Ο Βλάντε Ντίβατς χαρακτήρισε τον Νίκολα Γιόκιτς κορυφαίο Ευρωπαίο όλων των εποχών, σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Ούτε Νοβίτσκι, ούτε Γκασόλ, ούτε κανένας άλλος… Ο Βλάντε Ντίβατς, ένας από τους θρύλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θεωρεί πως ο Νίκολα Γιόκιτς είναι ήδη ο καλύτερος Ευρωπαίος που έχει παίξει ποτέ στο ΝΒΑ, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμη πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του.

Η δήλωση του Ντίβατς έρχεται να επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή πορεία του Γιόκιτς, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα NBA με τους Denver Nuggets το 2023 και έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP της κανονικής περιόδου. Ο Σέρβος σέντερ έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου του μπάσκετ με το εξαιρετικό του ταλέντο, την ευφυΐα στο παιχνίδι του και την ηγετική του ικανότητα στο παρκέ.

Ντίβατς: «Ο Γιόκιτς είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ»
Ντίβατς: «Ο Γιόκιτς είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ»

Οι παραλληλισμοί με παίκτες-θρύλους όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Πάου Γκασόλ είναι συχνοί, ωστόσο ο Ντίβατς δεν διστάζει να βάλει τον Γιόκιτς στην κορυφή, τονίζοντας πως η επιρροή του στο παιχνίδι είναι ανεπανάληπτη. Ο Γιόκιτς συνεχίζει να γράφει ιστορία, και φαίνεται πως ο δρόμος για να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών έχει μόλις ξεκινήσει.

«Οι αριθμοί λένε ότι ο Γιόκιτς είναι ήδη ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Τα αποτελέσματα επίσης. Όλα στον αθλητισμό, βασίζονται στα αποτελέσματα. Οπότε, δεν νομίζω ότι υπάρχει δίλημμα», ανέφερε.

Σε ερώτημα για το μπορούσε να φανταστεί το 1989 ότι για 6 χρόνια θα έπαιρναν το βραβείο του MVP μη Αμερικανοί, απάντησε: «Εκείνη την εποχή, το να παίρνουν σερί οι Ευρωπαίοι παίκτες το βραβείο του MVP, θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Στις μέρες μας όμως, οι Ευρωπαίοι είναι καταλυτικός παράγοντας για τη λειτουργία του ΝΒΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γιάννη, αλλά ειδικά για τον Νίκολα, που έδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι από τους καλύτερους».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24