Ο Ολυμπιακός οδεύει σε μία ακόμη ευρωπαϊκή πρεμιέρα, έχοντας όμως πλέον ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πόσο αλλαγμένος είναι από πέρυσι;

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το ευρωπαϊκό του ταξίδι για τη φετινή σεζόν στο Europa League, αντιμετωπίζοντας τη Λιόν στη Γαλλία την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου (22:00), για την πρώτη αγωνιστική της League Phase. Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στη διοργάνωση ως νικητές του Europa Conference League της περασμένης σεζόν, έχοντας κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο που σημάδεψε την ιστορία τους και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός: Από την πρεμιέρα με τη Φράιμπουργκ στην πρόκληση της Λιόν!

Το περσινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ξεκίνησε με μία δύσκολη πρεμιέρα απέναντι στη Φράιμπουργκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 3-2. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η αναμέτρηση αυτή αποτέλεσε την αρχή ενός απίστευτου ταξιδιού που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Conference League στη Φιναλίστ Φιορεντίνα στο OPAP Arena της Αθήνας, στις 29 Μαΐου.

Στην περσινή πρεμιέρα με τη Φράιμπουργκ, αρκετοί παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως οι Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Μασούρας, Έσε και Ελ Κααμπί, ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Η βάση της ομάδας παρέμεινε ισχυρή, αλλά οι χειμερινές μεταγραφές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος ενισχύθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο με τις προσθήκες των Νταβίντ Κάρμο, Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα, που μεταμόρφωσαν την ομάδα και την οδήγησαν στη «χρυσή» επιτυχία.

Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον Μαρτίνς θα προφυλαχθεί στο ματς με τη Λυών
Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον Μαρτίνς θα προφυλαχθεί στο ματς με τη Λυών

Η φετινή ευρωπαϊκή λίστα

Για τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, με στόχο να παρουσιαστεί δυνατός και έτοιμος να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της League Phase του Europa League. Στη λίστα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη διοργάνωση περιλαμβάνονται μερικά από τα βασικά «όπλα» της ομάδας, ενώ δύο από τους τρεις παίκτες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο (Κάρμο και Τσικίνιο) παραμένουν στην ομάδα και είναι αναμενόμενο να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με τη Λιόν.

Αναλυτικά η Ευρωπαϊκή Λίστα του Ολυμπιακού για τη Σεζόν 2024-25:

  • Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος.
  • Αμυντικοί: Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Κάρμο, Ροντινέι, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Ντόη, Κοστίνια.
  • Μέσοι: Στάμενιτς, Μάρτινς, Βέλντε, Γκαρθία, Τσικίνιο, Έσε, Ολιβέιρα, Γουίλιαν.
  • Επιθετικοί: Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας.

Στη λίστα Β’ δηλώθηκαν οι νεαροί παίκτες της ακαδημίας, οι οποίοι αποτελούν το «αύριο» του Ολυμπιακού: Έξαρχος (τερματοφύλακας), Κουτσίδης, Μπακούλας, Παπακανέλλος, Μουζακίτης, Κωστούλας.

Αναλυτικά η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2023-24:

Τερματοφύλακες: ΠασχαλάκηςΤζολάκης
Αμυντικοί: Ορτέγκα, Ανδρούτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ροντινέι, Πορόσο, Ρίτσαρντς, Ρέτσος
Μέσοι: Καμαρά, Ιμπόρα, Σκάρπα, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε
Επιθετικοί: Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ, Ελ Κααμπί, Σολμπάκεν, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Γιόβετιτς

Λίστα Β: Παπαδούδης, Αποστολόπουλος, Ντόη, Λιάτσος, Σαπουντζής, Τσέλιος, Καράκουτης, Αλγκασίμ Μπα

Αυτά περιμένει φέτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη νέα ευρωπαϊκή σεζόν με την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση που του προσδίδει η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Η πρόκληση απέναντι στη Λιόν είναι μεγάλη, αλλά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολα παιχνίδια, έχοντας ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα, εμπειρία και ταλέντο.

Με παίκτες-κλειδιά όπως ο Πασχαλάκης, ο Ρέτσος, ο Μασούρας και ο Ελ Κααμπί να βρίσκονται σε φόρμα, ο Ολυμπιακός στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γαλλία για να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία του στο Europa League. Η προσθήκη παικτών όπως ο Τσικίνιο και ο Κάρμο δίνει επιπλέον ισχύ, ενώ νεοαποκτηθέντες παίκτες όπως ο Βέλντε και ο Μαρτίνς αναμένεται να προσφέρουν νέα πνοή.

Η προσεχής αναμέτρηση με τη Λιόν σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ευρωπαϊκής προσπάθειας για τον Ολυμπιακό, με στόχο να επαναλάβει ή και να ξεπεράσει την περσινή του επιτυχία, φτάνοντας ακόμη πιο μακριά στη φετινή διοργάνωση του Europa League.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24