Παρθενική εμφάνιση σε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού έκανε ο Μπάμπης Κωστούλας, με τον ίδιο να γίνεται ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής.

Ο Ολυμπιακός άντεξε για 65 λεπτά στο «Groupama Stadium» κόντρα στη Λιόν, όμως πλήρωσε ακριβά δύο αμυντικές αδράνειες, δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών και ηττήθηκε με σκορ 2-0 στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν ξανά προβλήματα στη δημιουργία, με περιορισμένες ευκαιρίες να σκοράρουν.

Παρά την ήττα, η ομάδα είχε τη στιγμή της με τον 17χρονο επιθετικό Μπάμπη Κωστούλα, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 60ο λεπτό στη θέση του Ρομάν Γιάρεμτσουκ. Ο Κωστούλας παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 70ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, επιχείρησε ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι. Η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, στερώντας του την ευκαιρία να σημειώσει το γκολ της ζωής του στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με αυτή την εμφάνιση, ο Κωστούλας, σε ηλικία μόλις 17 ετών, τριών μηνών και 29 ημερών, έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, πίσω μόνο από τους Δημήτρη Πλέσσα και Κυριάκο Καλκιτανίδη, που είχαν παίξει το 1961 στο ματς με τη Ζίλινα. Ο νεαρός φορ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας Νέων που κατέκτησε το Youth League, έδειξε πως έχει τεράστιες προοπτικές για το μέλλον.

Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την λήξη της αναμέτρησης, σχολίασε πως ήταν όνειρό του να αντιπροσωπεύσει την ομάδα σε τέτοια παιχνίδια, ενώ μίλησε για τα συναισθήματά του την στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι μπαίνει ως αλλαγή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν το όνειρό μου να αντιπροσωπεύσω την ομάδα σε τέτοια παιχνίδια. Όταν ο προπονητής μου είπε να ετοιμαστώ ήταν η στιγμή μου.

Κρατάω το ντεμπούτο μου και το πάθος που έβγαλε η ομάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Είπα στη μητέρα μου ότι θα προσπαθήσω να σκοράρω με ένα ψαλιδάκι, αλλά δεν το κατάφερα».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24