Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση επί του Ατρομήτου με 2-0, χάρη στα γκολ των Ροντινέι και Ελ Κααμπί. Θετικοί οι πιτσιρικάδες που πήραν την ευκαιρία τους από τον Μεντιλίμπαρ. Πλέον, οι Πειραιώτες κοιτάζουν Μπράγκα!

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τη Λιόν στη Γαλλία (2-0) λίγες ημέρες πριν, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της Super League, με μοναδικό στόχο τη νίκη και ένα πολυπόθητο restart. Με τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στο ενεργητικό του, κάτι ασυνήθιστο για τον Θρύλο, η πίεση για επιστροφή στις επιτυχίες ήταν μεγάλη.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» υποδέχτηκε την ομάδα με τη γνωστή του ενέργεια, δημιουργώντας για ακόμη μια φορά μια φανταστική ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί στήριξαν θερμά την προσπάθεια των παικτών, γεμίζοντας το γήπεδο με παλμό και τραγούδια, δείχνοντας την αφοσίωσή τους στην ομάδα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τις πρόσφατες αποτυχίες και να επιστρέψουν στις νίκες. Με τον προπονητή να έχει κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο σχήμα και την τακτική, το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν την επανεκκίνηση που θα τους βοηθούσε να ξαναβρούν τον ρυθμό τους στη μάχη για τον τίτλο.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Για τον Θρύλο του Μεντιλίμπαρ, έγιναν αρκετές αλλαγές, ένα εκτενές ροτέισον ως προς τους βασικούς παίκτες. Ο Τζολάκης κάθισε στην εστία, με τους Αποστολόπουλο και Κοστίνια να βρίσκονται στα άκρα της άμυνας, ενώ ως στόπερ είδαμε τους Κάρμο και Ρέτσο. Μπροστά τους στον άξονα είδαμε τους Μουζακίτη και Στάμενιτς, με τον Ολιβέιρα να βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Οι Βέλντε και Ροντινέι ήταν τα εξτρέμ, με τον Κωστούλα να παίρνει φανέλα βασικού.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Πασχαλάκης, Γουίλιαν, Ελ Κααμπί, Γκαρθία, Έσε, Τσικίνιο, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ, Ντόη.

Για τους φιλοξενούμενους του Πάμπλο Γκαρσία, ο Χουτεσιώτης κάθισε στην εστία. Η άμυνα αποτελούνταν από τους Αθανασίου, Μανσούρ, Μπρόρσον και Κίνι. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, ενώ ο Μπακού είχε ελεύθερο ρόλο. Ως εξτρέμ είδαμε τους Ουάρντα και Γκονσάλες, με τον Φαν Βέερτ να είναι η αιχμή του δόρατος.
Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Κοσέλεφ, Σταυρόπουλος, Μίχορλ, Γιουμπιτάνα, Καλοσκάμης, Τσαντίλας, Βρακάς, Τσακμάκης, Καραμάνης.

Ολυμπιακός

@thrylos24.gr

Ολυμπιακός: Στέκονταν αξιοπρεπέστατα οι πιτσιρικάδες!

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, είχαμε δύο καλές επισκέψεις, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά, ένα συρτό σουτ του Ουάρντα, δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Τζολάκη. Αλλά, μετά από σέντρα του Ροντινέι, ο Στάμενιτς πήρε μία πρώτη κεφαλιά, μετά ο Κωστούλας, με τον κίπερ των Περιστεριωτών να διώχνει σε κόρνερ. Το θετικό για τους Πειραιώτες ήταν η διάθεση που είχαν με το… καλησπέρα στο ματς.

Στο 10’ της αναμέτρησης, ο Μπακού σκόραρε, όμως η φάση ξεκίνησε από πεντακάθαρο οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα, ένα δυνατό σουτ του Αποστολόπουλου απ’ τα αριστερά, δεν κατέληξε εντός εστίας, καθώς πέρασε η μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνευαν στο ματς, προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, όμως δεν υπήρχε κάποια μεγάλη φάση στα πρώτα 25 λεπτά του ματς.

Ολυμπιακός: Βρήκε σκορ με τον Ροντινέι!

Αμέσως μετά, ο Ροντινέι είχε ένα δυνατό σουτ, προσπαθώντας να κερδίσει τον Χουτεσιώτη απ’ την κλειστή γωνιά, όμως η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ. Μια φάση που θα μπορούσε να γίνει το 1-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Αποστολόπουλος «κιτρινίστηκε», με τον ίδιο να έπρεπε να προσέχει για τη συνέχεια.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κοστίνια έκανε κι εκείνος ένα σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ξανά άουτ. Μετά από προσπάθειες για γκολ από την ομάδα του Πειραιά, ο Βέλντε κέρδισε έξυπνα το πέναλτι μετά το «γκρέμισμα» του Χουτεσιώτη, με τον Παπαπέτρου να το δίνει.

Ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε, έκανε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, στο 39’. Οδεύοντας στο τέλος του πρώτου μέρους, δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση, τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν 2. Με το σκορ αυτό να πηγαίνουν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Ροντινέι Ολυμπιακός

@thrylos24.gr

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Τον… εκτέλεσε ο Ελ Κααμπί!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Μεντιλίμπαρ αντικατέστησε τον Βέλντε, βάζοντας τον Γουίλιαν. Οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να μπλέξουν σε περιπέτειες, με τον Ροντινέι να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ εντός περιοχής. Όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στο Φάληρο, ο Κοστίνια έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει. Ο Μεντιλίμπαρ φρέσκαρε τον άξονά του, βάζοντας και τους Έσε, Τσικίνιο αντί του Ολιβέιρα και του Στάμενιτς.

Ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή, μετά από σέντρα του Γκονζάλες στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, με τον Ουάρντα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Ο Θρύλος είχε κι άλλες φάσεις, ως το 68’ που ο Κωστούλας έδωσε τη θέση του στον Ελ Κααμπί, κι ο Αποστολόπουλος στον Ορτέγκα.

Το ματς για τον Θρύλο «κλείδωσε», όταν με έξυπνο τρόπο ο Ελ Κααμπί βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που ήθελε!

Στο 78’ ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία, μετά από σουτ του Γιουμπιτάνα, ο Τζολάκης έδιωξε και στη συνέχεια ο Μανσούρ ήταν κι εκείνος άστοχος.

Στα τελευταία λεπτά, ο Γουίλιαν δέχτηκε ένα εγκληματικό μαρκάρισμα, με τον Παπαπέτρου να καλείται από τον VAR, να ελέγχει τη φάση και να μη δείχνει κόκκινη κάρτα. Εν συνεχεία δεν υπήρχε κάτι από πλευράς δύο ομάδων. Οι καθυστερήσεις ήταν 4 λεπτά, ο Τσικίνιο κι ο Ροντινέι έχασε φοβερή ευκαιρία στο 90’+3′. Με τον Θρύλο να παίρνει το τρίποντο, κάνοντας το restart που ήθελε και πλέον κοιτάζει Μπράγκα.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Στάμενιτς, Ολιβέιρα, Ροντινέι, Βέλντε, Κωστούλας.

Ατρόμητος (Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Τσιγγάρας, Γκονζάλες, Ουάρντα, Φαν Βερτ, Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού, Μανσούρ

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24