι)

Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0:

H Ίντερ έκανε το καθήκον της, κέρδισε με 4-0 τον Ερυθρό Αστέρα και ανέβηκε στους τέσσερις πόντους ενώ την επόμενη αγωνιστική κοντράρεται με τη Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία. Στο απόλυτο μηδέν οι Σέρβοι και ματς στο Μονακό την 3η αγωνιστική.

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Μπαζτόνι (74’ Μπίσεκ), Ντε Φράι (64’ Ατσέρμπι), Παβάρ, Ντάμφρις, Αουγούστο, Ζιελίνσκι, Τσαλχάνογλου (70’ Ασλάνι), Μχιταριάν (64’ Φρατέζι), Ταρεμί, Αρναούτοβιτς (64’ Λαουτάρο Μαρτίνες)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Ντζιγκά, Ντρκούσιτς (89’ Ρόντιτς), Σπάγιτς, Σεόλ, Έλσνικ, Κρούνιτς (89’ Γκόμες), Ολαγινκά. Μακσίμοβιτς (70’ Ράντονιτς), Σίλας (70’ Ντουάρτε), Εντιαγέ (69’ Ίλιτς).

πηγή: in.gr

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24