Ο Στέφανος Τάτσιος γράφει για τον Ολυμπιακό που στη Ρόδο θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν με στόχο φυσικά την κατάκτηση του, αλλά και για να κερδίσει χρόνο ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τέλειωσαν λοιπόν τα… ψέματα μαζί με την προετοιμασία και τα φιλικά και πλέον ο Ολυμπιακός έχει μπει στη διαδικασία της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων και μάλιστα έχοντας μπροστά του μία σημαντική πρόκληση.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ήδη στη Ρόδο για τη συμμετοχή τους στο τρίτο συνεχόμενο Σούπερ Καπ, το οποίο αποτελεί τον πρώτο τίτλο και τον μικρότερο έστω στόχο τους για φέτος.

Έριξε ΒΟΜΒΑ η Φενέρ: Δεν ξαναστέλνει παίκτες στην Εθνική, όσο βρίσκεται ο Αταμάν!
Έριξε ΒΟΜΒΑ η Φενέρ: Δεν ξαναστέλνει παίκτες στην Εθνική, όσο βρίσκεται ο Αταμάν!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάει για την κούπα στο νησί των Ιπποτών ανέτοιμη, με κομβικές απουσίες στους ψηλούς, αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία και γεμάτη ποιότητα.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες φέτος, μεγαλύτερες όπως ποτέ άλλοτε, όπως όμως και τα προβλήματα τα οποία ήταν αμέτρητα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών.

Πρώτα σειρά έχει ο ημιτελικός με το Περιστέρι, ο οποίος θα αποτελέσει μία καλή προπόνηση για το μεγάλο τελικό με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επίσης δεν είναι καθόλου έτοιμος, αν και λόγω λιγότερων αλλαγών στο ρόστερ του μοιάζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μεμψιμοιρεί για τίποτα και το μοναδικό που πρέπει να κάνει στην Καλλιθέα της Ρόδου είναι να παλέψει με όλες τις δυνάμεις και τα όπλα του, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο για τρίτη σερί σεζόν.

Άλλωστε όλοι στην ομάδα διοίκηση, προπονητής και παίκτες έστειλαν το σύνθημα για τους φετινούς στόχους. Κατάκτηση όλων των τροπαίων από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Τι πρέπει να κάνει για να γυρίσει με το τρόπαιο

Γιώργος Μπαρτζώκας

Όπως είπαμε τα προβλήματα κυρίως στους ψηλούς είναι πολλά, αφού οι δύο βασικοί σέντερ ο Μουσταφά Φαλ και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα λείψουν μέχρι τον Οκτώβριο και δεν θα δώσουν το παρών στις μάχες του Σούπερ Καπ.

Αυτό σημαίνει πως στο «5» απομένουν μονάχα ο Ράιτ και ο Πετρούσεφ, για να τα βάλουν με τον Λεσόρ και τον Γιουρτσεβέν, αλλά κυρίως για να παίξουν άμυνα στις αλλαγές μαζί με τους γκαρντ (κυρίως Ουόκαπ)πάνω στον Κέντρικ Ναν.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αφού αμφότεροι έδειξαν αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια των φιλικών και κυρίως ο Σέρβος, ο οποίος αμυντικά επιβάλλεται να σκληρύνει.

Ο Πετρούσεφ θα είναι ο παίκτης-κλειδί, ίσως και περισσότερο από τον Ράιτ, αφού επιθετικά μπορεί να βοηθήσει και από μακριά αλλά και με τη δημιουργία ως ενδιάμεσος στις συνεργασίες κυρίως από τη γραμμή των βολών, όπου τον είδαμε πολλές φορές στα φιλικά να παίρνει την μπάλα και να την «σπάει» είτε στις γωνίες είτε μετά από off-ball κινήσεις των συμπαικτών του.

Από εκεί και πέρα, με τον ΜακΚίσικ φαβορί για να «κοπεί» λόγω μεγαλύτερης ανετοιμότητας από τον Ουίλιαμς-Γκος, στο «3» θα πορευτεί ο Ολυμπιακός με Παπανικολάου, Φουρνιέ και Λαρεντζάκη, αλλά και με τρία καθαρά γκαρντ στο παρκέ.

Όσον αφορά την περιφέρεια το match up του Ουόκαπ με τον Ναν θα είναι κομβικό, καθώς ο Τόμας τον περιορίζει σε μεγάλο βαθμό με παρόντα τον Φαλ ή όταν είναι φρέσκος ο Μιλουτίνοφ, οπότε θα χρειαστεί βοήθειες όπως είπαμε από τους δύο σέντερ.

Πάντως κάτι που θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα κυρίως ο Ντόρσεϊ και ο Βιλντόζα είναι το μαρκάρισμα του Γκραντ, που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και δεν χάνει κυριολεκτικά σουτ από μέση απόσταση στα φιλικά.

Σε πιο γενικό πλαίσιο, αν ο Ολυμπιακός περιορίσει τα λάθη του, ώστε να μην δώσει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο στον Παναθηναϊκό (έγινε πολλές φορές στα φιλικά) και ταυτόχρονα ελέγξει και ας μην κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ, τότε θα έχει μεγάλη τύχη να κερδίσει, αφού επιθετικά θα βρει τις λύσεις.

