Ο Εργκίν Αταμάν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς η χειρονομία του έκανε τη Φενέρμπαχτσε να μην ξαναστείλει παίκτες στην Εθνική, όσο ο ίδιος είναι προπονητής.

Η Φενέρμπαχτσε πήρε την απόφαση-βόμβα να αποσύρει τους παίκτες της από την εθνική ομάδα της Τουρκίας όσο ο Εργκίν Αταμάν παραμένει προπονητής της. Η αφορμή για αυτή την κίνηση ήταν η αμφιλεγόμενη χειρονομία του προπονητή του Παναθηναϊκού, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν μετά το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Γαλατάσαραϊ, όταν ο Αταμάν, γνωστός φίλος της Γαλατά, έκανε μια χειρονομία αναφερόμενος στη νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατά επί της Φενέρμπαχτσε με 1-3. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε, και παρά τη δημόσια συγγνώμη του Αταμάν, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «αυθόρμητη», ο σύλλογος δεν φάνηκε να πείθεται.

Έριξε ΒΟΜΒΑ η Φενέρ: Δεν ξαναστέλνει παίκτες στην Εθνική, όσο βρίσκεται ο Αταμάν!
Έριξε ΒΟΜΒΑ η Φενέρ: Δεν ξαναστέλνει παίκτες στην Εθνική, όσο βρίσκεται ο Αταμάν!

Η απόφαση της Φενέρ να μην ξαναστείλει παίκτες στην εθνική ομάδα όσο ο Αταμάν παραμένει στον πάγκο της, έχει προκαλέσει σοκ στο τουρκικό μπάσκετ, βάζοντας την τουρκική ομοσπονδία σε δύσκολη θέση. Η ένταση που προέκυψε από την κίνηση του Αταμάν έχει φέρει αναταραχή και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της εθνικής ομάδας της Τουρκίας, δεδομένου ότι η Φενέρμπαχτσε αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συλλόγους της χώρας, διαθέτοντας παίκτες-κλειδιά για την εθνική ομάδα.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα και στις σχέσεις ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους της Τουρκίας, όπως η Φενέρ και η Γαλατάσαραϊ, αλλά και να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις γύρω από τη διαχείριση των εθνικών ομάδων και των πολιτισμικών και αθλητικών ανταγωνισμών στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φενέρ (προς τον Αταμάν): 

«Η στάση του Προπονητή της Εθνικής Ανδρών προς το κοινό από τις εξέδρες μετά τον αγώνα της ομάδας που προπονούσε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024 είναι γνωστή σε όλους.

Η αποστολή αυτού του ατόμου είναι ξεκάθαρη με τον χαρακτήρα, τη στάση και το στυλ του και αυτό που έχει κάνει μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κύρος και την ταυτότητά του ως «Εθνικός Προπονητής».

Η Εθνική είναι η ομάδα μας. Κάθε άτομο που είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να γνωρίζει αυτήν την κατάσταση και να είναι υπεύθυνο για αυτήν.

Αυτή η ενέργεια είναι μεγάλη ασέβεια προς τον σύλλογο μας, προς το κύρος του προπονητή της Εθνικής Ομάδας, ακόμη και προς τη χώρα μας, για χάρη μιας κοινότητας.

Η συγγνώμη του προς τον σύλλογο μας αγνοείται από εμάς.

Ως αθλητικός σύλλογος Φενέρμπαχτσε, αυτό το άτομο ξεπέρασε τα όριά του.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην Εθνική μας Ομάδα Ανδρών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση αυτή, η οποία απαιτεί απαραίτητες ιδιότητες όπως «σεβασμός και αμεροληψία».

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24