Ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα που πρέπει να συνεχίσει όσο πιο καλά μπορεί μέχρι τον χειμώνα στου οποίου το μεταγραφικό παζάρι θα ενισχυθεί.

Ο Ολυμπιακός έχει μια ομάδα που πρέπει να συνεχίσει όσο πιο καλά μπορεί μέχρι τον χειμώνα. Αυτή είναι η τωρινή ομάδα, με τον συγκεκριμένο προπονητή που έχει κερδίσει την αγάπη όλων, πολλούς παίκτες από την ομάδα που κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, αρκετούς νεοαφιχθέντες και άλλους που έχουν αποχωρήσει. Όπως και να το δει κανείς, αυτή είναι η ομάδα που έχει στη διάθεσή του ο Ολυμπιακός και με αυτήν θα πορευτεί.

Απουσιές, αλλά…

Εάν ο Ποντένσε, ο Φορτούνης και ο Όρτα ήταν ακόμα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός ίσως να είχε σκοράρει πέντε γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό και τρία στον Άρη. Ίσως και όχι. Η ομάδα ήθελε να τους κρατήσει, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, και πλέον δεν έχει νόημα να σκέφτεται κανείς τι θα είχε γίνει αν αυτοί οι παίκτες ήταν παρόντες. Δεν είναι σωστό να επικεντρώνεται κάποιος σε ό,τι πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο θα ίσχυε και αν δεν υπήρχαν φέτος οι Κάρμο, Ελ Κααμπί και Έσε. Και αυτό δεν θα ήταν κάτι αδιανόητο.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε κάποιους παίκτες με γνωστή αξία και ισχυρό βιογραφικό. Επειδή δεν έχουν σταθερή απόδοση ή δεν αποδίδουν ακόμα όπως αναμενόταν, κινδυνεύουν να θεωρηθούν αποτυχημένες προσθήκες μετά από δύο ημίχρονα (όπως οι Γουίλιαν, Ολιβέιρα, Γκαρθία) ή λίγο παραπάνω. Ίσως να έπρεπε να έρθουν άλλοι παίκτες, αλλά η βιασύνη είναι πάντα κακός σύμβουλος. Συχνά αποδεικνύεται άδικη ή μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση.

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός μοιάζει χαμένος. Είναι φανερό ότι δεν βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Δεν είναι αξιόπιστος στην άμυνα και δεν δείχνει την εικόνα που πολλοί περίμεναν μετά από ένα καλοκαίρι ευκαιριών για βελτίωση. Ωστόσο, η ομάδα διαθέτει παίκτες που, αν υποστηρίξουν τον εαυτό τους καλύτερα και αντιδράσουν διαφορετικά, μπορεί να αλλάξει η εικόνα της θεαματικά, τόσο ώστε να καλύψει το κενό θέαματος που έχει εμφανιστεί στα πρώτα πέντε ματς μιας σεζόν που μπορεί να έχει έως και πενήντα αγώνες.

Έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση, όπως όταν κέρδισε το ευρωπαϊκό με τη Σεβίλλη αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει την επόμενη χρονιά. Για εκείνον, ίσως, να είναι ένα προσωπικό στοίχημα να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Ο αγαπητός στον κόσμο του Ολυμπιακού Βάσκος δεν χρειάζεται στήριξη από κανέναν – δεν είναι παιδί. Και οι περισσότεροι από τους παίκτες που έμειναν ή ήρθαν για να χτίσουν την επόμενη μέρα δεν είναι άπειροι.

Ο Ζέλσον και ο Βέλντε που είδαμε πρόσφατα δεν είναι αυτοί που ξεχώρισαν στην προετοιμασία. Ούτε ο Γουίλιαν και ο Ολιβέιρα, οι οποίοι, λόγω της μακρόχρονης αποχής τους, αναγκάστηκαν να μπουν γρήγορα στη δράση. Δεν είναι οι παίκτες που θα δούμε στη συνέχεια. Ο Μασούρας και ο Ρέτσος δεν είναι αυτοί που, με την επιστροφή τους, θα λύσουν όλα τα προβλήματα, γιατί και αυτοί έχουν υποστεί άδικη κριτική όλα αυτά τα χρόνια.

Έχουν γίνει λάθη, σοβαρά μάλιστα, σε κάθε επίπεδο. Και λάθη θα κάνουν και όσοι παίκτες παίζουν αδιάκοπα χωρίς μια παύση, χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να «παλέψουν» για τη θέση τους. Οι Έσε, Ορτέγκα, Τσικίνιο και Ροντινέι, οι οποίοι πέρσι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας, πρέπει να προσπαθήσουν ξανά.

Δεν το ξεχνάμε…

Θυμηθείτε ότι ο Ολυμπιακός, με τον ίδιο προπονητή και πολλούς βασικούς παίκτες που είτε έχουν μείνει είτε έχουν φύγει, έχασε σε διάστημα λίγων ημερών με 1-4 από τη Μακάμπι και 1-3 από τον ΠΑΟ. Η συνέχεια είναι γνωστή: Ήρθε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και λίγο έλειψε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα που έχει χαθεί εδώ και καιρό, εξαιτίας των διαρκών αλλαγών που προηγήθηκαν. Οι συνεχείς αλλαγές δεν προσφέρουν κάτι και φέτος, και δεν έχει νόημα να συζητούνται ειδικά σε αυτή τη φάση.

Το «ηλεκτροσόκ» που χρειάζεται η ομάδα πρέπει να το προσφέρουν οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν είναι παιδιά πια.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24