Ο Σάσα είναι unguardable και ακόμα και σε διπλές και τριπλές άμυνες ξέρει να πασάρει σωστά, ενώ θα υπάρχει συνεχής απειλή από την περιφέρεια με Ντόρσεϊ, Βιλντόζα και Φουρνιέ, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα να έχουν πιο ξεκάθαρους ρόλους και στόχους στη δημιουργία και στην άμυνα οι Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος.

Τα 8/9 τρόπαια προσφέρουν χρόνο και ηρεμία

Κώστας Παπανικολάου

Όπως έχουμε πει πολλές φορές από αυτή τη γωνιά του σάιτ ο στόχος του Ολυμπιακού φέτος είναι να κερδίσει όλους τους τίτλους που διεκδικεί, κάτι που από μόνο του σαν εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος από ποτέ.

Η ομάδα μετά το χαμένο περσινό Πρωτάθλημα είδε το σερί τίτλων της, που είχε φτάσει το 8/8 από το 2022 μέχρι και το 2024, να σταματάει, όμως έχει μία μεγάλη ευκαιρία να το αρχίσει ξανά.

Τα σερί φυσικά νικών ή τροπαίων, αν δεν συνοδεύονται από το Πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα δεν τα θυμάται κανείς, όμως τρόπαια όπως το Σούπερ Καπ σου προσφέρουν άλλα σημαντικά στοιχεία στην εξέλιξη μίας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν πάει στη Ρόδο μόνο για να κατακτήσει τον 8ο εγχώριο τίτλο από τους 9 που διεκδίκησε από την επιστροφή του στην Α1, αλλά και για να αποδείξει πως η περσινή πικρή γεύση στο φινάλε της σεζόν ήταν μία μικρή παύση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρα από την κούπα και τις αποδείξεις, ξέρει πως σε ενδεχόμενη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, θα κερδίσει χρόνο και ηρεμία για να δουλέψει σωστά και χωρίς έξτρα πίεση, ώστε να είναι έτοιμη όταν πρέπει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thrylos24.gr (@thrylos24_.gr)

Η πίεση που έχουν οι δύο «αιώνιοι» και κυρίως ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη συνθήκη, αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και όλοι κρίνονται από το παραμικρό.

Πάντως για να μην πούμε κάτι που δεν έχει βάση, προφανώς και το Σούπερ Καπ δεν κρίνει τη σεζόν, όμως αποτελεί ένα τρόπαιο το οποίο το θες πολύ για να μπεις ιδανικά σε μία δύσκολη και επίπονη χρονιά, η οποία θα έχει περισσότερες πίκρες από χαρές, απλά ελπίζεις οι όμορφες στιγμές να είναι ιδιαίτερα δυνατές.

Αυτό ήταν λοιπόν τα αστεία τελείωσαν και η σεζόν για τον Ολυμπιακό ξεκινάει από τη Ρόδο. Συναρπαστική, πολλά υποσχόμενη, αλλά και απίστευτα πιεστική για όλους μας.

Για αυτό ψυχραιμία, υπομονή και πίστη, θα σας χρειαστούν όλα αυτά τα στοιχεία για να αντέξετε μέχρι τον Ιούνιο του 2025…

Υ.Γ. Το Σούπερ Καπ είναι ο μικρότερος στόχος της σεζόν, αλλά παραμένει στόχος και κυρίως θες την τρίτη σερί κατάκτηση. Όλοι στην ομάδα το θέλουν πολύ, να δούμε και με βάση τις συνθήκες αν θα τα καταφέρουν.

Υ.Γ. 2) Μεγάλο φαβορί να κοπεί ο Σακ, καθώς έχασε τα φιλικά στην Κρήτη και στην Ιταλία. Και ο Γκος δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και ας θέλει ρυθμό.

Υ.Γ. 3) Ενδιαφέρον θα έχει η στάση των δύο ομάδων στον ορισμό της διαιτητικής τριάδας για τον τελικό. Θα είναι η πρώτη μάχη της χρονιάς ή θα θαφτούν τα μαχαίρια;

Y.Γ. 4) Δυστυχώς άνθρωποι που εμπλέκονται βαρύτατα με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχουν θέση κοντά ή μέσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μεγάλο το πρόβλημα και τουλάχιστον για τους Πειραιώτες είναι θέμα απόφασης να μην έρχεται στο ΣΕΦ και στα ταξίδια ο κάθε Δημητριάδης. Όσον για τον κύριο Μπίτζιο και τα πεπραγμένα του στο πράσινο ΔΣ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλή τύχη γιατί μόλις ξεκίνησε το θέμα και θα φτάσει μακριά…

Στέφανος Τάτσιος

Ασχολούμαι τα τελευταία επτά χρόνια με τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησα από το basketblog και στη συνέχεια ο δρόμος με έφερε στην εφημερίδα Documento και στο kingbasket και πλέον συνεργάζομαι και με την παρέα του Thrylos24.gr και με το Eurohoops. Με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και το blog για τα θέματα της ομάδας έχω ενασχόληση από το 2017.
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24